Rundveehouderij

Foto & video 15673 x bekeken 32 reactieslaatste update:18 dec 2013

Rampjaar 2009 in Michigan overleefd

Jan van der Hoff vertrok in 1998 naar Michigan. Hij begon met 500 koeien en melkt er inmiddels 1.200. Zijn bedrijf had genoeg reserves om het rampjaar 2009 te overleven. "We hebben de prijspieken van de melk nodig om voldoende lichaamsvet op te bouwen", aldus Van der Hoff. De melkveehouder kocht aanvankelijk al het voer aan. Vanwege de enorme prijsstijgingen heeft hij de voerverbouw nu grotendeels in eigen beheer.

Laatste reacties

 • Piet, Midden-Europa

  Daar gaat het om ; dat het lange-termijngemiddelde in orde is !!!... Daarom kleeft aan impulsief investeren een groot risico !!!...

 • Anoniem

  Hoe heet het liedje op de achtergrond?

 • Tiep

  Leuk artikel eindelijk eens een agrarisch ondernemer die eerlijk is.

 • denker123

  Deze efficiente,kleinere maar veel meer zekerheid biedende bedrijfsopzet van deze oom van Willy van Bakel,had Willy zo over kunnen nemen dan was er geen curator langs geweest.Dan waren er veel meer van deze prachtige bedrijven en iedereen blij.Maar hij zag alleen luchtkastelen.

 • Demeter Griend

  Ziet er goed uit. Een ondernemer met visie en tegelijk realisties.

 • Piet, Midden-Europa

  Ja @denker123 zo is het, gewoon blijven, normaal doen en gewoon met de voetjes op de grond blijven. Hardlopers zijn DOODLOPERS !!!!!.....

 • hoffland dairy

  Hallo denkert123, ik weet niet waar je de inf
  ormatie vandaan haalt maar ik ben geen oom van Willy van Bakel zelfs geen familie.De groeten Jan van der Hoff

 • ...............

  Ha,ha, die denkert123

 • jantje74

  hoort hij niet bij van bakel Vrebahoff dairydevelopment is immers een oom

 • Bas uit Zwolle

  Eerlijk verhaal, mooi om naar te kijken.
  Bedankt Jan van der Hoff

 • Mels

  Jantje is te beroerd om goed te lezen......

 • arjen en jendi

  Hallo Jan, in 2007 ben ik op je bedrijf geweest met de tour van Van Bakel, toen was ik al onder de indruk van je bedrijf. Nu je weer te horen en te zien via deze reportage vind ik het fantastisch hoe jij het allemaal gedaan hebt! Succes met alles. • sibbeltje

  Hallo Jan en Truus,
  Hier Reahus , we hebben met veel plezier naar de reportage van Theo
  gekeken. Een prachtig bedrijf. Ga zo door.
  Greeting, Tjitte Sippie en Piet

 • Bison

  Tja Jan, niet om je tegen de schenen te schoppen maar als je met een dikke buul geld emigreerd is het niet zo moeilijk om gelijk groot te beginnen.
  En 1 rampjaar overleven is ook niet zo'n probleem.
  Het word een ietsie pietsie moeilijker als je met een lege knip beginnen moet en 8 rampjaren op een rij door moet worstelen zoals ik meegemaakt heb in de bison industrie tussen 99 en 2007.ha

  Success ermee.


 • Derksfourage

  Moet je even horen dat je het goed gedaan hebt Bison ?

 • koestal

  goede ondernemer met visie

 • hoffland dairy

  Hey Bison, dan kunnen wij elkaar de hand geven. Ik ben in 1978 (welliswaar een paar jaar eerder) ook met een lege knip begonnen.
  Groeten Jan van der Hoff

 • Bison

  Ik bedoelde met een lege knip emigreren Jan.

  Ik kan wel zonder pluimpje Derksfourage, er zijn anderen die het meer verdienen.

 • denker123

  Sorry Jan van der Hoff ,inderdaad je bent geen oom van Willy van Bakel.Wel van de Van der Hoff's de andere helft van de vennoten van Vrebahoff.Deze zijn blijkbaar net op tijd geruisloos van het zinkend Vrebahoff schip gesprongen.Zij waren de managers van de Vrebahoff bedrijven.Velen zeggen nu dat door hun mismanagement en mestproblemen het begin van het einde van Vrebahoff is begonnen.

