Rundveehouderij

Foto & video 3615 x bekeken 5 reacties

Mooie presentatie van dochtergroepen door CRV

Het laten zien van dochtergroepen is een goede traditie, die veehouders waarderen. Tijdens de Koe-Expo in Zwolle stond onder andere Delta Atlantic in de belangstelling.

Foto

 • Delta Paramount toonde enkele jaren geleden een uitstekende dochtergroep, waarna het sperma van 
de stier als warme broodjes over de toonbank ging. Nu vervulde Paramount een hoofdrol als moedersvader. De nummer 48 is een Paramount-dochter tijdens de keuring.

  Delta Paramount toonde enkele jaren geleden een uitstekende dochtergroep, waarna het sperma van de stier als warme broodjes over de toonbank ging. Nu vervulde Paramount een hoofdrol als moedersvader. De nummer 48 is een Paramount-dochter tijdens de keuring.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Bij roodbont is Redman lijstaanvoerder van de NVI-rangschikking. Deze stier, met andere bloedvoering, heeft in Zwolle zijn eerste dochtergroep.

  Bij roodbont is Redman lijstaanvoerder van de NVI-rangschikking. Deze stier, met andere bloedvoering, heeft in Zwolle zijn eerste dochtergroep.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Het beeld van de dochtergroep komt prima overeen met Redmans fokwaarde. De goed gevulde uiers vallen positief op, de rest van het exterieur is onopvallend.

  Het beeld van de dochtergroep komt prima overeen met Redmans fokwaarde. De goed gevulde uiers vallen positief op, de rest van het exterieur is onopvallend.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Aan de nek, schouder, lendenen en ribben is te zien of de stier een plus scoort voor robuustheid.
De Redman-dochters, veelal uit Kian-moeders, scoren gemiddeld voor robuustheid.

  Aan de nek, schouder, lendenen en ribben is te zien of de stier een plus scoort voor robuustheid. De Redman-dochters, veelal uit Kian-moeders, scoren gemiddeld voor robuustheid.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Als tweede komen zes dochters van Newhouse Banker in de ring, een jonge fokstier die wat in de schaduw staat van andere toppers.

  Als tweede komen zes dochters van Newhouse Banker in de ring, een jonge fokstier die wat in de schaduw staat van andere toppers.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Toch laten de zwarte, jeugdige dochters een prima indruk achter. Ze vormen wellicht de beste groep van de dag met een gewenste maat, voldoende conditie voor een melkkoe en goedgevormde uiers.

  Toch laten de zwarte, jeugdige dochters een prima indruk achter. Ze vormen wellicht de beste groep van de dag met een gewenste maat, voldoende conditie voor een melkkoe en goedgevormde uiers.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Aan de balie doen de Banker-dochters meer denken aan grootvader Mascol dan aan vader Goldwyn.
Bij twee vaarzen kunnen aanmerkingen gemaakt worden op de benen.

  Aan de balie doen de Banker-dochters meer denken aan grootvader Mascol dan aan vader Goldwyn. Bij twee vaarzen kunnen aanmerkingen gemaakt worden op de benen.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • De dochters van Windstar zijn wisselvallig in zowel type als uier.

  De dochters van Windstar zijn wisselvallig in zowel type als uier.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Daarbij vertoont de groep enkele erg hellende en dakvormige kruizen met een grof staartstuk.

  Daarbij vertoont de groep enkele erg hellende en dakvormige kruizen met een grof staartstuk.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • In de ring hebben enkele Astro-dochters erg beste uiers. Deze Goldwyn-zoon uit Etazon Renate heeft een exterieurindex van 114, met een extreem hoge score voor frame en robuustheid.

  In de ring hebben enkele Astro-dochters erg beste uiers. Deze Goldwyn-zoon uit Etazon Renate heeft een exterieurindex van 114, met een extreem hoge score voor frame en robuustheid.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Toch blijkt aan de balie dat de Astro-dochters eigenlijk te groot en te open gebouwd zijn. Met hun erg lange benen zijn ze in verhouding smal. Het publiek is niet onverdeeld overtuigd.

  Toch blijkt aan de balie dat de Astro-dochters eigenlijk te groot en te open gebouwd zijn. Met hun erg lange benen zijn ze in verhouding smal. Het publiek is niet onverdeeld overtuigd.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • De MRIJ-groep is heel anders. Enkele zuivere MRIJ-dieren op kop met breedte en rondheid.

