Rundveehouderij

Foto & video 26 reactieslaatste update:14 feb 2014

Melkveebedrijf in gebied met mogelijkheden

In het buitengebied van Steenwijk staat een groot melkveebedrijf te koop waar 190 melkkoeien en bijna 150 stuks jongvee gehouden mogen worden. Het melkveebedrijf in Scheerwolde bestaat uit meerdere bedrijfsgebouwen, waaronder een ligboxenstal van vier jaar oud met melkrobot. De bedrijfswoning stamt uit 1950. In 2010 is het voorhuis verbouwd.

Foto

 • Het bedrijf heeft een Natuurbeschermingswet-vergunning voor het houden van 190 melkkoeien, 146 stuks jongvee, een fokstier en zoogkoe. Op het compacte erf staan diverse gebouwen. Het erf is verhard, circa 2.500 vierkante meter. Aan de achterzijde zijn twee sleufsilo’s met verharde ondergrond.

  Het bedrijf heeft een Natuurbeschermingswet-vergunning voor het houden van 190 melkkoeien, 146 stuks jongvee, een fokstier en zoogkoe. Op het compacte erf staan diverse gebouwen. Het erf is verhard, circa 2.500 vierkante meter. Aan de achterzijde zijn twee sleufsilo’s met verharde ondergrond.

  Foto: Slot-Poortman & Co
 • De jongste ligboxenstal is gebouwd in 2008. Het dak is geïsoleerd en bestaat sandwichpanelen en stalen spanten.

  De jongste ligboxenstal is gebouwd in 2008. Het dak is geïsoleerd en bestaat sandwichpanelen en stalen spanten.

  Foto: Martijn ter Horst
 • Op het bedrijf staan in de drie stallen drie robots. De nieuwste robot van Lely is vier jaar oud.

  Op het bedrijf staan in de drie stallen drie robots. De nieuwste robot van Lely is vier jaar oud.

  Foto: Martijn ter Horst
 • Naast deze nieuwste stal staat een oudere ligboxenstal van 1979, 1984 en 2000 (renovatie). Deels liggen op deze stal asbestplaten en deels asbestvrije platen.

  Naast deze nieuwste stal staat een oudere ligboxenstal van 1979, 1984 en 2000 (renovatie). Deels liggen op deze stal asbestplaten en deels asbestvrije platen.

  Foto: Slot-Poortman & Co
 • De nieuwste stal heeft links het gangpad. In de stal kunnen net geen 100 koeien. De verkoper is bereid alle machines, waaronder een zelfrijdende voerwagen, inventaris, vee en quotum te verkopen.

  De nieuwste stal heeft links het gangpad. In de stal kunnen net geen 100 koeien. De verkoper is bereid alle machines, waaronder een zelfrijdende voerwagen, inventaris, vee en quotum te verkopen.

  Foto: Martijn ter Horst
 • In alle boxen op het melkveebedrijf liggen koematrassen.

  In alle boxen op het melkveebedrijf liggen koematrassen.

  Foto: Martijn ter Horst
 • De werktuigenberging is gebouwd in 1989. De afmeting is 16 bij 20 meter. Het gebouw is gemaakt van ijzeren spanten en damwand. Het kan volledig afgesloten worden. Op dit moment zijn er binnen vier groepshokken met drinkautomaten.

  De werktuigenberging is gebouwd in 1989. De afmeting is 16 bij 20 meter. Het gebouw is gemaakt van ijzeren spanten en damwand. Het kan volledig afgesloten worden. Op dit moment zijn er binnen vier groepshokken met drinkautomaten.

  Foto: Martijn ter Horst
 • Achter op het erf staat onder andere een jongveestal. Deze is gebouwd in 1987 en biedt ruimte aan bijna 90 stuks jongvee. De stal is opgetrokken in steen en volledig onderkelderd (850 kuub). De totale mestopslag op het bedrijf bedraagt 4.300 kuub.

  Achter op het erf staat onder andere een jongveestal. Deze is gebouwd in 1987 en biedt ruimte aan bijna 90 stuks jongvee. De stal is opgetrokken in steen en volledig onderkelderd (850 kuub). De totale mestopslag op het bedrijf bedraagt 4.300 kuub.

  Foto: Martijn ter Horst
 • Aan de achterzijde zijn twee sleufsilo’s met verharde ondergrond.

  Aan de achterzijde zijn twee sleufsilo’s met verharde ondergrond.

  Foto: Martijn ter Horst
 • Op dit moment heeft het melkveebedrijf ruim 61 hectare cultuurgrond in gebruik. Hiervan is circa 27 hectare in eigendom en ruim 34 hectare erfpacht. Circa 20 hectare erfpachtgrond heeft een looptijd tot 2045 met recht van verlenging. Voor zo’n 14 hectare is een erfpachtcontract afgesloten in 2008 met een duur van 26 jaar.

  Op dit moment heeft het melkveebedrijf ruim 61 hectare cultuurgrond in gebruik. Hiervan is circa 27 hectare in eigendom en ruim 34 hectare erfpacht. Circa 20 hectare erfpachtgrond heeft een looptijd tot 2045 met recht van verlenging. Voor zo’n 14 hectare is een erfpachtcontract afgesloten in 2008 met een duur van 26 jaar.

