Rundveehouderij

Foto & video

Roodbont en bedrijfscollecties op HHH

De prijzen bij roodbont zijn op de HHH-show mooi verdeeld. Familie Pellikaan pakt de vaarzentitel, Nico Bons de middenklasse en maatschap de Haan de senioren- en algemene roodbonttitel.

Foto

 • Zodra de finalisten in lengterichting achter elkaar in de ring klaar staan, gaan de spotlights in de IJsselhallen aan en wachten de begeleiders gespannen welke koe door de jury als kampioen aangetikt gaat worden.

  Zodra de finalisten in lengterichting achter elkaar in de ring klaar staan, gaan de spotlights in de IJsselhallen aan en wachten de begeleiders gespannen welke koe door de jury als kampioen aangetikt gaat worden.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Florus Pellikaan kan zijn geluk niet op als Annie 127 als vaarzenkampioene wordt aangetikt. Florus zag enkele jaren geleden op de Duitse nationale show beste Joyboy-dochters en wist op de terugreis de laatste paar rietjes van GGI te bemachtigen. Met dit als resultaat.

  Florus Pellikaan kan zijn geluk niet op als Annie 127 als vaarzenkampioene wordt aangetikt. Florus zag enkele jaren geleden op de Duitse nationale show beste Joyboy-dochters en wist op de terugreis de laatste paar rietjes van GGI te bemachtigen. Met dit als resultaat.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Nog één keer staan de zes finalisten bij de vaarzen op een rij met op de kop de kampioen Annie 127. De Engelse melkveehouder Mark Nutsford zet als jury ook in de finales de koeien tot het eind op volgorde.

  Nog één keer staan de zes finalisten bij de vaarzen op een rij met op de kop de kampioen Annie 127. De Engelse melkveehouder Mark Nutsford zet als jury ook in de finales de koeien tot het eind op volgorde.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Nico en Lianne Bons pakken wederom een roodbonte titel op de HHH-show. Vorig jaar de vaarzentitel met Aaltje 94, nu het middenkampioenschap met Bons-Holsteins Aaltje 93, een fraaie dochter van Savard.

  Nico en Lianne Bons pakken wederom een roodbonte titel op de HHH-show. Vorig jaar de vaarzentitel met Aaltje 94, nu het middenkampioenschap met Bons-Holsteins Aaltje 93, een fraaie dochter van Savard.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • De finalisten in de middenklasse op een rij. Naast Aaltje 93, reservekampioen Jenny 205 (Jotan) van Jan Steegink, Wilhelmina 472 (Savard) van Teus van Dijk, Geertje 408 (Classic) van familie Verwaijen, Malve 149 (Savard) van familie van ’t Hof en Connie 70 (Lucrative) van maatschap Bongers.

  De finalisten in de middenklasse op een rij. Naast Aaltje 93, reservekampioen Jenny 205 (Jotan) van Jan Steegink, Wilhelmina 472 (Savard) van Teus van Dijk, Geertje 408 (Classic) van familie Verwaijen, Malve 149 (Savard) van familie van ’t Hof en Connie 70 (Lucrative) van maatschap Bongers.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Zeven weken na de geboorte van haar vijfde kalf lukt het Reiertjeshoeve Geertje 407 om prachtig te schitteren in Zwolle. De Talent-dochter van maatschap de Haan uit Beerta wint de seniorentitel en het algemeen kampioenschap roodbont.

  Zeven weken na de geboorte van haar vijfde kalf lukt het Reiertjeshoeve Geertje 407 om prachtig te schitteren in Zwolle. De Talent-dochter van maatschap de Haan uit Beerta wint de seniorentitel en het algemeen kampioenschap roodbont.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Jan en Irma Steegink stellen de beste bedrijfsgroep samen bij roodbont. Met twee Jotan-dochters en een Rubens zetten ze een uniform drietal bij elkaar.

  Jan en Irma Steegink stellen de beste bedrijfsgroep samen bij roodbont. Met twee Jotan-dochters en een Rubens zetten ze een uniform drietal bij elkaar.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Familie Engelen, in 2011 nog winnaar bij de bedrijfsgroepen, wint dit jaar zilver. Drie fraaie koeien die een mooi melktype uitstralen.

  Familie Engelen, in 2011 nog winnaar bij de bedrijfsgroepen, wint dit jaar zilver. Drie fraaie koeien die een mooi melktype uitstralen.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Maatschap Bons is voor de zoveelste keer op rij winnaar bij de zwartbonte bedrijfsgroepen. Opnieuw zet de fokker drie koeien met geweldige frames naast elkaar.

  Maatschap Bons is voor de zoveelste keer op rij winnaar bij de zwartbonte bedrijfsgroepen. Opnieuw zet de fokker drie koeien met geweldige frames naast elkaar.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Maatschap Withaar-Prent is reservekampioen bij de bedrijfscollecties. Een drietal koeien met veel individuele kwaliteiten.

  Maatschap Withaar-Prent is reservekampioen bij de bedrijfscollecties. Een drietal koeien met veel individuele kwaliteiten.

  Foto: Jan Willem Schouten

Of registreer je om te kunnen reageren.