Rundveehouderij

Foto & video 2272 x bekeken laatste update:19 okt 2015

Limousins laten kwaliteit zien bij NVM

Hoewel de aanvoer met 33 dieren wat tegenvalt op de Nationale Vleesvee Manifestatie (NVM) in Zwolle, is de kwaliteit van de limousins in vrijwel alle rubrieken groot.

Foto

 • Jurylid James Cooper uit Tomschoice (Engeland) (r) is heel enthousiast over het niveau van de limousins bij de NVM. Diverse koeien zou hij zo mee naar huis willen nemen. De kwaliteit van de dieren is beter dan in voorgaande jaren, concludeert ook limousinkenner Addy Moree die in de keuringsring het oordeel van Cooper op heldere wijze voor het publiek vertaalt.

  Jurylid James Cooper uit Tomschoice (Engeland) (r) is heel enthousiast over het niveau van de limousins bij de NVM. Diverse koeien zou hij zo mee naar huis willen nemen. De kwaliteit van de dieren is beter dan in voorgaande jaren, concludeert ook limousinkenner Addy Moree die in de keuringsring het oordeel van Cooper op heldere wijze voor het publiek vertaalt.

  Foto: Koos Groenewold
 • De afgelopen jaren drukte fokker Teus Dekker een flink stempel op limousinkeuringen. Dat doet hij nog steeds, nu samen met compaan Eddy Claeys. Maar ook andere fokkers hebben grote sprongen voorwaarts gemaakt. Het niveau van de limousinfokkerij in Nederland is in de volle breedte flink verbeterd.

  De afgelopen jaren drukte fokker Teus Dekker een flink stempel op limousinkeuringen. Dat doet hij nog steeds, nu samen met compaan Eddy Claeys. Maar ook andere fokkers hebben grote sprongen voorwaarts gemaakt. Het niveau van de limousinfokkerij in Nederland is in de volle breedte flink verbeterd.

  Foto: Koos Groenewold
 • Cowporation Lioness (v. Ampertaine Gigolo) van Eddy Claeys en Teus Dekker wint de titel vrouwelijk algemeen sectie vlees. Lioness is geboren op 1 januari 2015. De jury prijst de breedte die het jonge dier laat zien in combinatie met mooi fijn beenwerk. Vokie van 't Hoogeveld was reservekampioen.

  Cowporation Lioness (v. Ampertaine Gigolo) van Eddy Claeys en Teus Dekker wint de titel vrouwelijk algemeen sectie vlees. Lioness is geboren op 1 januari 2015. De jury prijst de breedte die het jonge dier laat zien in combinatie met mooi fijn beenwerk. Vokie van 't Hoogeveld was reservekampioen.

  Foto: Koos Groenewold
 • Claeys Feride (v Claeys Delux) van Eddy Claeys en Teus Dekker wint de kampioenstitel in de categorie vrouwelijke volwassen dieren. Ze is een best ontwikkelde koe met een rastypische uitstraling en een goede bespiering tot onderin de broek.

  Claeys Feride (v Claeys Delux) van Eddy Claeys en Teus Dekker wint de kampioenstitel in de categorie vrouwelijke volwassen dieren. Ze is een best ontwikkelde koe met een rastypische uitstraling en een goede bespiering tot onderin de broek.

  Foto: Koos Groenewold
 • Even wegdromen tijdens de keuring.

  Even wegdromen tijdens de keuring.

  Foto: Koos Groenewold
 • De keuring van de bedrijfsgroepen is voor de jury geen gemakkelijke klus.

  De keuring van de bedrijfsgroepen is voor de jury geen gemakkelijke klus.

  Foto: Koos Groenewold
 • Limousinfokker Teus Dekker praat Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik bij over de snelle ontwikkelingen in de limousinfokkerij.

  Limousinfokker Teus Dekker praat Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik bij over de snelle ontwikkelingen in de limousinfokkerij.

  Foto: Koos Groenewold
 • De gezusters Smit uit Oosterwytwerd hebben hun handen vol aan het begeleiden van koe Donna van Arwerd (v Omer-Mn) en haar vaarskalf Lanaud van Arwerd (v Diamant).

  De gezusters Smit uit Oosterwytwerd hebben hun handen vol aan het begeleiden van koe Donna van Arwerd (v Omer-Mn) en haar vaarskalf Lanaud van Arwerd (v Diamant).

  Foto: Koos Groenewold
 • Stier Faluron (v Coyote) van Jaap van Dijk uit Tinallinge maakt veel indruk. Hij wint bij de oudere stieren en wint ook de prijs voor de stier met de beste slachteigenschappen.

  Stier Faluron (v Coyote) van Jaap van Dijk uit Tinallinge maakt veel indruk. Hij wint bij de oudere stieren en wint ook de prijs voor de stier met de beste slachteigenschappen.

  Foto: Koos Groenewold
 • Bij de mannelijke dieren levert Martien Vromans uit Tilburg de algemeen kampioen. Het is Jupiter (v. Malibu), geboren in juli 2014.

  Bij de mannelijke dieren levert Martien Vromans uit Tilburg de algemeen kampioen. Het is Jupiter (v. Malibu), geboren in juli 2014.

  Foto: Koos Groenewold
 • Bij de bedrijfsgroepen gaat de titel naar de groep van Claeys & Cowporation (het limousinbedrijf van Teus Dekker). De jury spreekt over een imponerende groep met een aantal beste koeien in haar midden.

  Bij de bedrijfsgroepen gaat de titel naar de groep van Claeys & Cowporation (het limousinbedrijf van Teus Dekker). De jury spreekt over een imponerende groep met een aantal beste koeien in haar midden.

Of registreer je om te kunnen reageren.