Rundveehouderij

Foto & video 3012 x bekeken 1 reactielaatste update:2 jul 2014

Aandachtstrekkers op de NRM-beurs

De NRM is meer dan alleen een keuring. Er is ook een beurs. Die is druk bezocht. Vooral in de pauze staat het publiek rijendik voor de stands. Standhouders gebruiken verschillende manieren om aandacht te trekken.

Foto

 • Met 80 standhouders is de beurs op de NRM al lang geen los aanhangsel meer. De aanpak is professioneel: overzichtelijke opstelling, vlakbij de ring. En ook in het strak geleide programma heeft het een serieuze plaats verworven. De middagpauze is er met een half uur voor verlengd. Twee uur tijd geeft net wat meer rust bij de uitgiftepunten van het eten, maar ook meer tijd voor een goed gesprek op de beurs.

  Met 80 standhouders is de beurs op de NRM al lang geen los aanhangsel meer. De aanpak is professioneel: overzichtelijke opstelling, vlakbij de ring. En ook in het strak geleide programma heeft het een serieuze plaats verworven. De middagpauze is er met een half uur voor verlengd. Twee uur tijd geeft net wat meer rust bij de uitgiftepunten van het eten, maar ook meer tijd voor een goed gesprek op de beurs.

  Foto: Mark Pasveer
 • Met trots vertelt organisator Louwrens van Keulen dat de meeste melkwinningsleveranciers straks niet op de ATH staan, maar wel hier een stand op de beurs hebben.

  Met trots vertelt organisator Louwrens van Keulen dat de meeste melkwinningsleveranciers straks niet op de ATH staan, maar wel hier een stand op de beurs hebben.

 • Maar wat doe je dan om op te vallen? Hoe haal je dan de bezoekers je stand in? 
Nou, bijvoorbeeld met een ferme spreuk aan de wand! In de stand van Nedap kun je die ook nog heel persoonlijk maken, door je eigen gezicht eraan toe te voegen. Een unieke fototegel.

  Maar wat doe je dan om op te vallen? Hoe haal je dan de bezoekers je stand in? Nou, bijvoorbeeld met een ferme spreuk aan de wand! In de stand van Nedap kun je die ook nog heel persoonlijk maken, door je eigen gezicht eraan toe te voegen. Een unieke fototegel.

 • Op de NRM draait het om topkoeien die veel melk geven. Dus menig standhouder doet iets met melk of producten ervan. Op heel veel stands wordt kaas uitgedeeld. Daarmee ben je niet echt uniek.
Hoewél... dit kaasje in de stand van Agrifirm ook weer niet een standaardkaas is. Deze 'Cholfitty' proeft als volle kaas, maar is het niet. Agrifirm levert speciaal voer aan de maker ervan, de Ruurhoeve, om op vetzuursamenstelling te sturen. Daardoor werkt Cholfittykaas cholesterol verlagend. De kaas, die €20 per halve kilo opbrengt, gaat als warme broodjes over de toonbank.

  Op de NRM draait het om topkoeien die veel melk geven. Dus menig standhouder doet iets met melk of producten ervan. Op heel veel stands wordt kaas uitgedeeld. Daarmee ben je niet echt uniek. Hoewél... dit kaasje in de stand van Agrifirm ook weer niet een standaardkaas is. Deze 'Cholfitty' proeft als volle kaas, maar is het niet. Agrifirm levert speciaal voer aan de maker ervan, de Ruurhoeve, om op vetzuursamenstelling te sturen. Daardoor werkt Cholfittykaas cholesterol verlagend. De kaas, die €20 per halve kilo opbrengt, gaat als warme broodjes over de toonbank.

 • Melk, maar dan in de pure vorm in de stand van SAC. Sietske Klooster schenkt melk aan voorbijgangers. De in Delftsblauw en melkschort gehulde ontwerper heeft namelijk een project: de melksalon. Daarin onderzoekt ze hoe mensen melk ervaren. ,,Melk is een hoogwaardig product, maar de waarde van melk daalt in de winkels soms zelfs onder de prijs van een fles water. Het is een bulkproduct geworden en we vergeten consumenten te vertellen welke vergaande betekenis melk heeft, als basisproduct van ons land.” In de SAC-stand gaat ze het gesprek met boeren aan over deze problematiek.

  Melk, maar dan in de pure vorm in de stand van SAC. Sietske Klooster schenkt melk aan voorbijgangers. De in Delftsblauw en melkschort gehulde ontwerper heeft namelijk een project: de melksalon. Daarin onderzoekt ze hoe mensen melk ervaren. ,,Melk is een hoogwaardig product, maar de waarde van melk daalt in de winkels soms zelfs onder de prijs van een fles water. Het is een bulkproduct geworden en we vergeten consumenten te vertellen welke vergaande betekenis melk heeft, als basisproduct van ons land.” In de SAC-stand gaat ze het gesprek met boeren aan over deze problematiek.

 • Maar je kunt natuurlijk ook gewoon je waar tonen. Op menig stand staan producten prominent opgesteld.

  Maar je kunt natuurlijk ook gewoon je waar tonen. Op menig stand staan producten prominent opgesteld.

 • Zo ook bij Alpuro die zijn mobiele roosterstal toont.

  Zo ook bij Alpuro die zijn mobiele roosterstal toont.

 • GD heeft een ballenbak op de stand. In sommige ballen zit een koetje, andere zijn leeg. Veehouders met stalen zenuwen en vaste hand, kunnen met een grijper de ballen de BVD-dragers (dat symboliseert het koetje namelijk), eruit halen. Want ruimen is de enige optie om deze ellendige aandoening van het bedrijf af te krijgen.

