Rundveehouderij

Foto & video

Mooie Marchigiana’s zetten hun beste beentje voor

Ondanks de beperkte omvang van het ras, laat het Marchigiana-stamboek tijdens de Nationale Vleesvee Manifestatie (NVM) een keuring op een goed niveau zien. Toppers uit diverse rubrieken maken indruk.

Foto

 • Dit jaar heeft het bestuur van het Marchigiana Rundvee Stamboek de Italiaan Matteo Ridolfi weten te strikken als jurylid. Ridolfi is in Italië, het thuisland van de Marchigiana-fokkerij hoofdinspecteur bij het stamboek. Ridolfi (midden) jureert samen met Christien Schneider uit Raard (Fr.) (links). Het juryduo is heel positief over het niveau van de keuring. Wel constateren ze dat er binnen de rubrieken veel variatie is. Topdieren uit verschillende rubrieken zouden niet misstaan op Italiaanse keuringen. Het niveau van het ondereind van de rubrieken kan door fokkerijinspanningen de komende jaren mogelijk hoger worden.

  Dit jaar heeft het bestuur van het Marchigiana Rundvee Stamboek de Italiaan Matteo Ridolfi weten te strikken als jurylid. Ridolfi is in Italië, het thuisland van de Marchigiana-fokkerij hoofdinspecteur bij het stamboek. Ridolfi (midden) jureert samen met Christien Schneider uit Raard (Fr.) (links). Het juryduo is heel positief over het niveau van de keuring. Wel constateren ze dat er binnen de rubrieken veel variatie is. Topdieren uit verschillende rubrieken zouden niet misstaan op Italiaanse keuringen. Het niveau van het ondereind van de rubrieken kan door fokkerijinspanningen de komende jaren mogelijk hoger worden.

 • Jurylid Christien Schneider lijkt stier Enolo naar zijn plek te willen duwen.

  Jurylid Christien Schneider lijkt stier Enolo naar zijn plek te willen duwen.

 • Bij de bedrijfsgroepen kiest de jury voor de groep van Frits Leenders uit Dedemsvaart. Volgens jurylid Ridolfi zijn het twee fraaie goedgebouwde jonge dieren met fraaie kruisen die het verschil maken tussen de groep van Leenders en die van de concurrenten.

  Bij de bedrijfsgroepen kiest de jury voor de groep van Frits Leenders uit Dedemsvaart. Volgens jurylid Ridolfi zijn het twee fraaie goedgebouwde jonge dieren met fraaie kruisen die het verschil maken tussen de groep van Leenders en die van de concurrenten.

 • Stier Duko (v Palio) van Jasper Vink uit Helmond wint bij de stieren tot twee jaar.

  Stier Duko (v Palio) van Jasper Vink uit Helmond wint bij de stieren tot twee jaar.

 • De jury wijst de jonge stier Enolo (v Zlatan) van Frits Leenders uit Dedemsvaart aan als algemeen kampioen bij de mannelijke dieren. Ondanks zijn jeugdige leeftijd, Enolo is in maart van dit jaar geboren, is de stier best ontwikkeld. Hij laat veel lengte en diepte zien.

  De jury wijst de jonge stier Enolo (v Zlatan) van Frits Leenders uit Dedemsvaart aan als algemeen kampioen bij de mannelijke dieren. Ondanks zijn jeugdige leeftijd, Enolo is in maart van dit jaar geboren, is de stier best ontwikkeld. Hij laat veel lengte en diepte zien.

 • Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik feliciteert de begeleidster van Enolo met de kampioenstitel.

  Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik feliciteert de begeleidster van Enolo met de kampioenstitel.

 • De dieren hebben niet altijd evenveel zin om voor hun baas een stapje vooruit te zetten.

  De dieren hebben niet altijd evenveel zin om voor hun baas een stapje vooruit te zetten.

 • Ook bij de oudere koeien is het Ter Maat die met de eerste prijs naar huis gaat. Koe Victoria (v Orione) wint haar rubriek moeiteloos en schopt het later ook tot algemeen kampioen bij de vrouwelijke dieren. Tijdens de NVM in 2013 was Victoria al in beeld als goede rasvertegenwoordiger. Toen werd ze algemeen reservekampioen.

  Ook bij de oudere koeien is het Ter Maat die met de eerste prijs naar huis gaat. Koe Victoria (v Orione) wint haar rubriek moeiteloos en schopt het later ook tot algemeen kampioen bij de vrouwelijke dieren. Tijdens de NVM in 2013 was Victoria al in beeld als goede rasvertegenwoordiger. Toen werd ze algemeen reservekampioen.

 • Een week voor de NVM sprak Marchigiana-fokker Bertus ter Maat (77) de verwachting uit dat hij dit jaar geen prijzen zou pakken met zijn dieren. Tijdens het evenement blijkt dat Ter Maat te bescheiden is geweest. Naast de prijs voor de algemeen kampioen vrouwelijk, wint Ter Maat meerdere rubrieken. Onder meer bij de vrouwelijke dieren tussen 12 en 16 maanden met pink Daniëlle (v Tinco).

  Een week voor de NVM sprak Marchigiana-fokker Bertus ter Maat (77) de verwachting uit dat hij dit jaar geen prijzen zou pakken met zijn dieren. Tijdens het evenement blijkt dat Ter Maat te bescheiden is geweest. Naast de prijs voor de algemeen kampioen vrouwelijk, wint Ter Maat meerdere rubrieken. Onder meer bij de vrouwelijke dieren tussen 12 en 16 maanden met pink Daniëlle (v Tinco).

Of registreer je om te kunnen reageren.