Rundveehouderij

Foto & video laatste update:12 jun 2013

Eerste Vleesveevakdag goed ontvangen

De eerste Vleesveevakdag was zaterdag 8 juni een feit. Ruim 200 vleesveehouders woonden de studiedag in Epe (Gld.) bij. Een impressie.

Foto

 • Bij veel bijeenkomsten geldt: staat er aanvang 10.00 uur op de uitnodiging, dan druppelen de veehouders rond die tijd binnen. Dit keer niet. De eerste deelnemers werden voor half 10 al ontvangen.

  Bij veel bijeenkomsten geldt: staat er aanvang 10.00 uur op de uitnodiging, dan druppelen de veehouders rond die tijd binnen. Dit keer niet. De eerste deelnemers werden voor half 10 al ontvangen.

 • Ontvangst met koffie en meteen gelegenheid tot netwerken.

  Ontvangst met koffie en meteen gelegenheid tot netwerken.

 • Verschillende stamboeken zijn aanwezig met eigen stands om hun ras te promoten.

  Verschillende stamboeken zijn aanwezig met eigen stands om hun ras te promoten.

 • Boerderij-hoofdredacteur Geert Hekkert opent de vakdag.

  Boerderij-hoofdredacteur Geert Hekkert opent de vakdag.

 • Voorzitter van het Blonde d’Aquitaine-stamboek Ed Neerincx heeft als dagvoorzitter de regie in handen.

  Voorzitter van het Blonde d’Aquitaine-stamboek Ed Neerincx heeft als dagvoorzitter de regie in handen.

 • Vleesveehouder en voortrekker van het Praktijknetwerk Vleesvee Anita Heijdra geeft een inleiding over de Maatlat Duurzame Veehouderij voor vleesvee.

  Vleesveehouder en voortrekker van het Praktijknetwerk Vleesvee Anita Heijdra geeft een inleiding over de Maatlat Duurzame Veehouderij voor vleesvee.

 • Heijdra’s betoog roept vragen op. Na enige schroom te hebben overwonnen, nemen veehouders de microfoon ter hand en vuren hun vragen af op de spreker.

  Heijdra’s betoog roept vragen op. Na enige schroom te hebben overwonnen, nemen veehouders de microfoon ter hand en vuren hun vragen af op de spreker.

 • Certificeringsinstantie Qlip geeft antwoord op wat regeltechnische vragen.

  Certificeringsinstantie Qlip geeft antwoord op wat regeltechnische vragen.

 • Als tweede spreker neemt varkenshouder Toon van Genugten de zaal mee in de ontwikkeling van zijn bedrijf. Zijn handelsgeest blijkt duidelijk, alleen laat Van Genugten de zaal niet horen hoe hij het liefst onderhandelt.

  Als tweede spreker neemt varkenshouder Toon van Genugten de zaal mee in de ontwikkeling van zijn bedrijf. Zijn handelsgeest blijkt duidelijk, alleen laat Van Genugten de zaal niet horen hoe hij het liefst onderhandelt.

 • De lunch wordt aangegrepen om eens bij te praten met bekenden of om nieuwe collega’s te ontmoeten.

  De lunch wordt aangegrepen om eens bij te praten met bekenden of om nieuwe collega’s te ontmoeten.

 • Standhouders kunnen ook in de pauze rekenen op voldoende aanloop.

  Standhouders kunnen ook in de pauze rekenen op voldoende aanloop.

 • In de middag splitst de groep zich in zoogkoeien- en stierenhouders. Dierenarts Adriaan Antonis van het Centraal Veterinair Instituut in Lelystad praat de stierenhouders bij over bedrijfsgebonden infectieziekten.

  In de middag splitst de groep zich in zoogkoeien- en stierenhouders. Dierenarts Adriaan Antonis van het Centraal Veterinair Instituut in Lelystad praat de stierenhouders bij over bedrijfsgebonden infectieziekten.

 • Kristof Sarrazyn (links) en Joost Huijbregts, vleesveespecialisten bij ForFarmers Hendrix, nemen het voedings- en managementdeel van zowel de zoogkoeien- als de stierenhouderij voor hun rekening.

  Kristof Sarrazyn (links) en Joost Huijbregts, vleesveespecialisten bij ForFarmers Hendrix, nemen het voedings- en managementdeel van zowel de zoogkoeien- als de stierenhouderij voor hun rekening.

 • Bij de stieren kan Sarrazyn rekenen op een stevige discussie over zijn mening over bijvoorbeeld de gewenste hoeveelheid licht in een stal.

  Bij de stieren kan Sarrazyn rekenen op een stevige discussie over zijn mening over bijvoorbeeld de gewenste hoeveelheid licht in een stal.

 • Dierenarts Brecht Scheirlinck van Veterinair Centrum Someren gaat met zoogkoeienhouders in op vruchtbaarheidsproblemen bij koe en stier en wijst zijn toehoorders er ook op hoeveel geld ze laten liggen bij een te lange tussenkalftijd.

  Dierenarts Brecht Scheirlinck van Veterinair Centrum Someren gaat met zoogkoeienhouders in op vruchtbaarheidsproblemen bij koe en stier en wijst zijn toehoorders er ook op hoeveel geld ze laten liggen bij een te lange tussenkalftijd.

 • Na twee korte bedrijfspresentaties vertrekken de deelnemers naar de bedrijven van familie te Riele en Spijker. Te Riele is Verbeterd Roodbont-fokker. Een groot deel van zijn veestapel staat in een hellingstal.

  Na twee korte bedrijfspresentaties vertrekken de deelnemers naar de bedrijven van familie te Riele en Spijker. Te Riele is Verbeterd Roodbont-fokker. Een groot deel van zijn veestapel staat in een hellingstal.

 • Ideeën opdoen voor het eigen bedrijf. Voor de hygiëne draagt iedereen schoenhoezen.

  Ideeën opdoen voor het eigen bedrijf. Voor de hygiëne draagt iedereen schoenhoezen.

 • Ook de Blonde-stieren van familie Spijker krijgen volop aandacht.

  Ook de Blonde-stieren van familie Spijker krijgen volop aandacht.

 • Op stal gaan de discussies verder. Veel veehouders grijpen de mogelijkheid aan om beide bedrijven te bezoeken.

  Op stal gaan de discussies verder. Veel veehouders grijpen de mogelijkheid aan om beide bedrijven te bezoeken.

Of registreer je om te kunnen reageren.