Rundveehouderij

Foto & video 7978 x bekeken

Gemengd bedrijf in delen te koop

Dit roséopfokkalverenbedrijf en akkerbouwbedrijf in Heeten staat nu anderhalf jaar te koop. Het wordt verkocht omdat de eigenaar naar een grotere nieuwbouwlocatie wil.

Foto

 • Een overzicht van het ruim opgezette, gemengde bedrijf in Heeten (Ov.). Het huiskavel is 2,21 hectare groot, het bouwblok bedraagt 1,25 hectare. De vraagprijs is €1.100.000 voor grond (2,21 hectare huiskavel) en gebouwen. Dat is €50.000 minder dan de beginprijs anderhalf jaar geleden. Bij het bedrijf hoort ook nog 36 hectare land. Die grond hoeft er niet per se bijgekocht te worden.

  Een overzicht van het ruim opgezette, gemengde bedrijf in Heeten (Ov.). Het huiskavel is 2,21 hectare groot, het bouwblok bedraagt 1,25 hectare. De vraagprijs is €1.100.000 voor grond (2,21 hectare huiskavel) en gebouwen. Dat is €50.000 minder dan de beginprijs anderhalf jaar geleden. Bij het bedrijf hoort ook nog 36 hectare land. Die grond hoeft er niet per se bijgekocht te worden.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Een overzicht gezien vanaf de oprit. Het bedrijf bevindt zich in een echt melkveegebied en heeft een fraaie, landelijke ligging. Het ligt 2 kilometer achter het dorp Heeten waar alle basisvoorzieningen zijn. Het grotere Raalte ligt op 8 kilometer afstand, de stad Deventer op slechts 12 kilometer.

  Een overzicht gezien vanaf de oprit. Het bedrijf bevindt zich in een echt melkveegebied en heeft een fraaie, landelijke ligging. Het ligt 2 kilometer achter het dorp Heeten waar alle basisvoorzieningen zijn. Het grotere Raalte ligt op 8 kilometer afstand, de stad Deventer op slechts 12 kilometer.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Op het erf staan de kalveren in vier verschillende stallen. Die zijn min of meer gekoppeld. Op dit moment geldt er een milieuvergunning voor het houden van 755 kalveren. Op het bouwblok is echter nog ruimte voor een extra stal voor 450 dieren. Daarvoor is al een milieuvergunning aangevraagd. Kopers kunnen straks zelf bepalen of ze die aanvraag doorzetten.

  Op het erf staan de kalveren in vier verschillende stallen. Die zijn min of meer gekoppeld. Op dit moment geldt er een milieuvergunning voor het houden van 755 kalveren. Op het bouwblok is echter nog ruimte voor een extra stal voor 450 dieren. Daarvoor is al een milieuvergunning aangevraagd. Kopers kunnen straks zelf bepalen of ze die aanvraag doorzetten.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Van buiten zijn de stallen wel gedateerd. De oudste stal stamt uit 1972, de jongste uit 1993. De daken zullen een keer aangepakt moeten worden.

  Van buiten zijn de stallen wel gedateerd. De oudste stal stamt uit 1972, de jongste uit 1993. De daken zullen een keer aangepakt moeten worden.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Van binnen is het een ander verhaal. De stallen zijn een paar keer gerenoveerd. Kopers kunnen het bedrijf zo voortzetten. De brede voergangen springen in het oog. Die maken de stallen vooral zeer geschikt voor het afmesten van jong rosékalveren. Dat geldt minder voor blank kalfsvlees.

  Van binnen is het een ander verhaal. De stallen zijn een paar keer gerenoveerd. Kopers kunnen het bedrijf zo voortzetten. De brede voergangen springen in het oog. Die maken de stallen vooral zeer geschikt voor het afmesten van jong rosékalveren. Dat geldt minder voor blank kalfsvlees.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Alle stallen zijn mechanisch geventileerd en goed geïsoleerd. In de vier stallen zijn de kalveren in vijf leeftijdsgroepen gehuisvest.

  Alle stallen zijn mechanisch geventileerd en goed geïsoleerd. In de vier stallen zijn de kalveren in vijf leeftijdsgroepen gehuisvest.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Dit bedrijf is het meest geschikt voor de opfok van rosékalveren. Vooral ook omdat het zonder grond gekocht mag worden. Er is daarnaast al een milieuvergunning aangevraagd voor uitbreiding naar 1.200 kalveren. Als melkvee- of akkerbouwbedrijf is het net te klein. Bovendien ligt slechts de helft van de grond aan huis. Dit huiskavel kan ook niet zomaar vergroot worden. Er is veel grondhonger onder naburige melkveehouders en in de regio is net een ruilverkaveling afgerond.

  Dit bedrijf is het meest geschikt voor de opfok van rosékalveren. Vooral ook omdat het zonder grond gekocht mag worden. Er is daarnaast al een milieuvergunning aangevraagd voor uitbreiding naar 1.200 kalveren. Als melkvee- of akkerbouwbedrijf is het net te klein. Bovendien ligt slechts de helft van de grond aan huis. Dit huiskavel kan ook niet zomaar vergroot worden. Er is veel grondhonger onder naburige melkveehouders en in de regio is net een ruilverkaveling afgerond.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Rond het bedrijf ligt een huiskavel (humusrijke zandgrond) van 15 hectare. Hiervan zijn drie percelen gedraineerd. Verder weg bevinden zich vijf losse kavels van samen 21 hectare.

  Rond het bedrijf ligt een huiskavel (humusrijke zandgrond) van 15 hectare. Hiervan zijn drie percelen gedraineerd. Verder weg bevinden zich vijf losse kavels van samen 21 hectare.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Een overzicht van het ruime woonhuis en de grote tuin. De woning is in 1972 gebouwd en heeft een inhoud van 750 kubieke meter. Boven zijn er vier slaapkamers en op de begane grond is er een apart kantoor. Een voordeel is dat er nog een tweede woonhuis bijgebouwd mag worden. Daarmee is dit bedrijf ook een optie voor vader en zoon.

  Een overzicht van het ruime woonhuis en de grote tuin. De woning is in 1972 gebouwd en heeft een inhoud van 750 kubieke meter. Boven zijn er vier slaapkamers en op de begane grond is er een apart kantoor. Een voordeel is dat er nog een tweede woonhuis bijgebouwd mag worden. Daarmee is dit bedrijf ook een optie voor vader en zoon.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Tussen het woonhuis en de stallen bevindt zich ook nog deze ruime binnenplaats.

Voor meer informatie: makelaars: Aaldering Landelijk Vastgoed Drempt/Loman Vastgoed Vierakker.

www.lomanvastgoed.nl

  Tussen het woonhuis en de stallen bevindt zich ook nog deze ruime binnenplaats. Voor meer informatie: makelaars: Aaldering Landelijk Vastgoed Drempt/Loman Vastgoed Vierakker. www.lomanvastgoed.nl

  Foto: Theo Brummelaar

Of registreer je om te kunnen reageren.