Rundveehouderij

Foto & video 2759 x bekeken 1 reactie

Brits vee voor hoge prijs geveild

In Groot-Brittannië wordt nog op tal van plaatsen vee verzameld voor verkoop. Een korte impressie van de veemarkt in Frome, Somerset in Zuidwest Engeland.

Foto

 • Het bord van de veemarkt Frome Market, in de berm recht tegenover de ingang van het marktterrein.

  Het bord van de veemarkt Frome Market, in de berm recht tegenover de ingang van het marktterrein.

 • De veilingmeester krijgt informatie over het te veilen dier. Deze gegevens meldt hij aan het publiek voor hij start met de veiling.

  De veilingmeester krijgt informatie over het te veilen dier. Deze gegevens meldt hij aan het publiek voor hij start met de veiling.

 • Deze vaars is twee maanden aan de melk en geeft 29 liter. Potentiële kopers zitten en staan rondom de ring. Met slechts kleine gebaren bieden ze.

  Deze vaars is twee maanden aan de melk en geeft 29 liter. Potentiële kopers zitten en staan rondom de ring. Met slechts kleine gebaren bieden ze.

 • De vaars brengt 1.780 pond op. Omgerekend is dat circa €2.100. Samen met de veil- en vervoerskosten moet de nieuwe eigenaar rekening houden met zo’n €2.300 voor de totale kosten.

  De vaars brengt 1.780 pond op. Omgerekend is dat circa €2.100. Samen met de veil- en vervoerskosten moet de nieuwe eigenaar rekening houden met zo’n €2.300 voor de totale kosten.

 • Achter in de hallen is nog meer vee. Er staan een paar koppeltjes schapen te koop.

  Achter in de hallen is nog meer vee. Er staan een paar koppeltjes schapen te koop.

 • Ook zijn er nuka’s te koop, maar het aanbod is niet groot. In het hok op de voorgrond heeft slachtrijp vee gestaan.

  Ook zijn er nuka’s te koop, maar het aanbod is niet groot. In het hok op de voorgrond heeft slachtrijp vee gestaan.

 • Naast de ring waar het gebruiksvee wordt geveild, is een ring voor vleesvee. Hier worden de dieren per kilo levend-gewicht verkocht.

  Naast de ring waar het gebruiksvee wordt geveild, is een ring voor vleesvee. Hier worden de dieren per kilo levend-gewicht verkocht.

 • Per dier wordt onder meer het ras en het levend-gewicht aangegeven.

  Per dier wordt onder meer het ras en het levend-gewicht aangegeven.

 • Bij de slachtrijpe dieren ligt de prijs tussen 1,90 en 2 pond (€2,40). Als de veilingmeester merkt dat het bieden staakt, slaat hij af op de laatst geboden prijs.

  Bij de slachtrijpe dieren ligt de prijs tussen 1,90 en 2 pond (€2,40). Als de veilingmeester merkt dat het bieden staakt, slaat hij af op de laatst geboden prijs.

Eén reactie

 • koestal

  en toch lage melkprijzen in Engeland en Ierland las ik

Of registreer je om te kunnen reageren.