Rundveehouderij

Foto & video 4 reactieslaatste update:18 dec 2013

Onderscheid tussen zelfkazers

Er wordt officieel onderscheid gemaakt tussen Boerenkaas en Kaas van de Boerderij. Regels over verhitting zijn na jaren van overleg expliciet aangebracht. Dit vertelde Willem Groot Wassink, secretaris van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders bij de uitreiking van de Cum Laude-kaasprijzen in Zegveld. Daar was de creme de la creme van zelfkazend Nederland bijeen.

Engel Lameijer

Laatste reacties

 • koestal

  boerenkaas of fabriekskaas ?

 • Demeter Griend

  En weer een bak regelgeving, nu van kaas.
  Het moet niet gekker worden.

 • trekker123

  Gooi er anders nog maar een paar keurmerken tegenaan. Wordt het voor de consument lekker duidelijk. En het dan ook nog vreemd vinden dat consumenten eigenlijk ook geen idee hebben wat ze eten. Specialiteiten okay, maar wie kan dat op den duur allemaal nog schelen? Vooral als het een beetje krap wordt in de portemonnee.

 • koestal

  ze hebben er wel kaas van gegeten,maar niet van die regeltjes

Of registreer je om te kunnen reageren.