Rundveehouderij

Foto & video 1 reactie

Vijf dagen koeienfeest

’s Werelds grootste koeienkeuring, de World Dairy Expo in Madison, Wisconsin, startte dinsdag 30 september. Op het vijfdaags evenement komen allerlei rassen in de ring.

Foto

 • Het stallencomplex bij het Alliant energy Centre in Madison is helemaal vernieuwd. Er is ruim 25.000 vierkante meter beschikbaar voor de ongeveer 2.500 dieren die in de ring komen. De stallen zijn prima geventileerd en hebben enorm veel inhoud.

  Het stallencomplex bij het Alliant energy Centre in Madison is helemaal vernieuwd. Er is ruim 25.000 vierkante meter beschikbaar voor de ongeveer 2.500 dieren die in de ring komen. De stallen zijn prima geventileerd en hebben enorm veel inhoud.

  Foto: Henk Riswick
 • Cowfitters zijn druk aan het werk om de dieren in perfecte showconditie te krijgen. Eerst maar eens met druk het vuil eraf…

  Cowfitters zijn druk aan het werk om de dieren in perfecte showconditie te krijgen. Eerst maar eens met druk het vuil eraf…

  Foto: Henk Riswick
 • … dan meer vernevelen en boenen …

  … dan meer vernevelen en boenen …

  Foto: Henk Riswick
 • … daarna scheren

  … daarna scheren

  Foto: Henk Riswick
 • … en dan de fijne afwerking.

  … en dan de fijne afwerking.

  Foto: Henk Riswick
 • Erica Rijneveld is internationaal actief als cowfitter en brengt ook in Nederland koeien voor in in de ring. Zo won ze een paar jaar geleden met Millenium, de Convincer van gebroeders Tijhuis de NRM. Ook sleepte ze in het verleden al prijzen binnen met James Dumbria (James)

  Erica Rijneveld is internationaal actief als cowfitter en brengt ook in Nederland koeien voor in in de ring. Zo won ze een paar jaar geleden met Millenium, de Convincer van gebroeders Tijhuis de NRM. Ook sleepte ze in het verleden al prijzen binnen met James Dumbria (James)

  Foto: Henk Riswick
 • Ava Booth (10) is volleerd voorbrenger. Haar ouders hebben met Booth Haven in Plymouth (Wisconsin) 17 showpinken en 4 koeien en wonnen er al veel prijzen mee. Het vee is puur hobby, vader Chris is dierenarts en voorzitter van de vereniging van rundveedierenartsen van Wisconsin.

  Ava Booth (10) is volleerd voorbrenger. Haar ouders hebben met Booth Haven in Plymouth (Wisconsin) 17 showpinken en 4 koeien en wonnen er al veel prijzen mee. Het vee is puur hobby, vader Chris is dierenarts en voorzitter van de vereniging van rundveedierenartsen van Wisconsin.

  Foto: Henk Riswick
 • Het zijn niet alleen Holsteins die in de ring komen. Jerseys, Brown Swiss, Ayrshire, Guernseys en shorthorns krijgen allemaal hun nationaal kampioenen.

  Het zijn niet alleen Holsteins die in de ring komen. Jerseys, Brown Swiss, Ayrshire, Guernseys en shorthorns krijgen allemaal hun nationaal kampioenen.

  Foto: Henk Riswick
 • Veel trotse veehouders hebben naast de ingezonden koeien een eigen infostand in de nieuwe stallen in Madison

  Veel trotse veehouders hebben naast de ingezonden koeien een eigen infostand in de nieuwe stallen in Madison

  Foto: Henk Riswick
 • Bij Semex staan prachtige vaarzen. Twee verzorgers kijken gespannen vanuit de stoeltjes of een van de runderen er zelfs maar over denkt de staart te lichten. Nog voor er mest is, staan deze verzorgers al klaar om bevuiling van de dieren te voorkomen.

  Bij Semex staan prachtige vaarzen. Twee verzorgers kijken gespannen vanuit de stoeltjes of een van de runderen er zelfs maar over denkt de staart te lichten. Nog voor er mest is, staan deze verzorgers al klaar om bevuiling van de dieren te voorkomen.

  Foto: Henk Riswick
 • Goedlachs op weg naar de ring.

  Goedlachs op weg naar de ring.

  Foto: Henk Riswick
 • Donderdag was het Brown Swiss dag in de ring. Opvallend is het rode ‘zaagsel’ op de vloer. In Nederland werken NRM en HHH met groen zaagsel. Op het rode zaagsel valt eventueel gevallen mest valt nauwelijks op:

  Donderdag was het Brown Swiss dag in de ring. Opvallend is het rode ‘zaagsel’ op de vloer. In Nederland werken NRM en HHH met groen zaagsel. Op het rode zaagsel valt eventueel gevallen mest valt nauwelijks op:

  Foto: Henk Riswick
 • Ook opvallend: er zijn nauwelijks bezoekers die deze keuring bezoeken, de arena is minder dan 10 procent gevuld.

  Ook opvallend: er zijn nauwelijks bezoekers die deze keuring bezoeken, de arena is minder dan 10 procent gevuld.

  Foto: Henk Riswick
 • Er zijn veel studenten die koeien komen kijken en genieten van een leuk dagje uit.

  Er zijn veel studenten die koeien komen kijken en genieten van een leuk dagje uit.

  Foto: Henk Riswick

Eén reactie

 • koestal

  Het is niet dichtbij,jammer !

Of registreer je om te kunnen reageren.