Rundveehouderij

Foto & video 3451 x bekeken

HHH-show vol mooie koeien

In de Zwolse IJsselhallen geniet het massaal opgekomen publiek van de sfeer en de fraaie koeien op de HHH-show.

Foto

 • Voor de show op zaterdag begint, wordt er achter de schermen hard gewerkt. De meeste inzenders zijn op vrijdag met hun dier naar Zwolle gekomen.

  Voor de show op zaterdag begint, wordt er achter de schermen hard gewerkt. De meeste inzenders zijn op vrijdag met hun dier naar Zwolle gekomen.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Nog even de puntjes op de i zetten. Alles moet kloppen als het dier aan de jury wordt getoond.

  Nog even de puntjes op de i zetten. Alles moet kloppen als het dier aan de jury wordt getoond.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Daarna is het wachten tot je aan de beurt bent. De dieren worden scherp in de gaten gehouden of ze zich niet bevuilen.

  Daarna is het wachten tot je aan de beurt bent. De dieren worden scherp in de gaten gehouden of ze zich niet bevuilen.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Bij de zwartbonte koeien is de Duitser Lambert Weinberg de jury. Hij bepaalt welke koeien naar huis gaan met de prijzen.

  Bij de zwartbonte koeien is de Duitser Lambert Weinberg de jury. Hij bepaalt welke koeien naar huis gaan met de prijzen.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • In de ring is er opperste concentratie. De inzenders hebben maar een paar minuten om hun koeien zo goed mogelijk te showen en de jury te imponeren.

  In de ring is er opperste concentratie. De inzenders hebben maar een paar minuten om hun koeien zo goed mogelijk te showen en de jury te imponeren.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • De jury plaatst de koeien. De beste dieren blijven het langst lopen tot dat Weinberg het seintje geeft om zich op te stellen.

  De jury plaatst de koeien. De beste dieren blijven het langst lopen tot dat Weinberg het seintje geeft om zich op te stellen.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Succes voor Luzanna 229. Ze wint voor eigenaar Kees de Groot de tweede rubriek bij de vaarzen.

  Succes voor Luzanna 229. Ze wint voor eigenaar Kees de Groot de tweede rubriek bij de vaarzen.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Speaker Ids Hellinga liep van de ene ring naar de andere om het commentaar van de jury te vragen en vervolgens te vertalen.

  Speaker Ids Hellinga liep van de ene ring naar de andere om het commentaar van de jury te vragen en vervolgens te vertalen.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Winst voor Bons in de middenklasse met Bons Holsteins Koba 195 (Jasper). De gebalde vuist van Nico toont dat hij zeer ingenomen is met deze prestatie.

  Winst voor Bons in de middenklasse met Bons Holsteins Koba 195 (Jasper). De gebalde vuist van Nico toont dat hij zeer ingenomen is met deze prestatie.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Bons Holsteins Koba 191 wordt reservekampioen midden. Zij is de volle zuster van de zojuist gekozen kampioen middenklasse zwartbont. Een dubbelslag voor Bons en zijn team.

  Bons Holsteins Koba 191 wordt reservekampioen midden. Zij is de volle zuster van de zojuist gekozen kampioen middenklasse zwartbont. Een dubbelslag voor Bons en zijn team.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Wilhelmina 358 (Juror) van Teus van Dijk is nog steeds de fraaiste van Nederland. Ze is 12,5 jaar oud en heeft al 140.000 kilo melk gegeven. Wat een koe!

  Wilhelmina 358 (Juror) van Teus van Dijk is nog steeds de fraaiste van Nederland. Ze is 12,5 jaar oud en heeft al 140.000 kilo melk gegeven. Wat een koe!

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Jan en Pauline Nieuwenhuizen zijn eigenaar van het bedrijf Newhouse. Het bedrijf ontvangt de persprijs ‘Fokker van het Jaar’. Jan is overdonderd en dankbaar.

  Jan en Pauline Nieuwenhuizen zijn eigenaar van het bedrijf Newhouse. Het bedrijf ontvangt de persprijs ‘Fokker van het Jaar’. Jan is overdonderd en dankbaar.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Bij de Young Breeders zet Monique Pradervand-Rey uit Zwitserland de pinken op een rij. Ze is de hele dag in de eerste ring actief om 10 rubrieken en 3 kampioenskeuringen te jureren.

  Bij de Young Breeders zet Monique Pradervand-Rey uit Zwitserland de pinken op een rij. Ze is de hele dag in de eerste ring actief om 10 rubrieken en 3 kampioenskeuringen te jureren.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Hier feliciteert de Zwitserse jury Gabriëlle Voshart, want ze pakt met Topcross Jaan 600 (Acme) van familie Jacobi uit Garijp (Fr.) de titel Exterieur.

  Hier feliciteert de Zwitserse jury Gabriëlle Voshart, want ze pakt met Topcross Jaan 600 (Acme) van familie Jacobi uit Garijp (Fr.) de titel Exterieur.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Een prachtige reservetitel Showmanship voor Bettie Altenburg uit Koufurderrige (Fr.) met haar pink Charity 1508 (Damion).

  Een prachtige reservetitel Showmanship voor Bettie Altenburg uit Koufurderrige (Fr.) met haar pink Charity 1508 (Damion).

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Egbert Korenberg uit Genemuiden (Ov.) wordt met Zeedieker Key 2 (Dusk) kampioen Toilet. Hij heeft zijn dier het mooist gewassen, geschoren en getoiletteerd.

  Egbert Korenberg uit Genemuiden (Ov.) wordt met Zeedieker Key 2 (Dusk) kampioen Toilet. Hij heeft zijn dier het mooist gewassen, geschoren en getoiletteerd.

  Foto: Jan Willem Schouten
 • Er kan er maar een de beste zijn. Bij de Young Breeders is dat Jeroen van Beek met zijn pink Southland Windbrook Gina (Windbrook). Hij pakt het kampioenschap Showmanship en gaat ook nog naar huis met het reservekampioenschap voor zowel Toilet als Exterieur. Een prachtig resultaat.

  Er kan er maar een de beste zijn. Bij de Young Breeders is dat Jeroen van Beek met zijn pink Southland Windbrook Gina (Windbrook). Hij pakt het kampioenschap Showmanship en gaat ook nog naar huis met het reservekampioenschap voor zowel Toilet als Exterieur. Een prachtig resultaat.

  Foto: Jan Willem Schouten

Of registreer je om te kunnen reageren.