Rundveehouderij

Foto & video 2504 x bekeken 3 reacties

Kippenvelrubriek: machtige honderdtonners!

De dochtergroepen op de NRM worden afgewisseld door speciale rubriek: honderdtonners. Veertien krasse koeien die meer dan 100.000 kilo melk geproduceerd hebben, treden in de ring.

Foto

 • De binnenkomst van een speciale rubriek: de honderd tonners.

  De binnenkomst van een speciale rubriek: de honderd tonners.

 • Van de 22 aangemelde dieren verschijnen uiteindelijk 14 koeien in de ring. Enkele dieren vielen af door bijvoorbeeld beenproblemen.

  Van de 22 aangemelde dieren verschijnen uiteindelijk 14 koeien in de ring. Enkele dieren vielen af door bijvoorbeeld beenproblemen.

 • Om de spanning te verhogen wordt het licht in de hal gedimd. Één voor één staan de koeien letterlijk in de spotlight als hun specifieke kenmerken door de speakers schallen.

  Om de spanning te verhogen wordt het licht in de hal gedimd. Één voor één staan de koeien letterlijk in de spotlight als hun specifieke kenmerken door de speakers schallen.

 • Het is een bijzondere rubriek. Een eerbetoon aan de duurzame koe. Want het zijn stuk voor stuk koeien met een rijke staat van dienst. Het zijn dieren die zich bewezen hebben. Duurzaam en veel melk, dat is waar je als melkveehouder naar streeft. ,,Een rubriek om kippenvel van te krijgen", zo klonk het op de tribune.

  Het is een bijzondere rubriek. Een eerbetoon aan de duurzame koe. Want het zijn stuk voor stuk koeien met een rijke staat van dienst. Het zijn dieren die zich bewezen hebben. Duurzaam en veel melk, dat is waar je als melkveehouder naar streeft. ,,Een rubriek om kippenvel van te krijgen", zo klonk het op de tribune.

 • In Denemarken kennen ze deze rubriek niet. Daar lopen deze diva's onder de oudere koeien 'gewoon' mee in de rubrieken met oudere dieren, aldus het Deense jurylid Niels Erik Haahr.

  In Denemarken kennen ze deze rubriek niet. Daar lopen deze diva's onder de oudere koeien 'gewoon' mee in de rubrieken met oudere dieren, aldus het Deense jurylid Niels Erik Haahr.

 • Kippenvelrubriek: machtige honderdtonners!
 • De oudste deelnemer aan de NRM is Geppa 672. Deze dochter van Delta Luxemburg is bijna 16 jaar oud. De krasse koe van Peter de Wit in Werkhoven wordt voorgebracht door zijn dochter Irma.

  De oudste deelnemer aan de NRM is Geppa 672. Deze dochter van Delta Luxemburg is bijna 16 jaar oud. De krasse koe van Peter de Wit in Werkhoven wordt voorgebracht door zijn dochter Irma.

 • Het is niet de oudste, maar het jongste dier in de ring die met de eer gaat strijken. De in augustus 2003 geboren Glinzer Greetje 102, de excellente Startmore Rudolf-dochter van Thomas Vos in Godlinze, wordt door de jury aangewezen als beste.

  Het is niet de oudste, maar het jongste dier in de ring die met de eer gaat strijken. De in augustus 2003 geboren Glinzer Greetje 102, de excellente Startmore Rudolf-dochter van Thomas Vos in Godlinze, wordt door de jury aangewezen als beste.

 • De reservetitel gaat naar de roodbonte Stouwdamshof Jacoba 19 van Gerrit van 't Hof in Oosterwolde (Gld.). Een dochter uit de kampioen van de NRM 2002.

  De reservetitel gaat naar de roodbonte Stouwdamshof Jacoba 19 van Gerrit van 't Hof in Oosterwolde (Gld.). Een dochter uit de kampioen van de NRM 2002.

Laatste reacties

 • ...............

  Wat een gezeul met die oude koeien.

 • el

  Petje af voor deze koeien !

 • jongveeopfok

  Is het toevallig dat de oudste een Luxemburgdochter is? Sterke en probleemloze koeien!

Of registreer je om te kunnen reageren.