Rundveehouderij

Foto & video 1907 x bekeken

NRM rubrieken jong en midden

Mooie rubrieken met jonge dieren op de NRM. Jurylid Paul Hannan zag zelfs de vier mooiste dieren die hij ooit keurde voorbij trekken. Opmerkelijk detail; debutant Van der Haar sleepte met een geschonken koe de reservetitel in de wacht.

Foto

 • In het ochtendprogramma op de tweede dag van de NRM 2014 staan de rubrieken 'zwartbont jong' en 'roodbont jong' en 'roodbont midden' op het program.

  In het ochtendprogramma op de tweede dag van de NRM 2014 staan de rubrieken 'zwartbont jong' en 'roodbont jong' en 'roodbont midden' op het program.

 • Eerst trekken de dieren door de ring.

  Eerst trekken de dieren door de ring.

 • Waarna ze worden opgesteld.

  Waarna ze worden opgesteld.

 • De jury werpt nog een kritische blik op de dieren. Daarbij ontgaat hem geen detail.

  De jury werpt nog een kritische blik op de dieren. Daarbij ontgaat hem geen detail.

 • Goed opletten en zorgen dat je dier er perfect bij staat.

  Goed opletten en zorgen dat je dier er perfect bij staat.

 • NRM rubrieken jong en midden
 • NRM rubrieken jong en midden
 • Giessen Cinderella 62 van T. van Vliet in Nieuwlande.

  Giessen Cinderella 62 van T. van Vliet in Nieuwlande.

 • Spanning tijdens de kampioenskeuring. De lichten worden gedimd en de spot gaat aan als de jury de winnaar aan wijst.

  Spanning tijdens de kampioenskeuring. De lichten worden gedimd en de spot gaat aan als de jury de winnaar aan wijst.

 • Barendonk Wilma 300 uit ( Mr. Savage × Barendonk Wilma 268) van Barendonk Holsteins in Beers (N-B). Een uitblinker, het lichaam is goed in balans.
Zeedieker Mon-Chri 20 uit (Jotan Red× Zeedieker Mon-Chri 6) van E. Korenberg in Genemuiden. Volgens de jury een prachtig dier dat de titel reservekampioen zeker verdient.

  Barendonk Wilma 300 uit ( Mr. Savage × Barendonk Wilma 268) van Barendonk Holsteins in Beers (N-B). Een uitblinker, het lichaam is goed in balans. Zeedieker Mon-Chri 20 uit (Jotan Red× Zeedieker Mon-Chri 6) van E. Korenberg in Genemuiden. Volgens de jury een prachtig dier dat de titel reservekampioen zeker verdient.

 • Barendonk Brasilera 12 uit (Poos Stadel Classic × Barendonk Brasilera 3) van Barendonk Holsteins in Beers (N-B). Een voorbeeld koe voor deze leeftijd, krachtig op de benen en een best uier. Twee jaar terug werd Barendonk Brasilera 12 al kampioen in de categorie jong.

  Barendonk Brasilera 12 uit (Poos Stadel Classic × Barendonk Brasilera 3) van Barendonk Holsteins in Beers (N-B). Een voorbeeld koe voor deze leeftijd, krachtig op de benen en een best uier. Twee jaar terug werd Barendonk Brasilera 12 al kampioen in de categorie jong.

 • Wilma 41 uit (Zabing × Wilma 36) van mts. Huitema in Gauw. Een extra best uier en daarom reservekampioen geworden, verder is het lichaam in goede verhouding en staat ze krachtig op de benen.

  Wilma 41 uit (Zabing × Wilma 36) van mts. Huitema in Gauw. Een extra best uier en daarom reservekampioen geworden, verder is het lichaam in goede verhouding en staat ze krachtig op de benen.

 • Een sportieve handdruk en felicitatie.

  Een sportieve handdruk en felicitatie.

 • Anita 66 uit (Ms Atlees Sht Aftershock×Anita 54) van mts. Talsma in Wergea is eerste geworden. De hele groep bestond uit fantastische vaarzen maar Anita 66 sprong er uit door onder andere haar bredere uitwelving.
Honny 14 uit (R-E-W Seaver × Eke Hova 6) van G.J & R. van der Haar in Den Velde is reserve kampioen. Opmerkelijk detail; deze koe werd vorig jaar geschonken als bruidskoe aan zijn zoon, dit is de eerste keer dat er mee is gedaan aan de NRM en direct is de titel reserve kampioen in de wacht gesleept.

  Anita 66 uit (Ms Atlees Sht Aftershock×Anita 54) van mts. Talsma in Wergea is eerste geworden. De hele groep bestond uit fantastische vaarzen maar Anita 66 sprong er uit door onder andere haar bredere uitwelving. Honny 14 uit (R-E-W Seaver × Eke Hova 6) van G.J & R. van der Haar in Den Velde is reserve kampioen. Opmerkelijk detail; deze koe werd vorig jaar geschonken als bruidskoe aan zijn zoon, dit is de eerste keer dat er mee is gedaan aan de NRM en direct is de titel reserve kampioen in de wacht gesleept.

Of registreer je om te kunnen reageren.