Rundveehouderij

Foto & video 14007 x bekeken 2 reacties

Veel pk's en hoogvliegers tijdens Zwarte Cross

Boerderij nam vrijdag een kijkje tijdens de eerste volwaardige festivaldag van de Zwarte Cross. Na de fotoreportage van gisteren volgt nu deel twee.

Foto

 • Terwijl er zaterdag flinke buien over het festivalterrein trokken, viel dat vrijdag nog mee. Alleen aan het begin van de middag was er een flinke hoosbui. Het publiek liet zich daar zeker niet door stoppen. De crossbaan werd vrijdag druk bezocht. Er was dan ook heel wat fraais te zien.<BR><I>Foto: Koos Groenewold, tekst: Theo Brummelaar</i>

  Terwijl er zaterdag flinke buien over het festivalterrein trokken, viel dat vrijdag nog mee. Alleen aan het begin van de middag was er een flinke hoosbui. Het publiek liet zich daar zeker niet door stoppen. De crossbaan werd vrijdag druk bezocht. Er was dan ook heel wat fraais te zien.<BR><I>Foto: Koos Groenewold, tekst: Theo Brummelaar</i>

 • Deze rokende draak bijvoorbeeld. Het monster had op het laatst nog wel de hulp van een trekker nodig om één van de steilste heuvels over te komen.Maar dat mocht de pret niet drukken.

  Deze rokende draak bijvoorbeeld. Het monster had op het laatst nog wel de hulp van een trekker nodig om één van de steilste heuvels over te komen.Maar dat mocht de pret niet drukken.

 • Vooral onder de boerenbezoekers was veel animo om de cross te bezoeken. Zij hadden het op de heuvel naast de crossbaan goed naar hun zin.

  Vooral onder de boerenbezoekers was veel animo om de cross te bezoeken. Zij hadden het op de heuvel naast de crossbaan goed naar hun zin.

 • De specialklasse van de Zwarte Cross kende heel wat creatieve deelnemers. Zoals deze twee op elkaar geplakte Kevers.

  De specialklasse van de Zwarte Cross kende heel wat creatieve deelnemers. Zoals deze twee op elkaar geplakte Kevers.

 • Aan bier hoefde het niemand te ontbreken.

  Aan bier hoefde het niemand te ontbreken.

 • Ook de 17-jarige Ronald de Jong uit Haule verheugde zich vooral op de cross. Zijn ouders hebben een melkveebedrijf met 70 melkkoeien, 50 stuks jongvee en 50 hectare land. "Vorig jaar ben ik één dagje geweest, maar nu sta ik hier met een paar vrienden het hele weekend op de camping. "Naast het kijken naar de cross wil hij vooral een mooi feestje bouwen. "Even lekker er tussenuit. Ik ga dit jaar niet op vakantie. Dan is dit een mooi weekendje weg, toch?"

  Ook de 17-jarige Ronald de Jong uit Haule verheugde zich vooral op de cross. Zijn ouders hebben een melkveebedrijf met 70 melkkoeien, 50 stuks jongvee en 50 hectare land. "Vorig jaar ben ik één dagje geweest, maar nu sta ik hier met een paar vrienden het hele weekend op de camping. "Naast het kijken naar de cross wil hij vooral een mooi feestje bouwen. "Even lekker er tussenuit. Ik ga dit jaar niet op vakantie. Dan is dit een mooi weekendje weg, toch?"

 • Ook op de vrijdag werd er al volop gecrosst. Dat leverde mooie plaatjes op.

  Ook op de vrijdag werd er al volop gecrosst. Dat leverde mooie plaatjes op.

 • Er werden op de Zwarte Cross uiteraard ook weer veel stunts uitgehaald. Dat ging bijna altijd goed, op één keer na. Hier mislukt een achterwaartse salto van een Amerikaanse stuntman. Hij verliest de controle over zijn quad.

  Er werden op de Zwarte Cross uiteraard ook weer veel stunts uitgehaald. Dat ging bijna altijd goed, op één keer na. Hier mislukt een achterwaartse salto van een Amerikaanse stuntman. Hij verliest de controle over zijn quad.