  De MRIJ-groep is heel anders. Enkele zuivere MRIJ-dieren op kop met breedte en rondheid.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Daarachter 50 procent MRIJ, 50 procent HF-kruislingdieren. Het zijn ruime en goede koeien. Veel beter dan de Brown Swiss- en de Fleckvieh-groep, die zeer matig zijn samengesteld.

  Daarachter 50 procent MRIJ, 50 procent HF-kruislingdieren. Het zijn ruime en goede koeien. Veel beter dan de Brown Swiss- en de Fleckvieh-groep, die zeer matig zijn samengesteld.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Topper Atlantic toont een rondom solide groep dochters met lengte in het lichaam. Daarbij hebben ze zwaardere botten in benen en skelet.

  Topper Atlantic toont een rondom solide groep dochters met lengte in het lichaam. Daarbij hebben ze zwaardere botten in benen en skelet.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • De dochters hebben een mooie conditie en lijken sterk op de moeder van Atlantic, Delta Renate.

  De dochters hebben een mooie conditie en lijken sterk op de moeder van Atlantic, Delta Renate.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Tonny Vissers en Gert Jan van de Bosch nemen het commentaar voor hun rekening. De lovende woorden corresponderen niet altijd met de getoonde groepen.

  Tonny Vissers en Gert Jan van de Bosch nemen het commentaar voor hun rekening. De lovende woorden corresponderen niet altijd met de getoonde groepen.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • CRV-fokkerijraadslid Jan Roelof Jalvingh laat zijn commentaar ook horen over de voor CRV belangrijke stier Atlantic.

  CRV-fokkerijraadslid Jan Roelof Jalvingh laat zijn commentaar ook horen over de voor CRV belangrijke stier Atlantic.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Cherokee van de Peul-dochters hebben beaderde uiers. Volgens zijn fokwaarde is hij geen melkstier,
en dat is te zien.

  Cherokee van de Peul-dochters hebben beaderde uiers. Volgens zijn fokwaarde is hij geen melkstier, en dat is te zien.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • De dochtergroep van Cricket is afkomstig van erkende fokbedrijven. Met 2.550 melkgevende dochters kon de selectie streng zijn. Toch is het totaalplaatje niet helemaal wat je bij 112 totaal exterieur verwacht.

  De dochtergroep van Cricket is afkomstig van erkende fokbedrijven. Met 2.550 melkgevende dochters kon de selectie streng zijn. Toch is het totaalplaatje niet helemaal wat je bij 112 totaal exterieur verwacht.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Tijdens het opstellen blijkt dat alle dieren 'frans van stand' staan. De klauwspleet tussen de voorklauwen staat niet recht naar voren maar in een hoek van circa 30 graden.

  Tijdens het opstellen blijkt dat alle dieren 'frans van stand' staan. De klauwspleet tussen de voorklauwen staat niet recht naar voren maar in een hoek van circa 30 graden.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Cricket-dochters hebben zware botten en ronde, korte ribben. De uiers zijn zeer ondiep.

  Cricket-dochters hebben zware botten en ronde, korte ribben. De uiers zijn zeer ondiep.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Tenslotte een mooie groep van fokstier Fidelity met lange ruggen, goede uiers en beste benen.
CRV kan terugkijken op een dochtergroeppresentatie van goed niveau. Ze toonde nu veel meer degelijke koeien dan enkele jaren geleden.

  Tenslotte een mooie groep van fokstier Fidelity met lange ruggen, goede uiers en beste benen. CRV kan terugkijken op een dochtergroeppresentatie van goed niveau. Ze toonde nu veel meer degelijke koeien dan enkele jaren geleden.

  Foto: Jan Willem Schouten

Laatste reacties

 • Jorina R

  Opvallend veel verschillen tussen commentaar van Kees van Velzen op melkvee.nl. Blijkt maar eens dat het objectief beoordelen van een dochtergroep erg lastig is.

 • schepens

  Wie heeft er t meeste voordeel dat de dochtergroep goed presteerd van Crv!!! Hier op foto is t moeilijk te zien dus met goed of slecht commentaar kan een sier gemaakt of afgekraakt worden.

 • jaapjo

  Rustig an Gerard,je mag zelf ook een feestje organiseren je moet het alleen uit eigen zak betalen :)

 • schepens

  Jaapjo goed kijken hoe je schepens schrijft voor dat je commentaar geeft!!!

 • 344412

  Er zijn 6000 mensen geweest die zelf hebben kunnen oordelen, vrijwel iedereen was enthousiast en vrolijk, zowel over de keuring als over de dochtergroepen, jammer dat het op internet gelijk weer ongezellig is! Complimenten voor de organisatie van de koe-expo!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.