Rundveehouderij

Foto & video

Britse beurs met internationaal karakter

Grote koppels vee en mechanisatie tijdens het Livestock Event in het Britse Birmingham. Schaalvergroting stond hierbij centraal. Boerderij doet verslag.

Foto

 • De boer werd 2 en 3 juli internationaal benaderd tijdens het Livestock Event in Birmingham. De grootste Britse beurs en show op dit vlak. En dat betekende grote koppels vee op deze beurs. Naast melkvee zijn schapen en vleesvee in Groot-Brittannië erg belangrijk.

  De boer werd 2 en 3 juli internationaal benaderd tijdens het Livestock Event in Birmingham. De grootste Britse beurs en show op dit vlak. En dat betekende grote koppels vee op deze beurs. Naast melkvee zijn schapen en vleesvee in Groot-Brittannië erg belangrijk.

  Foto: Robert Prins
 • Melkvee is overal ter wereld een stabiele factor. Het ontwikkelt zich positief, wordt goed gepresenteerd en was dan ook een van de dragers van de show. Zeker met een honderdtonner als kampioene: een imponerend dier met een enorme ribbenkast en een perfecte uier. Met 50 procent Holstein- en 50 procent Ayrshire-bloed kwam hier al het goede en populaire samen.

  Melkvee is overal ter wereld een stabiele factor. Het ontwikkelt zich positief, wordt goed gepresenteerd en was dan ook een van de dragers van de show. Zeker met een honderdtonner als kampioene: een imponerend dier met een enorme ribbenkast en een perfecte uier. Met 50 procent Holstein- en 50 procent Ayrshire-bloed kwam hier al het goede en populaire samen.

  Foto: Robert Prins
 • Mooi rood in Birmingham of mooi rood in Zwolle (NRM). Functionele eigenschappen krijgen meer sympathie van het publiek dan de standaardeigenschappen van zwartbonte fokkers.

  Mooi rood in Birmingham of mooi rood in Zwolle (NRM). Functionele eigenschappen krijgen meer sympathie van het publiek dan de standaardeigenschappen van zwartbonte fokkers.

  Foto: Robert Prins
 • Adviesbureau Promar hield een enquête onder melkveehouders met als centrale vraag: hoeveel wordt er de komende drie jaar uitgebreid? De uitkomst: de grootste groep voorziet tot 25 procent groei, terwijl ook een groot deel uitgaat van 25 tot 50 procent groei. De tendens voor de melkproductie is duidelijk.

  Adviesbureau Promar hield een enquête onder melkveehouders met als centrale vraag: hoeveel wordt er de komende drie jaar uitgebreid? De uitkomst: de grootste groep voorziet tot 25 procent groei, terwijl ook een groot deel uitgaat van 25 tot 50 procent groei. De tendens voor de melkproductie is duidelijk.

  Foto: Robert Prins
 • Het werk in de agrarische sector wordt nu al grotendeels door Oost-Europeanen verricht. En op de beurs staan genoeg uitzendbureaus om diensten aan te bieden aan uitbreidende bedrijven.

  Het werk in de agrarische sector wordt nu al grotendeels door Oost-Europeanen verricht. En op de beurs staan genoeg uitzendbureaus om diensten aan te bieden aan uitbreidende bedrijven.

  Foto: Robert Prins
 • Grote veestapels, koeien, vleesvee, schapen, moeten met regelmaat door selectiepoorten en behandelstraten.

  Grote veestapels, koeien, vleesvee, schapen, moeten met regelmaat door selectiepoorten en behandelstraten.

  Foto: Robert Prins
 • Veel en dik ijzerwerk. Het is opvallend vaak aanwezig op de veebedrijven. Het voorkomt gedoe met te lichte of kromme hekken bij grote koppels. Robuust is het devies.

  Veel en dik ijzerwerk. Het is opvallend vaak aanwezig op de veebedrijven. Het voorkomt gedoe met te lichte of kromme hekken bij grote koppels. Robuust is het devies.

  Foto: Robert Prins
 • Lely was aanwezig in de matig bezochte machinehal. De voerrobot trok de meeste aandacht. Wat is aantrekkelijker: werk door buitenlandse werknemers of door automaten?

  Lely was aanwezig in de matig bezochte machinehal. De voerrobot trok de meeste aandacht. Wat is aantrekkelijker: werk door buitenlandse werknemers of door automaten?

