Rundveehouderij

Foto & video 5 reactieslaatste update:13 nov 2014

Forse groei mogelijk door ruime vergunning

In het West-Brabantse Roosendaal staat een groot en modern melkveebedrijf te koop. Er is binnen de vergunning groei mogelijk tot 400 koeien. Het melkveebedrijf is nieuw gebouwd eind jaren ’70 en meerdere malen uitgebreid en vernieuwd. De totale oppervlakte is krap 52 hectare waarvan 1,85 hectare ondergrond gebouwen, woningen en erf. De huiskavel is bijna 44 hectare groot. Daarnaast ligt nog ruim 7,5 hectare aan de overkant van de weg. De zandgronden zijn grotendeels gedraineerd en kunnen met haspel worden beregend.

Foto

 • De oorspronkelijke melkveestal is gebouwd in 1978 en uitgebreid in 2001 en 2010. De totale oppervlakte is 2.990 vierkante meter. Het oudere jongvee en de melkkoeien staan onder één kap en worden gevoerd via één voergang door het midden. De stal is voorzien van zelfsluitende voerhekken, zwevende ligboxen met rubbermatten en betonroosters. Een gedeelte is uitgevoerd met een mestschuif.

  De oorspronkelijke melkveestal is gebouwd in 1978 en uitgebreid in 2001 en 2010. De totale oppervlakte is 2.990 vierkante meter. Het oudere jongvee en de melkkoeien staan onder één kap en worden gevoerd via één voergang door het midden. De stal is voorzien van zelfsluitende voerhekken, zwevende ligboxen met rubbermatten en betonroosters. Een gedeelte is uitgevoerd met een mestschuif.

  Foto: Rene Stevens
 • De lucht komt via een royale opening in de zijgevels binnen. Deze is regelbaar met gedeeltelijk automatisch bedienbaar gordijn.

  De lucht komt via een royale opening in de zijgevels binnen. Deze is regelbaar met gedeeltelijk automatisch bedienbaar gordijn.

  Foto: Rene Stevens
 • Omwille van een goed klimaat in de zomer zijn in een gedeelte van de stal twee grote ventilatoren in de nok geïnstalleerd.

  Omwille van een goed klimaat in de zomer zijn in een gedeelte van de stal twee grote ventilatoren in de nok geïnstalleerd.

  Foto: Rene Stevens
 • De koeien worden gemolken in een 22-stands carrousel uit 2002. De melkstal is gebouwd in 2002 en bereikbaar via een tunnel. Eén man in de carrousel heeft ongeveer 2 uur melktijd nodig. De tweede man zorgt dan voor de aanvoer van de koeien en verzorgt ondertussen het jongvee.

  De koeien worden gemolken in een 22-stands carrousel uit 2002. De melkstal is gebouwd in 2002 en bereikbaar via een tunnel. Eén man in de carrousel heeft ongeveer 2 uur melktijd nodig. De tweede man zorgt dan voor de aanvoer van de koeien en verzorgt ondertussen het jongvee.

  Foto: Rene Stevens
 • De melkapparatuur is voorzien van elektronische melkmeters.

  De melkapparatuur is voorzien van elektronische melkmeters.

  Foto: Rene Stevens
 • De koeien krijgen bij binnenkomst standaard een portie lokvoer. Daarna wordt na de koeherkenning de hoeveelheid krachtvoer naar behoefte individueel verstrekt. Daardoor ontbreken voerboxen in de koeienstal.

  De koeien krijgen bij binnenkomst standaard een portie lokvoer. Daarna wordt na de koeherkenning de hoeveelheid krachtvoer naar behoefte individueel verstrekt. Daardoor ontbreken voerboxen in de koeienstal.

  Foto: Rene Stevens
 • De buitentank heeft 30.000 liter inhoud. Er is voor een buitentank gekozen in verband met de efficiënte opslagruimte.

  De buitentank heeft 30.000 liter inhoud. Er is voor een buitentank gekozen in verband met de efficiënte opslagruimte.

  Foto: Rene Stevens
 • Op hetzelfde erf staan nog zes kalverhutjes. Ze staan op een betonnen plaat met een paar graden afschot naar een rooster toe.

