Rundveehouderij

Foto & video 8 reactieslaatste update:16 apr 2014

Vervanging van dak melkveestal

Na 13 jaar is het dak van de melkveestal van Cor Hoogeveen al aan vervanging toe.

Foto

 • Cor Hoogeveen in de Wieringermeer (N.-H.) verving vorige week het dak van zijn melkveestal die amper 13 jaar in gebruik is. Hij houdt 130 melkkoeien en 60 stuks jongvee.

  Cor Hoogeveen in de Wieringermeer (N.-H.) verving vorige week het dak van zijn melkveestal die amper 13 jaar in gebruik is. Hij houdt 130 melkkoeien en 60 stuks jongvee.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Cor legde in 2001 asbestvrije golfplaten op zijn stal. Het was één van de eerste generaties asbestvrije golfplaten die er te krijgen waren. De golfplaten zijn afkomstig van het Deense bedrijf Cembrit.

  Cor legde in 2001 asbestvrije golfplaten op zijn stal. Het was één van de eerste generaties asbestvrije golfplaten die er te krijgen waren. De golfplaten zijn afkomstig van het Deense bedrijf Cembrit.

  Foto: Fotostudio Wick Natzijl
 • Al vrij snel na het plaatsen van de golfplaten begonnen de problemen. In eerste instantie viel dit niet op, omdat Cor naar eigen zeggen “niet ieder jaar boven op het dak staat”. Toen de golfplaten begonnen te scheuren werd duidelijk dat er iets aan de hand was.

  Al vrij snel na het plaatsen van de golfplaten begonnen de problemen. In eerste instantie viel dit niet op, omdat Cor naar eigen zeggen “niet ieder jaar boven op het dak staat”. Toen de golfplaten begonnen te scheuren werd duidelijk dat er iets aan de hand was.

  Foto: Fotostudio Wick Natzijl
 • Het Deense bedrijf dat de golfplaten destijds leverde geeft niet thuis en wil ook niet tegemoetkomen in de kosten. Na 13 jaar is de garantie logischerwijs verlopen, maar er zit een groot verschil tussen alles of niets betalen.

  Het Deense bedrijf dat de golfplaten destijds leverde geeft niet thuis en wil ook niet tegemoetkomen in de kosten. Na 13 jaar is de garantie logischerwijs verlopen, maar er zit een groot verschil tussen alles of niets betalen.

  Foto: Fotostudio Wick Natzijl
 • Cor weet zeker dat er meer mensen zijn met hetzelfde probleem. Hij kiest er bewust voor hier geen contact mee te zoeken. “Het verandert niets aan de zaak en ik heb het druk genoeg met mijn eigen dak”, aldus de veehouder.

  Cor weet zeker dat er meer mensen zijn met hetzelfde probleem. Hij kiest er bewust voor hier geen contact mee te zoeken. “Het verandert niets aan de zaak en ik heb het druk genoeg met mijn eigen dak”, aldus de veehouder.

  Foto: Fotostudio Wick Natzijl
 • Het nieuwe dak wordt gelegd door Jelle van Huizen uit Beets, de platen zijn van SVK. Inclusief de- en montage bedragen de kosten €20 per vierkante meter.

  Het nieuwe dak wordt gelegd door Jelle van Huizen uit Beets, de platen zijn van SVK. Inclusief de- en montage bedragen de kosten €20 per vierkante meter.

  Foto: Fotostudio Wick Natzijl
 • Het plaatsen van het nieuwe dak stelde Cor voor de keus: wel of niet isoleren van het dak? Cor koos voor het laatste. Dit is niet alleen goedkoper, maar de stal staat dichtbij het IJsselmeer. Bij water is het wat frisser en er staat altijd wel wind. Mocht deze natuurlijke ventilatie niet voldoende zijn, dan kan hij met het bespaarde geld eventueel een ventilator aanschaffen.

  Het plaatsen van het nieuwe dak stelde Cor voor de keus: wel of niet isoleren van het dak? Cor koos voor het laatste. Dit is niet alleen goedkoper, maar de stal staat dichtbij het IJsselmeer. Bij water is het wat frisser en er staat altijd wel wind. Mocht deze natuurlijke ventilatie niet voldoende zijn, dan kan hij met het bespaarde geld eventueel een ventilator aanschaffen.

  Foto: Fotostudio Wick Natzijl
 • Tijdens de werkzaamheden bleef het vee gewoon op stal.

  Tijdens de werkzaamheden bleef het vee gewoon op stal.

  Foto: Fotostudio Wick Natzijl
 • De werkzaamheden rondom het verwijderen van het oude dak en het plaatsen van het nieuwe dak zijn uitgevoerd door twee verschillende bedrijven.

  De werkzaamheden rondom het verwijderen van het oude dak en het plaatsen van het nieuwe dak zijn uitgevoerd door twee verschillende bedrijven.

  Foto: Fotostudio Wick Natzijl
 • De dakdekkers schieten mooi op. De eerste helft van het dak is hier al bijna gemonteerd. De hele vervangingsoperatie nam een dikke week in beslag.

  De dakdekkers schieten mooi op. De eerste helft van het dak is hier al bijna gemonteerd. De hele vervangingsoperatie nam een dikke week in beslag.

  Foto: Fotostudio Wick Natzijl

Laatste reacties

 • hansspr

  Weer een kans op een ongeval, zo te zien wordt er geen gebruik gemaakt van een veiligheidsriem enz.
  De eigenaar is hier verantwoordelijk voor als er iets op zijn bedrijf gebeurt, al is dit buiten zijn schuld om.
  De arbeidsinspectie is in zulke gevallen niet mals en bij een (niet dodelijk) ongeval beginnen de boetes al snel bij € 15.000,-

 • gmafkeesje

  ik heb het zelfde probleem en ook bij mij geen reactie nog niet gereageert als ik een nieuwe koop bij hen

 • gmafkeesje

  moet je beter kijken er hangt een groen vang net onder het dat

 • MVDM

  @gmafkeesje

  Een veiligheidsriem primeert boven een vangnet met de gedachte
  'het is altijd beter niet te vallen dan te vallen in een vangnet'

 • Barneveldsei

  Er zit vanuit de nok veiligheids touwen vanaf 2 spanten

 • bellmonde

  Wat is het prijsverschil met geisoleerde damwand sandwichpanelen ? LIjkt me zekerder kwa duurzaamheid... Wat weet deze boer over de golfplaten de hij nu gekocht heeft.... Misschien wel even slecht...

  Slechte beslissing denk ik !!?

 • Deense boerin

  Wij wonen in DK en hebben ook dakplaten van Cembrit. Die lieten na 11 jaar grote scheuren zien. Wij hebben het hele dak laten vervangen en vergoed gekregen van Cembrit.

 • Krol Solar

  Dit is echt treurig. Recent hebben wij een dak in Zeeland ook vervangen met asbestvrije golfplaten van nog geen 15 jaar oud. De eerste generatie platen zijn inderdaad erg slecht.

  Of de nieuwe generatie golfplaten veel beter, durf ik niet te zeggen. De garantie op sandwichpanelen is in elk geval wel veel langer namelijk 30 jaar. Terwijl dit bij golfplaten vaak 10 jaar is.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.