Rundveehouderij

Foto & video 7005 x bekeken laatste update:10 jan 2014

Jong bedrijf met groot huiskavel

Dit melkveebedrijf in Eerste Exloërmond staat nog maar kort te koop. Pluspunten zijn het grote huiskavel aan één blok en de nieuwe melkstal. Kopers kunnen het bedrijf ook zo voortzetten.

Foto

 • Een overzicht van het melkveebedrijf in Eerste Exloërmond (Dr.). Dit bedrijf staat nu twee maanden te koop voor een vraagprijs van €2.750.000 (42 hectare grond en gebouwen). Het bedrijf stamt uit 1997. Maar de jongvee- en melkstal zijn later gebouwd. Gunstig is dat de stallen op 100 meter afstand van de weg liggen.

  Een overzicht van het melkveebedrijf in Eerste Exloërmond (Dr.). Dit bedrijf staat nu twee maanden te koop voor een vraagprijs van €2.750.000 (42 hectare grond en gebouwen). Het bedrijf stamt uit 1997. Maar de jongvee- en melkstal zijn later gebouwd. Gunstig is dat de stallen op 100 meter afstand van de weg liggen.

  Foto: Jan Banus
 • Hier is dat goed te zien. Het melkveebedrijf heeft een fraaie en lange oprit. De stallen liggen dus niet te dicht aan de weg. Links is, voor het woonhuis, ook nog een boomgaard te zien.

  Hier is dat goed te zien. Het melkveebedrijf heeft een fraaie en lange oprit. De stallen liggen dus niet te dicht aan de weg. Links is, voor het woonhuis, ook nog een boomgaard te zien.

  Foto: Schelhaas Makelaardij
 • Een overzicht in de 2+1-rijige ligboxenstal, die plaatst biedt aan 90 melkkoeien. De stal is relatief klein, maar licht. De stal is in de loop der jaren goed bijgehouden en heeft onder meer ventilatiegordijnen en een weerstation.

  Een overzicht in de 2+1-rijige ligboxenstal, die plaatst biedt aan 90 melkkoeien. De stal is relatief klein, maar licht. De stal is in de loop der jaren goed bijgehouden en heeft onder meer ventilatiegordijnen en een weerstation.

  Foto: Jan Banus
 • Aan de voorkant van de stal bevinden zich deze separatieruimtes. Direct tegenover de melkstal aan de andere kant van de voergang.

  Aan de voorkant van de stal bevinden zich deze separatieruimtes. Direct tegenover de melkstal aan de andere kant van de voergang.

  Foto: Schelhaas Makelaardij
 • De 2x10 60 graden visgraatmelkstal is vrij nieuw en stamt uit 2008. Deze melkstal is voorzien van een lichtstraat, melkmeting en automatische koeherkenning.

  De 2x10 60 graden visgraatmelkstal is vrij nieuw en stamt uit 2008. Deze melkstal is voorzien van een lichtstraat, melkmeting en automatische koeherkenning.

  Foto: Jan Banus
 • Dit is de ligboxenstal gezien vanaf het woonhuis. De erfverharding is overal goed in orde.

  Dit is de ligboxenstal gezien vanaf het woonhuis. De erfverharding is overal goed in orde.

  Foto: Schelhaas Makelaardij
 • Dat geldt ook voor de erfverharding aan de achterkant van de ligboxenstal. Hier direct achter bevindt zich een ruim huiskavel van 33 hectare. Al dit land ligt aan één blok. De overige 9 hectare ligt verder weg. Een nadeel is dat grond kopen in de nabije omgeving niet eenvoudig is. De grond zelf is goede, veenkoloniale dalgrond.

  Dat geldt ook voor de erfverharding aan de achterkant van de ligboxenstal. Hier direct achter bevindt zich een ruim huiskavel van 33 hectare. Al dit land ligt aan één blok. De overige 9 hectare ligt verder weg. Een nadeel is dat grond kopen in de nabije omgeving niet eenvoudig is. De grond zelf is goede, veenkoloniale dalgrond.

  Foto: Schelhaas Makelaardij
 • Een overzicht van de jongveestal/machineberging. De berging is in 1997 gebouwd, het jongveegedeelte in 2008.

  Een overzicht van de jongveestal/machineberging. De berging is in 1997 gebouwd, het jongveegedeelte in 2008.

  Foto: Jan Banus
 • Zo is het jongvee gehuisvest. Er is in totaal ruimte voor 80 stuks jongvee.

  Zo is het jongvee gehuisvest. Er is in totaal ruimte voor 80 stuks jongvee.

  Foto: Schelhaas Makelaardij
 • Het moderne woonhuis uit 1997 telt onder meer vier slaapkamers, een kantoor en een ruimte woonkeuken. Het huis voldoet aan de moderne eisen en heeft ook vloerverwarming. De inhoud is ongeveer 300 kubieke meter. Let ook op de grote voortuin.

Dinsdag 26 november staat dit bedrijf in de rubriek Boerderij te koop in Boerderij.

  Het moderne woonhuis uit 1997 telt onder meer vier slaapkamers, een kantoor en een ruimte woonkeuken. Het huis voldoet aan de moderne eisen en heeft ook vloerverwarming. De inhoud is ongeveer 300 kubieke meter. Let ook op de grote voortuin. Dinsdag 26 november staat dit bedrijf in de rubriek Boerderij te koop in Boerderij.

  Foto: Jan Banus

Of registreer je om te kunnen reageren.