Rundveehouderij

Foto & video

Roodbont op Koe Expo in Zwolle

De prijzen bij roodbont gingen naar zes verschillende bedrijven toe. Opvallend is dat twee rode kampioenslinten op zwartbonte bedrijven komen te hangen. En waarschijnlijk voor het eerst ging een grote roodbonte prijs naar Noord-Holland toe.

Foto

 • Heerenbrink Jenny 205 is één van de succesvolle Jotandochters die Jan en Irma Steegink in Okkenbroek (Ov) melken. Zaterdag pakte Jenny het reservekampioenschap bij de vaarzen.

  Heerenbrink Jenny 205 is één van de succesvolle Jotandochters die Jan en Irma Steegink in Okkenbroek (Ov) melken. Zaterdag pakte Jenny het reservekampioenschap bij de vaarzen.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Het is duidelijk te zien dat de juryleden niet alleen op maat letten. De jongste vaars, Jisping Rieka 54, één van de twee roodbonte koeien op het zwartbonte bedrijf van maatschap Noord in Wijster (Dr), pakt de titel met haar sublieme uier en beenwerk.

  Het is duidelijk te zien dat de juryleden niet alleen op maat letten. De jongste vaars, Jisping Rieka 54, één van de twee roodbonte koeien op het zwartbonte bedrijf van maatschap Noord in Wijster (Dr), pakt de titel met haar sublieme uier en beenwerk.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Trots kijkt eigenaar Rob Zwart naar zijn kampioensvaars en haar begeleidster Sharina Schepers. Rob kocht twee pinken van zijn oom en tante die stopten met hun bedrijf en stalde beide dieren bij zijn kameraad Jan Wouter van Noord.

  Trots kijkt eigenaar Rob Zwart naar zijn kampioensvaars en haar begeleidster Sharina Schepers. Rob kocht twee pinken van zijn oom en tante die stopten met hun bedrijf en stalde beide dieren bij zijn kameraad Jan Wouter van Noord.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • De middenrubrieken waren heel best. In de eerste rubriek pakte Arkman Marionette 1 (Tequila) van maatschap Arkink in Bornerbroek (Ov) de 1A voor de super geuierde Zabingdochter Wilma 41 van maatschap Huitema in Gauw (Fr).

  De middenrubrieken waren heel best. In de eerste rubriek pakte Arkman Marionette 1 (Tequila) van maatschap Arkink in Bornerbroek (Ov) de 1A voor de super geuierde Zabingdochter Wilma 41 van maatschap Huitema in Gauw (Fr).

  Foto: Jan Willem Schouten
 • De roodbonte juryleden Wil Meulenbroeks en Ron Timmermans moesten in de finalerondes flink overleggen.

  De roodbonte juryleden Wil Meulenbroeks en Ron Timmermans moesten in de finalerondes flink overleggen.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • De zes genomineerden voor het kampioenschap in de middenklasse. Rechts Zeedieker Roseanna Red van Jacob en Ina Wijnker in Avenhorn (N-H) die even later tot kampioen wordt uitgeroepen.

  De zes genomineerden voor het kampioenschap in de middenklasse. Rechts Zeedieker Roseanna Red van Jacob en Ina Wijnker in Avenhorn (N-H) die even later tot kampioen wordt uitgeroepen.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Jacob Wijnker, een fanatieke zwartbontfokker is bijzonder trots op zijn kersverse rode kampioen. Afgelopen voorjaar vertegenwoordigde Roseanna (Advent) de Hollandse driekleur ook op het EK in Zwitserland.

  Jacob Wijnker, een fanatieke zwartbontfokker is bijzonder trots op zijn kersverse rode kampioen. Afgelopen voorjaar vertegenwoordigde Roseanna (Advent) de Hollandse driekleur ook op het EK in Zwitserland.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Wijnker kocht de kampioen als 1,5 jarige pink van Evert Kronenberg van Landbouwsluis BV. Evert was één van de eersten die Ina Wijnker feliciteerde met deze prachtige overwinning.

  Wijnker kocht de kampioen als 1,5 jarige pink van Evert Kronenberg van Landbouwsluis BV. Evert was één van de eersten die Ina Wijnker feliciteerde met deze prachtige overwinning.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Rudi Menkveld uit Zeewolde (Fl) geniet samen met partner Ilona van het reservekampioenschap in de middenklasse.

  Rudi Menkveld uit Zeewolde (Fl) geniet samen met partner Ilona van het reservekampioenschap in de middenklasse.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Een plaatje, de zes finalekoeien, staand op leeftijdbij roodbont oud. Derde van links Willie 377 van Kampkuiper, vierde van links Roza 85 van Bolscher en vijfde van links Mon-Chri 1 van Landbouwsluis, die al een prijzenkast vol bekers won. Zaterdag moest Mon-Chri de meerdere erkennen in Roza 85 en Willie 377.

  Een plaatje, de zes finalekoeien, staand op leeftijdbij roodbont oud. Derde van links Willie 377 van Kampkuiper, vierde van links Roza 85 van Bolscher en vijfde van links Mon-Chri 1 van Landbouwsluis, die al een prijzenkast vol bekers won. Zaterdag moest Mon-Chri de meerdere erkennen in Roza 85 en Willie 377.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Koen Bolscher kan wederom juichen. Drie jaar geleden op de Koe Expo won hij met dezelfde koe het middenkampioenschap. Oom Bennie Kampkuiper pakt nu de reservetitel.

  Koen Bolscher kan wederom juichen. Drie jaar geleden op de Koe Expo won hij met dezelfde koe het middenkampioenschap. Oom Bennie Kampkuiper pakt nu de reservetitel.

  Foto: Jan Willem Schouten

Of registreer je om te kunnen reageren.