Rundveehouderij

Foto & video 1 reactie

Grasrace 2014 van start

Vorige week is de oogst van de eerste grassnede in Nederland massaal van start gegaan. Een dag op stap met Werktuigencoöperatie Leudal in Limburg.

Foto

 • Werktuigencoöperatie Leudal heeft dinsdag 22 en woensdag 23 april 23 hectare gras gemaaid en ingekuild bij maatschap Hartman in Heibloem (L.).

  Werktuigencoöperatie Leudal heeft dinsdag 22 en woensdag 23 april 23 hectare gras gemaaid en ingekuild bij maatschap Hartman in Heibloem (L.).

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Ondanks de goede weersvoorspelling viel er van dinsdag op woensdagnacht een bui. Hierdoor was het gras wat nat, maar leek het verder van uitstekende kwaliteit. In totaal kwam er per hectare zo’n 3.500 kilo droge stof van het land.

  Ondanks de goede weersvoorspelling viel er van dinsdag op woensdagnacht een bui. Hierdoor was het gras wat nat, maar leek het verder van uitstekende kwaliteit. In totaal kwam er per hectare zo’n 3.500 kilo droge stof van het land.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Vanuit de melkveestal is de bedrijvigheid op het land goed te volgen. Deze middag is er gewerkt met twee Veenhuis silagewagens, beide met een capaciteit van 40 kuub.

  Vanuit de melkveestal is de bedrijvigheid op het land goed te volgen. Deze middag is er gewerkt met twee Veenhuis silagewagens, beide met een capaciteit van 40 kuub.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • De hakselaar is van New Holland, type FR9050. De invoersnelheid van het gras past zich automatisch aan op de rijsnelheid van de hakselaar. Hierdoor kan het gras optimaal opgeraapt en verwerkt worden.

  De hakselaar is van New Holland, type FR9050. De invoersnelheid van het gras past zich automatisch aan op de rijsnelheid van de hakselaar. Hierdoor kan het gras optimaal opgeraapt en verwerkt worden.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Door twee trekkers met silagewagen in te zetten die het gras opladen en vervoeren hoeft er niet gewacht te worden tussendoor.

  Door twee trekkers met silagewagen in te zetten die het gras opladen en vervoeren hoeft er niet gewacht te worden tussendoor.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Voordat het gras komt wordt het plastic nagelopen en goed gehangen. De Werklust-shovel staat klaar voor gebruik.

  Voordat het gras komt wordt het plastic nagelopen en goed gehangen. De Werklust-shovel staat klaar voor gebruik.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Het inkuilen kan beginnen, hier is de eerste combinatie gras aan het lossen.

  Het inkuilen kan beginnen, hier is de eerste combinatie gras aan het lossen.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Een shovel rijdt aan en verdeelt het gras in de kuil, het is de eerste snede van dit jaar. De latere snedes worden hier bovenop gekuild.

  Een shovel rijdt aan en verdeelt het gras in de kuil, het is de eerste snede van dit jaar. De latere snedes worden hier bovenop gekuild.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Na ruim drie uur werken is al het gras van het land gehaald en aangereden in de kuil, klaar om af te dekken.

  Na ruim drie uur werken is al het gras van het land gehaald en aangereden in de kuil, klaar om af te dekken.

  Foto: Jan Willem Schouten

Eén reactie

 • koestal

  hoe breed zijn de machines over 10 jaar ?

Of registreer je om te kunnen reageren.