Rundveehouderij

Foto & video 2557 x bekeken

Prima dochter- en bedrijfsgroepen op HHH-show

Van drie stieren werden succesvol dochters getoond. Bij de bedrijfsgroepen viel de enorme deelname van roodbonte bedrijven op, terwijl deelname bij zwartbont tegenviel.

Foto

 • CRV toonde van de jonge stier Cookiecutter Mom Hunter vijf best ontwikkelde jonge vaarzen. Indruk maakten de dieren met het uierbeeld, waarbij met name de hoge achteruiers er uit sprongen. Het beenwerk was correct. Aandachtspunt bij Hunter is de kruisligging. Deze groep toonde dat met juiste paringen toch goede kruizen te fokken zijn.

  CRV toonde van de jonge stier Cookiecutter Mom Hunter vijf best ontwikkelde jonge vaarzen. Indruk maakten de dieren met het uierbeeld, waarbij met name de hoge achteruiers er uit sprongen. Het beenwerk was correct. Aandachtspunt bij Hunter is de kruisligging. Deze groep toonde dat met juiste paringen toch goede kruizen te fokken zijn.

  Foto: Henk Riswick
 • Masterrind toonde een groep Jotandochters uit de fokperiode die allen ook deelnamen aan de individuele roodbontkeuring. Dat zegt al veel over het niveau van de groep. Dochters met fraaie, sterke frames met prima uiers en best beenwerk. Mede door het leeftijdsverschil in de groep, was er wel variatie in uniformiteit.

  Masterrind toonde een groep Jotandochters uit de fokperiode die allen ook deelnamen aan de individuele roodbontkeuring. Dat zegt al veel over het niveau van de groep. Dochters met fraaie, sterke frames met prima uiers en best beenwerk. Mede door het leeftijdsverschil in de groep, was er wel variatie in uniformiteit.

  Foto: Henk Riswick
 • Veecom en fokker Theo van Vliet besloten op het laatste moment een groep te tonen van Giesen Struik 245 (Shottle keer Comestar Leader). Van deze tien jaar oude stier, die in Italië is getest, liepen vijf vaarzen uit de stal van de fokker, die met 87 en 88 punten zijn ingeschreven. Meest opvallend waren de brede en ondiepe uiers.

  Veecom en fokker Theo van Vliet besloten op het laatste moment een groep te tonen van Giesen Struik 245 (Shottle keer Comestar Leader). Van deze tien jaar oude stier, die in Italië is getest, liepen vijf vaarzen uit de stal van de fokker, die met 87 en 88 punten zijn ingeschreven. Meest opvallend waren de brede en ondiepe uiers.

  Foto: Henk Riswick
 • De HHH-show is de landelijk show waar ook bedrijfsgroepen aan bod komen. Opvallend was de ruime deelname van roodbonte bedrijven met 11 groepen van drie koeien. Bij zwartbont deden maar 5 bedrijven mee, terwijl er nu een ruimere winkans was door de afwezigheid van Nico Bons.

  De HHH-show is de landelijk show waar ook bedrijfsgroepen aan bod komen. Opvallend was de ruime deelname van roodbonte bedrijven met 11 groepen van drie koeien. Bij zwartbont deden maar 5 bedrijven mee, terwijl er nu een ruimere winkans was door de afwezigheid van Nico Bons.

  Foto: Henk Riswick
 • De familie Engelen behoort de laatste jaren steevast tot de kanshebbers bij de bedrijfsgroepen. Met drie zware, krachtige koeien kwam de groep afgelopen zaterdag niet verder dan de derde plek in de eerste rubriek.

  De familie Engelen behoort de laatste jaren steevast tot de kanshebbers bij de bedrijfsgroepen. Met drie zware, krachtige koeien kwam de groep afgelopen zaterdag niet verder dan de derde plek in de eerste rubriek.

  Foto: Henk Riswick
 • Maatschap Haytema zette een fraaie groep neer met een Mitey-, Destry- en Kyliandochter. Toch was een 1B-positie het hoogst haalbare voor de best geuierde dieren.

  Maatschap Haytema zette een fraaie groep neer met een Mitey-, Destry- en Kyliandochter. Toch was een 1B-positie het hoogst haalbare voor de best geuierde dieren.

  Foto: Henk Riswick
 • De familie Steegink was de winnaar van vorig jaar. Ook nu lukte het Jan weer om een best drietal te formeren. Veel uniformiteit, beste frames en goed beenwerk zorgden voor winst in de eerste rubriek.

  De familie Steegink was de winnaar van vorig jaar. Ook nu lukte het Jan weer om een best drietal te formeren. Veel uniformiteit, beste frames en goed beenwerk zorgden voor winst in de eerste rubriek.

  Foto: Henk Riswick
 • Met twee vaarzen en een derde kalfs koe wist maatschap Pinkert een mooie groep neer te zetten. Hiermee pakten ze de tweede plaats in de tweede rubriek.

  Met twee vaarzen en een derde kalfs koe wist maatschap Pinkert een mooie groep neer te zetten. Hiermee pakten ze de tweede plaats in de tweede rubriek.

  Foto: Henk Riswick
 • Een opvallende verschijning bij de roodbonte groepen was het drietal van zwartbontman Teus van Dijk. Meer roodbonte koeien heeft hij niet in de stal. De drie Savarddochters maakten een enorm beste indruk. Veel melktype, veel uniformiteit en veel kwaliteit. Hij won de tweede rubriek en daarna de finale.

  Een opvallende verschijning bij de roodbonte groepen was het drietal van zwartbontman Teus van Dijk. Meer roodbonte koeien heeft hij niet in de stal. De drie Savarddochters maakten een enorm beste indruk. Veel melktype, veel uniformiteit en veel kwaliteit. Hij won de tweede rubriek en daarna de finale.

  Foto: Henk Riswick
 • Bij zwartbont was er maar 1 rubriek met vijf bedrijfsgroepen. Het best ontwikkelde, fraaie drietal van de familie Krikken werd in een zware strijd derde.

  Bij zwartbont was er maar 1 rubriek met vijf bedrijfsgroepen. Het best ontwikkelde, fraaie drietal van de familie Krikken werd in een zware strijd derde.

  Foto: Henk Riswick
 • Familie van der Ploeg was na enkele jaren weer terug op de HHH-show en deed dat met een best drietal. De zware koeien pakten een verdienstelijke tweede plek bij de bedrijfsgroepen.

  Familie van der Ploeg was na enkele jaren weer terug op de HHH-show en deed dat met een best drietal. De zware koeien pakten een verdienstelijke tweede plek bij de bedrijfsgroepen.

  Foto: Henk Riswick
 • De Amerikaan Michael Heath roemde de bedrijfsgroep van Theo van Vliet. Drie koeien met veel kwaliteit, best beenwerk en die goed bij elkaar passen. Daarmee pakte van Vliet het kampioenschap bedrijfsgroepen zwartbont.

  De Amerikaan Michael Heath roemde de bedrijfsgroep van Theo van Vliet. Drie koeien met veel kwaliteit, best beenwerk en die goed bij elkaar passen. Daarmee pakte van Vliet het kampioenschap bedrijfsgroepen zwartbont.

  Foto: Henk Riswick

Of registreer je om te kunnen reageren.