Rundveehouderij

Foto & video 12140 x bekeken 13 reacties

Gras inkuilen in nieuw voercentrum

Het was afgelopen woensdag druk toen in Woudenberg, in de Gelderse Vallei, een voercentrum in gebruik werd genomen. Die dag werd het eerste gras ingekuild. Boerderij was er bij en maakte deze video.

Laatste reacties

 • Jan-Zonderland

  Tsja, wel lastig als je met een (Fendt) trekker rijdt zonder deur aan de rechterkant :)
  Maar goed, even to the point: Ik kan me niet voorstellen dat dit voor de betrokken boeren voordeliger/efficienter werkt tov alles thuis inkuilen maar misscien spelen andere, niet economische aspekten een rol.

 • GerardBlom

  Deur rechts is (ook hier weer) niet nodig: het identificatiesysteem is dubbel, en dat is maar goed ook, want daar moet je makkelijk bij kunnen, zonder 'lange' afstanden te hoeven lopen.

 • info104

  Drie verdelers en een loslopend mens er tussen voor de monsters dat is qua veiligheid toppunt , dat kan zeker anders voor dat er slachtoffers vallen . Een shovel met een gewicht van 18 ton op dubbellucht met een combi verdeler kan deze klus wel alleen en het monsteren moet net als op de bietenfabriek gebeuren, zo is het levensgevaarlijk, laat de arbeidsinspectie dit maar niet zien. Als je iets nieuws opzet moet je het wel goed doen. Zo doe je niet aan kostenbesparing, dit kost al 100 euro per uur te veel.

 • Jan-Zonderland

  @GerardBlom, je hebt gelijk. Ik had het in het filmpje niet gezien maar in de fotoreportage is duidelijk te zien dat er 2 ID kastjes staan, goed over nagedacht dus.

 • boerke brabant

  misschien moeten ze de batterijen in het rekenmachientje een keer vervangen, alhoewel, dit kan ik zo ook wel uitrekenen.....

 • peter1939

  ze hebben het wel getroffen zo te zien aan kwaliteit gras, plakkende banden van suiker, ook doseersysteem met bacterieen ziet er slim uit; de echte resultaten kun je pas na 1 jaar verwachten door oa verwacht constanter rantsoen,minder broei, hoger VE en inzicht in perceelopbrengsten. De gem afstand tot centrum vind ik laag(minder dan 6 km), dat is denk ik een belangrijke succesfactor. Laten we onze frustratie van het wisselvallige weer tijdens kuilen liever niet hier afreageren met negatieve vooroordelen....volgende week wordt beter weer en kunnen we weer maaien......

 • boerke brabant

  peter1939 is een aandeelhouder...?

 • Frans-Jan

  @ Jan Zonderland, ik denk dat de afstanden in de gelderse vallei nogal mee vallen als je het vergelijkt met de afstanden bij voercentrum van leeuwarden. Denk dat het concept hier meer kans van slagen heeft.

 • Derkspluimvee

  Nee Boerke brapant , peter1939 gunt innovatieve ideeen wel kans van slagen en wacht eerst af ipv alvorens commentaar te geven...

 • williambrooymans

  Wordt er nu ook door het voercentrum gevoerd. Net als in Friesland??

 • boerke brabant

  @derkspluimvee, sorry , ik ben wat vroeg met mijn reactie. Hopelijk gaat Boerderij over een jaar of twee terug en maken ze weer een reportage. Ga ik ondertussen nadenken wat hier het voordeel van is ?

 • 200113528

  peter is de rustende boer waar het bedrijf van was

 • bonnevogelzang

  machtig mooie fendt'

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.