Rundveehouderij

Foto & video 2551 x bekeken

Voormalig vleesstierenbedrijf tussen stad en dorp

In Sittard staat een voormalig vleestierenbedrijf met grond te koop. De locatie biedt mogelijkheden voor ondernemers maar ook voor woningbouw. Het te koop staande vleesstierenbedrijf ligt in een strook agrarisch gebied tussen de stad Sittard en het dorpje Einighausen. Door stedelijke druk van uitbreiding is de ondernemer op een andere locatie een bedrijf begonnen. Grootschalige uitbreidingsplannen zijn echter in de ijskast beland waardoor het gebied behouden blijft voor landbouw. Prijs: €1,6 miljoen

Foto

 • De twee vleesveestallen aan de voorzijde. In totaal stonden er vroeger 700 stieren op het bedrijf. De stallen zijn gebouwd in 1980 en 1983 met baksteen en golfplaten en zijn geïsoleerd. De ondernemer is een aantal jaren geleden naar een andere locatie vertrokken. Vanwege onzekerheid over de bestemming van deze locatie zijn de stallen slecht onderhouden.

  De twee vleesveestallen aan de voorzijde. In totaal stonden er vroeger 700 stieren op het bedrijf. De stallen zijn gebouwd in 1980 en 1983 met baksteen en golfplaten en zijn geïsoleerd. De ondernemer is een aantal jaren geleden naar een andere locatie vertrokken. Vanwege onzekerheid over de bestemming van deze locatie zijn de stallen slecht onderhouden.

  Foto: Rene Stevens
 • Dezelfde stallen aan de achterzijde. Opvallend is de grote verharde ruimte achter de stallen. Deze zijn dit jaar gebruikt voor de overslag van aardappelen. De ondernemer heeft een vergunning in huis om alles te slopen en vier grote woningen te bouwen met elk 2.500 vierkante meter ondergrond. Het bedrijf kan echter ook een agrarische bestemming behouden.

  Dezelfde stallen aan de achterzijde. Opvallend is de grote verharde ruimte achter de stallen. Deze zijn dit jaar gebruikt voor de overslag van aardappelen. De ondernemer heeft een vergunning in huis om alles te slopen en vier grote woningen te bouwen met elk 2.500 vierkante meter ondergrond. Het bedrijf kan echter ook een agrarische bestemming behouden.

  Foto: Rene Stevens
 • De binnenkant van de stal die het verst van de woning afstaat. De stalinrichting is nog deels aanwezig maar niet onderhouden. De ruimte leent zich prima voor het maken van paardenboxen.

  De binnenkant van de stal die het verst van de woning afstaat. De stalinrichting is nog deels aanwezig maar niet onderhouden. De ruimte leent zich prima voor het maken van paardenboxen.

  Foto: Rene Stevens
 • De openfrontloods is deels in gebruik als opslagruimte en werkplaats. Een deel van de loods is afsluitbaar.

  De openfrontloods is deels in gebruik als opslagruimte en werkplaats. Een deel van de loods is afsluitbaar.

  Foto: Rene Stevens
 • Een ander deel van de loods is in gebruik als verblijfsruimte voor dieren. Dat waren in het verleden vleesstieren, maar de laatste jaren lopen er paarden.

  Een ander deel van de loods is in gebruik als verblijfsruimte voor dieren. Dat waren in het verleden vleesstieren, maar de laatste jaren lopen er paarden.

  Foto: Rene Stevens
 • Een deel van het perceel is afgezet met metalen hekwerk. Op de achtergrond het dorp Einighausen. De woningen van dichtstbijzijnde burgers staan op 225 meter afstand, tegen de rand van het dorp Einighausen. De totale oppervlakte grond is 10,8 hectare. Het is een rechthoekige kavel die langs drie kanten ontsloten is. Het bedrijf zit tussen de stad en het dorp ingeklemd. Dat geeft beperkingen, maar ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld afzet van eigen producten.

  Een deel van het perceel is afgezet met metalen hekwerk. Op de achtergrond het dorp Einighausen. De woningen van dichtstbijzijnde burgers staan op 225 meter afstand, tegen de rand van het dorp Einighausen. De totale oppervlakte grond is 10,8 hectare. Het is een rechthoekige kavel die langs drie kanten ontsloten is. Het bedrijf zit tussen de stad en het dorp ingeklemd. Dat geeft beperkingen, maar ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld afzet van eigen producten.

  Foto: Rene Stevens
 • De voorkant van de woning. De woning is degelijk gebouwd maar het interieur gedateerd. De woning is gebouwd in 1980 en heeft 735 kuub inhoud. Het pand telt vier slaapkamers waarvan twee op de benedenverdieping. Beneden is ook een badkamer, kantoorruimte en garage.

  De voorkant van de woning. De woning is degelijk gebouwd maar het interieur gedateerd. De woning is gebouwd in 1980 en heeft 735 kuub inhoud. Het pand telt vier slaapkamers waarvan twee op de benedenverdieping. Beneden is ook een badkamer, kantoorruimte en garage.

  Foto: Rene Stevens
 • De achterzijde van de woning. Hier staat verder een houten tuinhuis en een eenvoudige garage van damwand.

Zie verder Reportage Te Koop in Boerderij van 29 oktober op pagina 80 en 81

  De achterzijde van de woning. Hier staat verder een houten tuinhuis en een eenvoudige garage van damwand. Zie verder Reportage Te Koop in Boerderij van 29 oktober op pagina 80 en 81

  Foto: Rene Stevens

Rene Stevens

Of registreer je om te kunnen reageren.