Rundveehouderij

Foto & video 3657 x bekeken laatste update:26 sep 2016

De opvolger: ‘Ik wil zelfvoorzienend
 zijn met de graswinning’

Opvolger Mark Reuten (17) uit Montfoort zit nog op school, maar helpt graag mee op de boerderij.

Marks ouders doen alle dagelijkse werkzaamheden, Mark zit doordeweeks vier dagen op school en loopt één dag stage. Als hij thuis is, helpt hij mee waar nodig. Met inkuilen heeft hij een eigen rol: hij zit op de opraapwagen.

Als ik het bedrijf overneem verander ik ...

“Ons streven is om 100 koeien te gaan melken en zelfvoorzienend te zijn met de verschillende landwerkzaamheden en de graswinning. Nu komt bij arbeidspieken de loonwerker soms bijspringen, maar als we iets grotere machines aanschaffen, kunnen we het allemaal zelf en zijn we onafhankelijk.”

Over vijf jaar ...

"Zit ik in de maatschap met mijn ouders en melken we 100 koeien met veel liters en goede gehaltes. En hebben we hopelijk een tweede sleufsilo."

Dit artikel is te lezen in Boerderij 5 van 27 oktober en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.