  Op hetzelfde erf staan nog zes kalverhutjes. Ze staan op een betonnen plaat met een paar graden afschot naar een rooster toe.

  Foto: Rene Stevens
 • Binnen zitten de kalveren in een rij eenlingboxen en 12 strohokken. Daarvan kunnen er 40 drinken uit een automaat. Door het zeil aan de voorkant van de openfront omhoog te draaien zijn deze hokken gemakkelijk met de trekker uit te mesten.

  Binnen zitten de kalveren in een rij eenlingboxen en 12 strohokken. Daarvan kunnen er 40 drinken uit een automaat. Door het zeil aan de voorkant van de openfront omhoog te draaien zijn deze hokken gemakkelijk met de trekker uit te mesten.

  Foto: Rene Stevens
 • De kalverhokken zijn eenvoudig uit te mesten door een zeil in de voorgevel omhoog te draaien.

  De kalverhokken zijn eenvoudig uit te mesten door een zeil in de voorgevel omhoog te draaien.

  Foto: Rene Stevens
 • Parallel aan de koeienstal staat een nieuw gebouwde strostal uit 2006 van ruim 400 vierkante meter die dienst doet als potstal en stro-opslag. De koeien kalveren omwille van het afkalfgemak allemaal in de potstal. De ondernemers hoeven nauwelijks te assisteren. Er is plaats voor ongeveer 60 dieren op stro.

  Parallel aan de koeienstal staat een nieuw gebouwde strostal uit 2006 van ruim 400 vierkante meter die dienst doet als potstal en stro-opslag. De koeien kalveren omwille van het afkalfgemak allemaal in de potstal. De ondernemers hoeven nauwelijks te assisteren. Er is plaats voor ongeveer 60 dieren op stro.

  Foto: Rene Stevens
 • In het verlengde van deze loods staat een aangebouwde machineloods en werkplaats met schuifdeuren van 265 vierkante meter.

  In het verlengde van deze loods staat een aangebouwde machineloods en werkplaats met schuifdeuren van 265 vierkante meter.

  Foto: Rene Stevens
 • Er staan twee bedrijfswoningen op het erf. De oudste woning is gebouwd in 1978, heeft vier slaapkamers en een inhoud van 770 kuub. Deze woning is vast gebouwd aan de agrarische gebouwen.

  Er staan twee bedrijfswoningen op het erf. De oudste woning is gebouwd in 1978, heeft vier slaapkamers en een inhoud van 770 kuub. Deze woning is vast gebouwd aan de agrarische gebouwen.

  Foto: Rene Stevens
 • De tweede woning is gebouwd in 2003, heeft vier slaapkamers en een inhoud van 750 kuub. De woningen staan op circa 50 meter afstand en bieden, mede door de inrichting van de bijbehorende tuinen, voldoende privacy. Een uitgebreid verslag van dit bedrijf staat in Boerderij Weekblad van 11 november.

  De tweede woning is gebouwd in 2003, heeft vier slaapkamers en een inhoud van 750 kuub. De woningen staan op circa 50 meter afstand en bieden, mede door de inrichting van de bijbehorende tuinen, voldoende privacy. Een uitgebreid verslag van dit bedrijf staat in Boerderij Weekblad van 11 november.

  Foto: Rene Stevens

Rene Stevens

Laatste reacties

 • Sjmens

  En dit is nou precies wat we met ons allen niet willen, 400 koeien op 50 hectare..... Toch...?

 • boerke brabant

  als dit de verkoop tekst/toelichting is bij dit bedrijf dan is dat geschreven door iemand die er geen verstand van heeft. Wat een hoop nutteloze info terwijl de belangrijke info niet vermeld is.

 • minasblunders1

  Sjmens, in theorie wil men dit niet. In de praktijk is (was) 100% van het beleid erop gericht om dit soort bedrijven juist wel te stimuleren en te handhaven.

 • Belgique

  Meer info op funda.nl

  Passenberg 40
  4707 RL Roosendaal

  Vraagprijs is op aanvraag.

 • cocoma

  Moet toch te verkopen zijn lijkt mij.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.