  GD heeft een ballenbak op de stand. In sommige ballen zit een koetje, andere zijn leeg. Veehouders met stalen zenuwen en vaste hand, kunnen met een grijper de ballen de BVD-dragers (dat symboliseert het koetje namelijk), eruit halen. Want ruimen is de enige optie om deze ellendige aandoening van het bedrijf af te krijgen.

 • Countus heeft een zo mogelijk nog lastiger te bedwingen aandachtstrekker op de stand: een wankele toren van Pisa, die met knotsen in evenwicht moet worden gebracht. De standbemanning kan vervolgens het gesprek met boeren beginnen over ‘balans’. Want daar draait het in de moderne bedrijfsvoering om!

  Countus heeft een zo mogelijk nog lastiger te bedwingen aandachtstrekker op de stand: een wankele toren van Pisa, die met knotsen in evenwicht moet worden gebracht. De standbemanning kan vervolgens het gesprek met boeren beginnen over ‘balans’. Want daar draait het in de moderne bedrijfsvoering om!

 • Ook in de ruimte boven de voetpaden kun je je producten aanprijzen. Want wie de ventilator van Cowhouse niet ziet, wordt verrast door een koel briesje van boven als je eronder door loopt. Geheid dat je dan alsnog even naar boven kijkt om te zien waar dat vandaan komt!

  Ook in de ruimte boven de voetpaden kun je je producten aanprijzen. Want wie de ventilator van Cowhouse niet ziet, wordt verrast door een koel briesje van boven als je eronder door loopt. Geheid dat je dan alsnog even naar boven kijkt om te zien waar dat vandaan komt!

 • En als fokkerijorganisatie kun je natuurlijk een dier dat goed scoort ook even de stand op halen. Een fotomoment met de eigenaar en zijn gezin betekent volle bak!

  En als fokkerijorganisatie kun je natuurlijk een dier dat goed scoort ook even de stand op halen. Een fotomoment met de eigenaar en zijn gezin betekent volle bak!

 • Op de stand van Veeteelt is een fotohoek waar je een boeren-selfie (felfie) kunt maken. En als je de camera niet zelf wil vasthouden, is er altijd wel iemand die de foto voor je wil maken.

  Op de stand van Veeteelt is een fotohoek waar je een boeren-selfie (felfie) kunt maken. En als je de camera niet zelf wil vasthouden, is er altijd wel iemand die de foto voor je wil maken.

 • Bij ForFarmers staat het thema jongveeopfok centraal. Op de grote stand van de voerleverancier is een deel van de ruimte gereserveerd voor een kalverhok met een aantal top-kalveren. Daar kunnen bezoekers het gewicht en de borstomvang van de dieren raden.

  Bij ForFarmers staat het thema jongveeopfok centraal. Op de grote stand van de voerleverancier is een deel van de ruimte gereserveerd voor een kalverhok met een aantal top-kalveren. Daar kunnen bezoekers het gewicht en de borstomvang van de dieren raden.

 • Daarmee zijn toepasselijke prijzen als een jongveeopfokpakket of een begeleidend gesprek van een van de jongveedeskundigen te winnen. Maar een goed gesprek kun je natuurlijk ook op de beursvloer al hebben.

  Daarmee zijn toepasselijke prijzen als een jongveeopfokpakket of een begeleidend gesprek van een van de jongveedeskundigen te winnen. Maar een goed gesprek kun je natuurlijk ook op de beursvloer al hebben.

 • Bij Agrifirm een soortgelijke actie: wie zijn gegevens achter laat op een formulier, maakt kans op een een goudbonte oma-fiets. Bovendien krijg je een kopje koffie met slagroom en koek.

  Bij Agrifirm een soortgelijke actie: wie zijn gegevens achter laat op een formulier, maakt kans op een een goudbonte oma-fiets. Bovendien krijg je een kopje koffie met slagroom en koek.

 • Een andere voerleverancier, De Heus, pakt nog groter uit met koffie. Die hebben een heuse koffiecorner in de stand. En ‘een bakkie doen’ spreekt wel aan, want die corner zit afgeladen vol in de pauze.

  Een andere voerleverancier, De Heus, pakt nog groter uit met koffie. Die hebben een heuse koffiecorner in de stand. En ‘een bakkie doen’ spreekt wel aan, want die corner zit afgeladen vol in de pauze.

 • Maar iets weggeven doet het natuurlijk ook altijd goed. Dan gaat je naam de hele beurs over en denken boeren nog jaren aan je terug als ze die emmer of die knalroze brokkenschep pakken.

  Maar iets weggeven doet het natuurlijk ook altijd goed. Dan gaat je naam de hele beurs over en denken boeren nog jaren aan je terug als ze die emmer of die knalroze brokkenschep pakken.

 • Een zeer beproefd concept is toch wel de mooie dame. Dat trekt natuurlijk ook de aandacht. En als ze dan ook nog een lekkernij uitdeelt… Met een doosje koeiendrop brengt MSD haar oplossing tegen IBR en BVD onder de aandacht: de Bovilis combi-vaccinatie.

  Een zeer beproefd concept is toch wel de mooie dame. Dat trekt natuurlijk ook de aandacht. En als ze dan ook nog een lekkernij uitdeelt… Met een doosje koeiendrop brengt MSD haar oplossing tegen IBR en BVD onder de aandacht: de Bovilis combi-vaccinatie.

Eén reactie

 • koestal

  ze weten dat er geld verdiend wordt

Of registreer je om te kunnen reageren.