 • Piet, Midden-Europa

  Een vraag aan @denker123, het gaat om de laatste zin van reactie # 19. Samen uit samen thuis zeg ik wel eens ; ik bedoel zij deden toch samen ? Dan draag je ook samen de VERANTWOORDELIJKHEID !!!... Het probleem is dat hun ''creatieve'' manier van zaken doen te ambitieus was en zij roekeloos gehandelt hebben. Naar mijn bescheiden mening (?). Bij dergelijke omstandigheden krijg je PANIEK en ondoordachte cq, impulsieve beslissingen !!!... Omdat (naar mijn mening) de geldstromen ontspoord waren.

 • Albert1992

  Mooi verhaal! En je kan wel zeggen ja met een dikke knip emigreren, maar dan was het in 2009 al wel fout gegaan! Mooi bedrijf, ik denk dat dit wel een gezond bedrijf is economisch

 • margriethoeve

  Anoniem

  Musical instrument samples
  Acoustic Guitar loop 13

 • j.verstraten1

  Er zijn er genoeg die met een veel dikkere knip zijn geëmigreerd dan Jan, die nu geen boer meer zijn in de US. Maar Jan had voldoende in zijn knip om met 500 koeien te beginnen, en kon het zijn eigen bedrijf noemen. Diegene die een bedrijf leasten, omdat ze niet voldoende eigen vermogen hadden en/of gelijk met 1500 koeien of meer moesten/wilden opstarten hebben het zwaar voor de kiezen gekregen of zijn zelfs nooit van de grond gekomen..........Succes Jan , Truus en Lutze.

 • Verony

  Jan is als een na de jongste uit ons gezin van 15 kinderen, 12 jongens en 3 meisjes met helemaal niets begonnen. eerst als knechtje bij zijn broer, die het ouderlijk veebedrijf over mocht nemen. Daarna in dienst bij de bedrijfshulp. In 1978 huurde Jan een varkens bedrijf,en in 1983 kocht hij een veebedrijf in de Vredepeel. Daar kwamen zijn kwaliteiten als goede ondernemer en fokker al duidelijk tot uiting. De grote stap naar de VS was een uitdaging, die Jan en Truus en hun 3 kinderen met succes hebben ondernomen. De sleutel woorden daarin zijn: Goed ondernemerschap en vakmanschap:Goed met het personeel om gaan. Dit alles resulteerd in het prachtigge veebedrijf dat ze nu hebben. Wij als broers en zussen hebben veel bewondering voor wat jullie bereikt hebben.

 • moonshine1234

  Hi Jan
  Be proud on your self and your wife that you make the right decision 5 years ago

 • Piet, Midden-Europa

  dat bedoel ik !!!... Spontaan voelde ik aan deze man (Jan van der Hoff) is geen luchtfietser !!!... Jan je heb je ogen de kost gegeven en verstandig gehandeld en gewandeld !!!... Waarschijnlijk nooit verder willen springen dan je stok lang was !!!... Niets gestolen of ge-erfd, daar heb ik bewondering voor !!!... Laat anderen maar zweven en op hun tenen lopen en denken dat zij het beter kunnen. Succes Jan ! zoals gij boert zouden wij het allemaal moeten doen !!!... Rustig, Overzichtelijk, Verstandig en zonder Hoogmoedigheid !!!...

 • Veurink

  Interessant hoe er in usa gekeken wordt naar efficiente benutting van de melkstal. Uitgangspunt is hoeveel koeien er in 24 uur gemolken kunnen worden bij drie keer daags melken. Toch een heel andere insteek dan dat het melken niet langer dan twee uur per keer mag duren!?

 • abtje

  @Veurink denk eens verder na. Of je zelf melkt of je LAAT melken zit nogal een verschil in, denk je ook niet?

 • hervé

  waarschijnlijk kom ik ouderwets over, maar toch vraag ik me af wat voor leven je nog hebt als je 500 koei 3 x daags gaat melken. dan kan je nooit eens weg, tenzij je personeel hebt, maar die eet je winst dan op. waarom geen 2 x daags melken bij zo grote aantallen ?

 • Siemen

  Mooie reportage Jan en Truus! Afgelopen winter zijn we bij jullie geweest en mijn jongens ook en wij waren very inpressed! Gefeliciteerd met het succes, het ga je goed! de Falkena's Ontario.

 • RPG

  Stekelig sfeertje hier. Jammer !!

 • drevanhelmond1

  Hoi Jan en Truus
  Mooi Filmpje in de zomer,ik heb ook nog heel mooie foto's van de winter.
  Nog bedankt voor de gastvrij ontvangst .
  Je hebt het mooi voor elkaar

Laad alle reacties (28)

Of registreer je om te kunnen reageren.