Rundveehouderij

Foto & video 3057 x bekeken

Warme vleesveekeuring in Enter

De vleesveekeuring in Enter (Ov.) was gisteren zeer geslaagd, al was het erg heet. De jury roemde dit jaar vooral de hoge(re) kwaliteit van de dieren.

Foto

 • Gisteren was het weer zover: de vleesveekeuring in Enter. Drie rassen, Blondes d'Aquitaine, Piemontese en Verbeterd, werden onder veel belangstelling gekeurd. De dieren liepen daarbij bijna letterlijk een rondje om de kerk. De opkomst was prima tijdens de keuring. Vooral 's ochtends kwamen mensen door het zonnige, warme weer een kijkje nemen. 's Middags werd het iets rustiger. Maar dát had vooral met de steeds verder oplopende temperaturen te maken.<BR><I>Foto: Henk Riswick, tekst: Theo Brummelaar</i>

  Gisteren was het weer zover: de vleesveekeuring in Enter. Drie rassen, Blondes d'Aquitaine, Piemontese en Verbeterd, werden onder veel belangstelling gekeurd. De dieren liepen daarbij bijna letterlijk een rondje om de kerk. De opkomst was prima tijdens de keuring. Vooral 's ochtends kwamen mensen door het zonnige, warme weer een kijkje nemen. 's Middags werd het iets rustiger. Maar dát had vooral met de steeds verder oplopende temperaturen te maken.<BR><I>Foto: Henk Riswick, tekst: Theo Brummelaar</i>

 • Terwijl de dieren voor de Verbeterd Roodbont-serie nog in de wacht staan, nemen deze bezoekers alvast de catalogus goed door.

  Terwijl de dieren voor de Verbeterd Roodbont-serie nog in de wacht staan, nemen deze bezoekers alvast de catalogus goed door.

 • De vleesveekeuring was ook een dagje uit voor veel jonge gezinnen. Zeker op zo&apos;n zomerdag als gisteren struinden veel mensen rond op het terrein.

  De vleesveekeuring was ook een dagje uit voor veel jonge gezinnen. Zeker op zo'n zomerdag als gisteren struinden veel mensen rond op het terrein.

 • Weer anderen lieten zich niet van de wijs brengen en zaten alvast helemaal klaar voor de vleesveekeuring.

  Weer anderen lieten zich niet van de wijs brengen en zaten alvast helemaal klaar voor de vleesveekeuring.

 • Hier worden de Blondes d&apos;Aquitaine gekeurd. Er waren dit jaar ongeveer 40 inzendingen. Iets minder dan een jaar geleden. De jury was erg enthousiast over de kwaliteit van de dieren. De raskwaliteiten waren beter dan in 2012. Kampioen mannelijk ouder dan 1 jaar werd BAC Galon van de familie Stegeman in Laren (Gld.). Kampioen vrouwelijk ouder dan 2 jaar werd Fine van de familie Van Dijk-Hendriks in Voorst (Gld.).

  Hier worden de Blondes d'Aquitaine gekeurd. Er waren dit jaar ongeveer 40 inzendingen. Iets minder dan een jaar geleden. De jury was erg enthousiast over de kwaliteit van de dieren. De raskwaliteiten waren beter dan in 2012. Kampioen mannelijk ouder dan 1 jaar werd BAC Galon van de familie Stegeman in Laren (Gld.). Kampioen vrouwelijk ouder dan 2 jaar werd Fine van de familie Van Dijk-Hendriks in Voorst (Gld.).

 • Bij Verbeterd Roodbont waren er dit jaar juist iets meer inzendingen. Kampioen mannelijk 1-2 jaar werd Dododido van vof Nieuwenhuis in Angerlo (Gld.). Kampioen vrouwelijk ouder dan 2 jaar werd Tinkerbell van de familie Tigchelaar in Wirdum (Fr.).

  Bij Verbeterd Roodbont waren er dit jaar juist iets meer inzendingen. Kampioen mannelijk 1-2 jaar werd Dododido van vof Nieuwenhuis in Angerlo (Gld.). Kampioen vrouwelijk ouder dan 2 jaar werd Tinkerbell van de familie Tigchelaar in Wirdum (Fr.).

 • De keuring, nu eens vanuit een ander perspectief.

  De keuring, nu eens vanuit een ander perspectief.

 • Bij Piemontese was de opkomst wat lager dan vorig jaar, maar dat werd ruimschoots goed gemaakt door de kwaliteit. Veelal geroemd door de jury, die vooral enthousiast was over de hoogtemaat. Kampioen mannelijk jonger dan 1 jaar werd Hannes van de familie Broers in Oisterwijk (N-Br.). Kampioen vrouwelijk ouder dan 3 jaar werd Ureta v/d Kreitehei van de families Van de Nostrum en Basemans in Oisterwijk.

  Bij Piemontese was de opkomst wat lager dan vorig jaar, maar dat werd ruimschoots goed gemaakt door de kwaliteit. Veelal geroemd door de jury, die vooral enthousiast was over de hoogtemaat. Kampioen mannelijk jonger dan 1 jaar werd Hannes van de familie Broers in Oisterwijk (N-Br.). Kampioen vrouwelijk ouder dan 3 jaar werd Ureta v/d Kreitehei van de families Van de Nostrum en Basemans in Oisterwijk.

 • Het was gisteren warm zat in de ring. Maar de Piemontes en hun eigenaren hielden het prima. Dat gold overigens net zo goed voor de andere twee rassen.

  Het was gisteren warm zat in de ring. Maar de Piemontes en hun eigenaren hielden het prima. Dat gold overigens net zo goed voor de andere twee rassen.

 • Voor de jongste deelnemers was er ook een speciale kinderrubriek waarin ze met hun eigen kalfjes door de ring mochten. En dat leverde mooie plaatjes op.

  Voor de jongste deelnemers was er ook een speciale kinderrubriek waarin ze met hun eigen kalfjes door de ring mochten. En dat leverde mooie plaatjes op.

 • En natuurlijk waren er ook blije winnaars.

  En natuurlijk waren er ook blije winnaars.

 • Een overzicht van het terrein waar de vleesveekeuring werd gehouden. Ondanks de hitte was de opkomst meer dan prima.

  Een overzicht van het terrein waar de vleesveekeuring werd gehouden. Ondanks de hitte was de opkomst meer dan prima.

 • De juryleden hadden het druk, maar ze zagen dat het met de kwaliteit van het vleesvee wel goed zat.

  De juryleden hadden het druk, maar ze zagen dat het met de kwaliteit van het vleesvee wel goed zat.

 • De mandjes met prijzen en bekers waren uiteraard weer goed gevuld.

  De mandjes met prijzen en bekers waren uiteraard weer goed gevuld.

 • Het beeld van de vleesveekeuring: een hoge kwaliteit van vee en een strakblauwe lucht.

  Het beeld van de vleesveekeuring: een hoge kwaliteit van vee en een strakblauwe lucht.

 • Het publiek had het gisteren ook goed naar zijn zin. Al was het drukkend warm.

  Het publiek had het gisteren ook goed naar zijn zin. Al was het drukkend warm.

 • Sommige deelnemers hielden vanwege de hitte af en toe even pauze. Daarvoor richtten ze zelf hun &apos;terrasjes&apos; in naast het vleesvee.

  Sommige deelnemers hielden vanwege de hitte af en toe even pauze. Daarvoor richtten ze zelf hun 'terrasjes' in naast het vleesvee.

Of registreer je om te kunnen reageren.