Rundveehouderij

Foto & video 4279 x bekeken 3 reactieslaatste update:12 nov 2014

Voerautomatisering hot op Eurotier

Op Eurotier 2014 is een separate tent ingericht voor demonstraties van het automatisch voeren van kuilgras. Die trekt veel bekijks.

Foto

 • Het Finse Pellon toont hier een voerbandsysteem. Op zich geen nieuws, die systemen bestaan al tientallen jaren maar blijven in enkele markten nog actueel. Ook in Nederland wordt binnenkort een vergelijkbaar systeem geplaatst.

  Het Finse Pellon toont hier een voerbandsysteem. Op zich geen nieuws, die systemen bestaan al tientallen jaren maar blijven in enkele markten nog actueel. Ook in Nederland wordt binnenkort een vergelijkbaar systeem geplaatst.

  Foto: Henk Riswick
 • GEA-Mullerup heeft nu ook een verticaalmixer in zijn voerrobot. De robot hangt aan rail. Het mengen kan tijdens de tocht naar de stal.

  GEA-Mullerup heeft nu ook een verticaalmixer in zijn voerrobot. De robot hangt aan rail. Het mengen kan tijdens de tocht naar de stal.

  Foto: Henk Riswick
 • De eco-vloer van VDV beton (rechts) is verbeterd, de mestdoorlaat van de ECO+-vloer (links, twee dwarsbalkjes in het rubberelement) is 30 procent groter. De emissiefactor blijft 5,2 kg ammoniak bij beweiding en 6,0 kilo bij continu opstallen. VDV beton heet vanaf vandaag Anders Beton.

  De eco-vloer van VDV beton (rechts) is verbeterd, de mestdoorlaat van de ECO+-vloer (links, twee dwarsbalkjes in het rubberelement) is 30 procent groter. De emissiefactor blijft 5,2 kg ammoniak bij beweiding en 6,0 kilo bij continu opstallen. VDV beton heet vanaf vandaag Anders Beton.

  Foto: Henk Riswick
 • Jeantil kreeg een gouden medaille voor zijn voerrobot op de Sima 2013. Het voertuig rijdt zelfstandig, inhoud 4 kuub, kabel onder de grond voor navigatie.

  Jeantil kreeg een gouden medaille voor zijn voerrobot op de Sima 2013. Het voertuig rijdt zelfstandig, inhoud 4 kuub, kabel onder de grond voor navigatie.

  Foto: Henk Riswick
 • Deze zelfrijdende voermengwagen van de Zuid Duitse firma HIRL is nog in ontwikkeling. Sinds 2012 wordt er op meerdere bedrijven mee gevoerd. Aan de hand van een voorgeprogrammeerde route voert hij de koeien, hij kijkt om zich heen met een laser. Vullen van het mengsel doet de machine nog niet zelfstandig.

  Deze zelfrijdende voermengwagen van de Zuid Duitse firma HIRL is nog in ontwikkeling. Sinds 2012 wordt er op meerdere bedrijven mee gevoerd. Aan de hand van een voorgeprogrammeerde route voert hij de koeien, hij kijkt om zich heen met een laser. Vullen van het mengsel doet de machine nog niet zelfstandig.

  Foto: Henk Riswick
 • Bij SAC is veel interesse voor nieuwe technologieën zoals Google Glass. De fabrikant werkt aan toepassingen in de melkstal. Met een QR code op de stand wordt de koe herkend. SAC verwacht dat Google Glass alle schermen zal vervangen.

  Bij SAC is veel interesse voor nieuwe technologieën zoals Google Glass. De fabrikant werkt aan toepassingen in de melkstal. Met een QR code op de stand wordt de koe herkend. SAC verwacht dat Google Glass alle schermen zal vervangen.

  Foto: Henk Riswick
 • Delaval heeft een intelligente pulsator ontwikkeld. Hiermee komt alle informatie rondom melken beschikbaar in een managementprogramma. Deze data zijn zowel voor de melkveehouder als Delavals technici van belang voor optimalisatie van het melkproces.