 • Grote gevolgen had de val gelukkig niet. De heup van de stuntman raakte uit de kom. Maar in een ziekenhuis in Winterswijk is de heup diezelfde dag weer teruggezet.

  Grote gevolgen had de val gelukkig niet. De heup van de stuntman raakte uit de kom. Maar in een ziekenhuis in Winterswijk is de heup diezelfde dag weer teruggezet.

 • Hulpdiensten waren snel ter plaatse.

  Hulpdiensten waren snel ter plaatse.

 • Op het For Farmers-veld aan de rand van het festivalterrein werden bij de entree T-shirts uitgedeeld.

  Op het For Farmers-veld aan de rand van het festivalterrein werden bij de entree T-shirts uitgedeeld.

 • Arnout, Diana en Gerrit Kroeze en Hennie en Ab Veeneman zijn buren van elkaar en wonen in Epse. Veeneman is melkveehouder en heeft 50 melkkoeien en 25 hectare land. De buren gaan al voor de vierde keer samen naar de Zwarte Cross: een kleine traditie. "Dit is altijd een feest, de sfeer is zo gemoedelijk", vertelt Hennie Veeneman. "Het is echt een festival voor jong en oud, alles kan hier."

  Arnout, Diana en Gerrit Kroeze en Hennie en Ab Veeneman zijn buren van elkaar en wonen in Epse. Veeneman is melkveehouder en heeft 50 melkkoeien en 25 hectare land. De buren gaan al voor de vierde keer samen naar de Zwarte Cross: een kleine traditie. "Dit is altijd een feest, de sfeer is zo gemoedelijk", vertelt Hennie Veeneman. "Het is echt een festival voor jong en oud, alles kan hier."

 • De landbouw is nooit ver weg op het festivalterrein. Zoals deze voersilo&apos;s, naast de trap die naar de crossbaan leidt, bewijzen.

  De landbouw is nooit ver weg op het festivalterrein. Zoals deze voersilo's, naast de trap die naar de crossbaan leidt, bewijzen.

 • Rond het middaguur kwam het op vrijdag even met bakken uit de lucht. Maar er was altijd wel een schuilplaats te vinden.

  Rond het middaguur kwam het op vrijdag even met bakken uit de lucht. Maar er was altijd wel een schuilplaats te vinden.

 • Vader en zoon struinend over het festivalterrein.

  Vader en zoon struinend over het festivalterrein.

 • Er was voldoende te zien op het festivalterrein. Zoals deze vuurspuwer.

  Er was voldoende te zien op het festivalterrein. Zoals deze vuurspuwer.

 • Ook typisch festival: even helemaal niets doen en gewoon relaxen.

  Ook typisch festival: even helemaal niets doen en gewoon relaxen.

 • Henny Leyrik uit Schuinesloot deed het op de vrijdag ook nog rustig aan. Leyrik, werkzaam bij een zuivelverwerker, komt al jaren op de Zwarte Cross. "Die ongedwongen sfeer is hier super. Het is voor mijn gevoel ook altijd een boerenfeest gebleven, ondanks de enorme groei in de laatste jaren. En dat is bijzonder."

  Henny Leyrik uit Schuinesloot deed het op de vrijdag ook nog rustig aan. Leyrik, werkzaam bij een zuivelverwerker, komt al jaren op de Zwarte Cross. "Die ongedwongen sfeer is hier super. Het is voor mijn gevoel ook altijd een boerenfeest gebleven, ondanks de enorme groei in de laatste jaren. En dat is bijzonder."

 • De &apos;internationale keuken&apos; was goed vertegenwoordigd op de Zwarte Cross. Er was zelfs een heus sterrenrestaurant. Qua eten zat het dus wel goed.

  De 'internationale keuken' was goed vertegenwoordigd op de Zwarte Cross. Er was zelfs een heus sterrenrestaurant. Qua eten zat het dus wel goed.

 • Met motorcross kun je maar beter vroeg beginnen. En waar kun je beter oefenen dan in deze draaimolen op het festivalterrein.

  Met motorcross kun je maar beter vroeg beginnen. En waar kun je beter oefenen dan in deze draaimolen op het festivalterrein.

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.