  Foto: Martijn ter Horst
 • Midden ligt het melkveebedrijf dat te koop staat. Circa 36 hectare grond ligt op afstand van het bedrijf en is betrokken bij een ruilverkaveling. Het bestaat nu nog uit vijf veldkavels, maar in het voorlopige plan van toedeling uit twee. De grond is van goede kwaliteit en niet gevoelig voor droogte. Makelaar van het object is Slot-Poortman & Co in De Wijk (Dr.). In weekblad Boerderij van 11 februari staat een verslag over dit bedrijf op de pagina's 76 en 77.

  Midden ligt het melkveebedrijf dat te koop staat. Circa 36 hectare grond ligt op afstand van het bedrijf en is betrokken bij een ruilverkaveling. Het bestaat nu nog uit vijf veldkavels, maar in het voorlopige plan van toedeling uit twee. De grond is van goede kwaliteit en niet gevoelig voor droogte. Makelaar van het object is Slot-Poortman & Co in De Wijk (Dr.). In weekblad Boerderij van 11 februari staat een verslag over dit bedrijf op de pagina's 76 en 77.

  Foto: afdruk van Google Maps

Laatste reacties

 • Sjaak

  Ziet er goed uit!

  Het valt mij op, dat er steeds meer van zo'n courante melkveebedrijven te koop komen....
  Is dat toeval of een teken aan de wand?

 • ...............

  een moetje misschien?

 • koestal

  ik denk dat er te weinig grond bij is

 • M. Sonsbeek

  Geen toeval

 • RIOGRANDE

  quanta quosta

 • el

  Mucho !

 • info58

  goedkope reclame voor Slot & Poortman. De uiteindelijke prijs voor die boerderij is wat de bank jou wil lenen plus je eigen geld maar of dat genoeg is voor de verkoper? Vraag het de Deense collega's

 • keujer

  do not wasted your money on milken cows !
  milkquota will be done soon!
  bring your money and come to beautiful alberta CANADA !
  OLD -TIMER of holland

 • koestal

  Keujer,what does milkquota cost in Canada ?

 • NwZwervel

  De eerste reactie stelt 'ziet er goed uit' terwijl een volgende spreekt over te weinig grond. Ik sluit me bij de laatste aan, maar het is nog erger: vooral de huiskavel is te klein, het geheel te verdeeld en kennelijk is er in 2008 grond verkocht en in erfpacht genomen ter financiering van verdere uitbreiding. En nu staat er dus een over-geinvesteerd stallencomplex zonder goede grond-structuur. Waarom doen (sommige, meerdere?) veehouders zoiets; overmatige groei-investeringen op een plek die er eigenlijk niet geschikt voor is?
  Over de tweede woning, zie foto1, rept de advertentie niet: mag de koper dit ook nog eens als een-gezins-bedrijf gaan runnen ....
  Dat proberen te verkopen tegen een hoge prijs staat iedereen vrij.

 • Kobonde

  De eerste barsten in de bobbel, velen zullen volgen

 • peter 103

  Wat een donker hok die nieuwste stal. Zonde.

 • scheerwolde

  foto toestel had zeker geen flits

 • Fendtt

  ziet er goed uit!

  ik ken het bedrijf/familie, de opvolger heeft bekend gemaakt dat hij wat anders wil dan bedrijfsopvolging.

  en in 2008 is er grond bijgekocht inplaats van omgezet naar erfpacht en het is zo als er een perfecte huiskavel van 60 of meer bij ligt dan is hij weer veel te duur!

 • BO(skabout)ER

  mooi bedrijf, zal snel een nieuwe eigenaar hebben denk ik!

 • landboer

  denk ik niet staat al een poosje

 • koestal

  Er staat nog zo,n bedrijf vlakbij te koop ,hele grote stal met weinig grond er bij,misschien wel een koper uit Brabant die er wat in ziet ,daar is uitbreiding bijna niet meer mogelijk

 • minasblunders1

  En ook geen opvolger zeker? Haha

 • willem jan

  wat is de vraag prijs

 • jfvanbruchem1

  4 miljoen

 • arent

  prachtig bedrijf ik zou het graag kopen voor een van onze opvolgers en wens de ouders van deze opvolger veel sterkte bij de verkoop van het bedrijf wat juli hebben opgeboud

 • dommelje

  4 miljoen is koopje hier in brabant bedrijf met 31 ha nieuwe stal voor 180 koeien 3 jaar oud te koop voor 4,4 mijoen. maarja die is het ook nog niet kwijt. ook daar willen de opvolgers opeens wat anders en vader zit met de gebakken peren, als het niet verkocht wordt dan sjouwen tot je 80e

 • koestal

  wat is dan de melkprijs in Brabant ? mag dan wel 2 keer zo hoog zijn als in het noorden van Nederland

 • arnekootstra

  de grond in Brabant is reete duur daarom!

 • Sjaak

  De grond is wel duur, maar die is zo duur, dat er bijna geen kopers zijn...
  Diegene die kunnen kopen, hebben vaak ook kunnen verkopen. Een enkeling koopt op basis van het bedrijfsrendement, maar eventuele opvolgers kunnen het dan wel vergeten en inderdaad, het gevolg is dan dat er weer verkocht gaat worden...grappig hé, die agrarische economie:)

 • landboer

  Grond moet je in principe kopen met geld dat je verdiend hebt.

Laad alle reacties (22)

Of registreer je om te kunnen reageren.