  Foto: Robert Prins
 • De professionele melkveehouder heeft circa 170 melkkoeien. Aangezien de trend groei is, zal de automatisering goed met grote koppels om moeten kunnen gaan.

  De professionele melkveehouder heeft circa 170 melkkoeien. Aangezien de trend groei is, zal de automatisering goed met grote koppels om moeten kunnen gaan.

  Foto: Robert Prins
 • Voor goedkoop en eenvoudig is ook altijd ruimte.

  Voor goedkoop en eenvoudig is ook altijd ruimte.

  Foto: Robert Prins
 • De gele JCB presenteerde zich met ‘Home Grown’ (van eigen land). In Birmingham werden twee types shovel voor het boerenerf tentoongesteld.

  De gele JCB presenteerde zich met ‘Home Grown’ (van eigen land). In Birmingham werden twee types shovel voor het boerenerf tentoongesteld.

  Foto: Robert Prins
 • De trekkermarkt in Groot-Brittannië is competitief. Dat betekent gewone prijzen voor trekkers en machines.

  De trekkermarkt in Groot-Brittannië is competitief. Dat betekent gewone prijzen voor trekkers en machines.

  Foto: Robert Prins
 • De Tafe-trekkers uit India zijn gebaseerd op de oude MF. De kleinere trekkers zijn vooral populair als ‘scrapyard’-trekkers. De prijs: omgerekend 15.100 euro (exclusief btw).

  De Tafe-trekkers uit India zijn gebaseerd op de oude MF. De kleinere trekkers zijn vooral populair als ‘scrapyard’-trekkers. De prijs: omgerekend 15.100 euro (exclusief btw).

  Foto: Robert Prins
 • In de veehal wordt een spuitbus met haarlak gebruikt voor een flitsende presentatie. Voor zowel dier als verzorger geldt: als je haar maar goed zit.

  In de veehal wordt een spuitbus met haarlak gebruikt voor een flitsende presentatie. Voor zowel dier als verzorger geldt: als je haar maar goed zit.

  Foto: Robert Prins
 • De in Groot-Brittannië ontwikkelde British Blue is een vleesras met veel lengte en een goed gebruik van de benen. Het ras heeft ook minder extreem gevormde billen dan Belgisch Witblauw. Veehouders met veel dieren willen dat het vee zelfredzaam is.

  De in Groot-Brittannië ontwikkelde British Blue is een vleesras met veel lengte en een goed gebruik van de benen. Het ras heeft ook minder extreem gevormde billen dan Belgisch Witblauw. Veehouders met veel dieren willen dat het vee zelfredzaam is.

  Foto: Robert Prins
 • Rondom de Charolais-dieren hangt een zoetige lucht. Het haar werd ingezeept zodat het rechtop bleef staan. De Franse vleesrassen drukten een groot stempel op het vleesvee in Birmingham.

  Rondom de Charolais-dieren hangt een zoetige lucht. Het haar werd ingezeept zodat het rechtop bleef staan. De Franse vleesrassen drukten een groot stempel op het vleesvee in Birmingham.

  Foto: Robert Prins
 • Aberdeen Angus is in Noord- en Zuid-Amerika een populair vleesras. Typerend voor dit ras: zelfredzaamheid, prettig vet vlees en kleine kalveren.

  Aberdeen Angus is in Noord- en Zuid-Amerika een populair vleesras. Typerend voor dit ras: zelfredzaamheid, prettig vet vlees en kleine kalveren.

  Foto: Robert Prins
 • BOCM Pauls/ForFarmers is een ander voorbeeld van internationalisering. Grote bedrijven proberen kennis en kunde overal tot waarde te brengen. De overeenkomsten tussen veehouders zijn nu eenmaal groter dan de verschillen.

  BOCM Pauls/ForFarmers is een ander voorbeeld van internationalisering. Grote bedrijven proberen kennis en kunde overal tot waarde te brengen. De overeenkomsten tussen veehouders zijn nu eenmaal groter dan de verschillen.

  Foto: Robert Prins
 • Maar het zijn niet alleen de grote bedrijven die de Britse markt op gaan. Ook Hanskamp AgroTech uit Zelhem is aanwezig om spullen aan de man te brengen.

  Maar het zijn niet alleen de grote bedrijven die de Britse markt op gaan. Ook Hanskamp AgroTech uit Zelhem is aanwezig om spullen aan de man te brengen.

  Foto: Robert Prins

Of registreer je om te kunnen reageren.