  Delaval heeft een intelligente pulsator ontwikkeld. Hiermee komt alle informatie rondom melken beschikbaar in een managementprogramma. Deze data zijn zowel voor de melkveehouder als Delavals technici van belang voor optimalisatie van het melkproces.

  Foto: Henk Riswick
 • Op Eurotier 2012 werd het Dairy ProQ systeem al voorgesteld: automatisch melken in een draaimelkstal, met aansluitarmen per stand. Het is nu weer een publiekstrekker. Inmiddels werkt het systeem op twee testbedrijven, naar verwachting komt het systeem in het tweede kwartaal van 2015 op de markt.

  Op Eurotier 2012 werd het Dairy ProQ systeem al voorgesteld: automatisch melken in een draaimelkstal, met aansluitarmen per stand. Het is nu weer een publiekstrekker. Inmiddels werkt het systeem op twee testbedrijven, naar verwachting komt het systeem in het tweede kwartaal van 2015 op de markt.

  Foto: Henk Riswick
 • Afimilk kan de vet- en eiwitgehalten van de melk per pulsatie bepalen en afhankelijk van de uitkomst in een aparte melkleiding afvoeren. Het systeem komt uit Israël.

  Afimilk kan de vet- en eiwitgehalten van de melk per pulsatie bepalen en afhankelijk van de uitkomst in een aparte melkleiding afvoeren. Het systeem komt uit Israël.

  Foto: Henk Riswick
 • Een bijzonder koematras: voorin matras, achterin diepstrooisel. Leverancier Hartmann strooit deze box automatisch in met een boxvuller aan een rail. Het systeem is bedoeld voor melkrobot-bedrijven omdat het automatisch invullen het ritme van de koeien niet verstoort. Als een box door een koe bezet is, slaat de box automatisch over.

  Een bijzonder koematras: voorin matras, achterin diepstrooisel. Leverancier Hartmann strooit deze box automatisch in met een boxvuller aan een rail. Het systeem is bedoeld voor melkrobot-bedrijven omdat het automatisch invullen het ritme van de koeien niet verstoort. Als een box door een koe bezet is, slaat de box automatisch over.

  Foto: Henk Riswick
 • Zimmermann Stalltechnik gebruikt kunststof in het zelfsluitende voerhek om geluidsoverlast tot een minimum te verminderen. Deze voerhekken zijn geschroefd en daardoor variabel in breedte te koop.

  Zimmermann Stalltechnik gebruikt kunststof in het zelfsluitende voerhek om geluidsoverlast tot een minimum te verminderen. Deze voerhekken zijn geschroefd en daardoor variabel in breedte te koop.

  Foto: Henk Riswick
 • HCI introduceert de easyfix-vloer. De berekende emissiefactor ligt tussen 6,2 en 7,3 kilo ammoniak. Er wordt nu getest met kleppen in de roosterspleten. Deze moeten de uitstoot verder drukken.

  HCI introduceert de easyfix-vloer. De berekende emissiefactor ligt tussen 6,2 en 7,3 kilo ammoniak. Er wordt nu getest met kleppen in de roosterspleten. Deze moeten de uitstoot verder drukken.

  Foto: Henk Riswick
 • Het flexibele voerhek van het Franse bedrijf Deltex is gemaakt van polyester. Dat moet verwondingen van de koeien voorkomen. Het Franse bedrijf claimt een productiestijging van 4 liter per koe per dag vanwege de verhoogde voeropname.

  Het flexibele voerhek van het Franse bedrijf Deltex is gemaakt van polyester. Dat moet verwondingen van de koeien voorkomen. Het Franse bedrijf claimt een productiestijging van 4 liter per koe per dag vanwege de verhoogde voeropname.

  Foto: Henk Riswick

Laatste reacties

 • flyinghollander

  4 liter op welke productie? Vind het een rare claim

 • sanderbouwknegt

  'SAC verwacht dat Google Glass alle schermen zal vervangen.'

  Beetje random zin dit. Gaat het om de glazen van de Google Glass? En zo ja, is SAC hier dan ontevreden over?

 • josrodenburg

  ''4 liter per koe per dag erbij'' dus een hoogproductief bedrijf heeft nooit een voerhek??????? beetje vreemd verhaal

Of registreer je om te kunnen reageren.