Rundveehouderij

Foto & video 13168 x bekeken 14 reactieslaatste update:17 jul 2013

Grootschalig werken en denken in de VS

Ted van Raay vertrok in 2003 vanuit Groningen naar Ohio. Inmiddels houdt hij daar 2.850 melk- en kalfkoeien. Van Raay werkt samen met vijf lokale akkerbouwers voor de afzet van mest en de teelt van voer.

Laatste reacties

 • fjam

  tsja op naar de 5000 zou ik zeggen,en als je dan nog niet voor vol.word aangezien misschien terug naar 125 stuks misschien jaha god weet ben je dan nog gelukkig ook.

 • wmeulemanjr1

  Ted van Raay heeft het maar mooi gefikst!!

 • Piet, Midden-Europa

  Het is maar waar je van houdt !!!... Als ge ondernemers en organisatie talent hebt, why not !!!... De vraag blijft ; gaat het ons om het ondernemen of het boeren ??? Oordelen of veroordelen doe ik niemand !!!... Maar ik heb weleens de gedachte voor wie speelt hij/zij deze wedstrijd ???... Als het voor uzelf is ; succes ermee !!!... Misschien kan uw nageslacht er ook van genieten !!!...

 • W Geverink

  Als je niet de hele dag met de mestboekhouding en alle andere boekhoudingen bezig hoeft te zijn en geen controleurs hoeft te betalen die de hele dag over de schouder mee kijken blijft er tijd en geld over om een mooi bedrijf op te zetten blijkt maar weer. Je moet er van houden maar als je het graag wil dan kan het.

 • Jan Zonderland

  Wat ik nou zo jammer vind is dat je zo weinig van het bedrijf ziet in zo;n filmpje.
  Wel een heel (succes)verhaal maar weinig beelden die dat onderstrepen.

 • Achterland

  De cruciale vraag is natuurlijk: Wat houdt hij hier aan over ??? Kan hij net aan een inkomen verdienen of lijkt het allemaal mooi van de buitenkant.

 • trekker123

  Als je met 280 koeien de kost niet kunt verdienen kun je het met 2.800 ook niet. Maar daar gaat het hier ook niet om. Je wilt graag meer, meer en meer. Het is koeien houden op de manier zoals we in Nederland varkens houden. Indrukwekkend om te zien en ook bewonderenswaardig wanneer mensen zo'n bedrijf in de benen kunnen houden want om dat waar te maken is beslist niet zo eenvoudig. Maar je moet er ook maar zin in hebben. Voor het voer en de mest ben je volledig afhankelijk van de akkerbouwers in de omgeving. Toen de afgelopen jaren de graanprijs flink omhoog ging hadden die echt wel een alternatieve bestemming voor hun land in het geval ze de samenwerking met de veehouder toch niet zo beviel. En we kennen het spreekwoord over de jood en het personeel... Enerzijds moet je er de persoon voor zijn om je al die trammelant op je nek te halen, anderzijds, als je er tot je oren in zit kun je ook niet meer terug. Maar het is inderdaad ondernemen met grote letters en wie het niks lijkt moet er ook gewoon lekker niet aan beginnen. Kan me voorstellen dat er buitenstaanders zijn die zich afvragen wat de mensheid bezielt, maar dat geldt wel op meerdere terreinen. Daar zijn boeren geen uitzondering in.

 • janboerderij

  Ted succes ermee, het is je gegund!

 • gidion schriek

  Er is een hoop jaloezie, als je naar de klote gaat had iedereen het aan zien komen en als het goed gaat is het geluk.Onze buurman zegt altijd dat hoe harder hij werkt hoe meer geluk hij heeft. waarschijnlijk is mnr Van Raay een goed ondernemer,er zijn genoeg mensen die immigreren en naar een x aantal jaren op de knieen broke weer naar huis gaan enhet is dan de schult van derden. Wij hebben zelf een melkvee bedrijf in Canada en het gaat ons ook prima. We wensen de heer Van Raay alle succes toe en als we een keer in Ohio zijn zouden we graag het bedrijf bezichtigen als dat mogelijk zou zijn

 • Bison

  Gidion schriek...het is niet altijd wijsheid die voorspoed geeft want zonder geluk vaart niemand wel.

 • trijnie

  Is dit het nu wat een mens gelukkig maakt?

 • Bison

  Het is maar net wat je onder 'geluk' verstaat Trijnie ,..de een is gauw tevreden en de ander nooit, die wil atijd meer. De mens is nou eenmaal een vreemd dier
  Als je jong ben denk je dat de wereld alleen voor jezelf draait en als je ouder word kom je erachter dat je eigenlijk geen kloot te betekenen had op deze aardkluit. Alleen als je heel goed of heel slecht ben kom je in het geschiedenisboek. alle anderen zijn zo snel vergeten als stof in de wind.

  Sa ist en net oars. ha

 • wijze uut het oosten

  Loopt daar op iedere koppel van 80 koeien een mannetje/vrouwtje, nee dit is geen afgunst van mij, maar ik vraag me vaak af wat word men er wijzer van, ook hier in nederland 300/400 koeien, personeel, mestafvoer, veel voer aankopen, hoge financiering. Blijven er dan zoveel meer euros over dan bij iemand met 90 koeien die zijn eigen ruwvoer verbouwt ?

 • jan10

  Hoe groter het bedrijf hoe beter het overzicht en de organisatie is en moet wezen.
  Blijkbaar kan deze ondernemer dat aan.
  Overigens zijn veel bedrijven hier eenmans bedrijven en durven niets aan een ander over te laten en of te vertrouwen.
  Neem van mij aan dat een werknemer gewoon zijn uiterste best doet en zich gewoon de pleuris wil werken voor het bedrijf waar hij werkt.
  Mensen motiveren en aansturen ,maar daarbij donders goed zelf weten hoe het werkt. Lef en durf en vooruitziende blik.
  Respect!

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.