Rundveehouderij

Foto & video 2829 x bekeken

Verbeterd Roodbont op NVM in Zwolle

Oude bekenden en nieuwe gezichten.

Foto

 • De 9-jarige koe Daphne 3 van Jaap van Beukelen uit Pesse (Dr.) is algemeen vrouwelijk kampioene bij de Verbeterd Roodbonte dieren geworden. Haar bespiering en uitstraling zijn subliem, aldus de jury.

  De 9-jarige koe Daphne 3 van Jaap van Beukelen uit Pesse (Dr.) is algemeen vrouwelijk kampioene bij de Verbeterd Roodbonte dieren geworden. Haar bespiering en uitstraling zijn subliem, aldus de jury.

  Foto: Henk Riswick
 • Haar mannelijke evenknie is de 5-jarige Menno 14 van Wilgo van de Mheen uit Hoevelaken (Gld.). Aardig detail: het is de eerste keer dat Van de Mheen met zijn dieren naar een keuring komt.

  Haar mannelijke evenknie is de 5-jarige Menno 14 van Wilgo van de Mheen uit Hoevelaken (Gld.). Aardig detail: het is de eerste keer dat Van de Mheen met zijn dieren naar een keuring komt.

  Foto: Henk Riswick
 • Keurmeester Bert van Abbeelen aan het werk. Het Verbeterd Roodbonte ras wordt naast de ring voor de Belgisch Witblauwe dieren gekeurd. Als zijnde echte dikbildieren hebben de rassen overeenkomsten, maar zo naast elkaar vallen de verschillen ook op. In totaal doen er ongeveer 60 dieren mee.

  Keurmeester Bert van Abbeelen aan het werk. Het Verbeterd Roodbonte ras wordt naast de ring voor de Belgisch Witblauwe dieren gekeurd. Als zijnde echte dikbildieren hebben de rassen overeenkomsten, maar zo naast elkaar vallen de verschillen ook op. In totaal doen er ongeveer 60 dieren mee.

  Foto: Henk Riswick
 • Daphne 3 is de grootmoeder van Groot Rassert 102, het jonge dier dat de titel Miss Toekomst kreeg toebedeeld. Ook deze komt uit de stal van Van de Mheen.

  Daphne 3 is de grootmoeder van Groot Rassert 102, het jonge dier dat de titel Miss Toekomst kreeg toebedeeld. Ook deze komt uit de stal van Van de Mheen.

  Foto: Henk Riswick
 • Werkoverleg in de gang tussen de ringen en ligplaatsen van de dieren.

  Werkoverleg in de gang tussen de ringen en ligplaatsen van de dieren.

  Foto: Henk Riswick
 • Tijdens het ochtendprogramma passeren tientallen rastypische jongeren de ring. Hier de categorie vrouwelijk jongvee van 15 tot 18 maanden. Van Vollenbeek Gonda 11 (tweede van links) van Evert Rozendaal uit Putten (Gld.) wint, wat ze te danken heeft aan haar lengte en mooie achterhand.

  Tijdens het ochtendprogramma passeren tientallen rastypische jongeren de ring. Hier de categorie vrouwelijk jongvee van 15 tot 18 maanden. Van Vollenbeek Gonda 11 (tweede van links) van Evert Rozendaal uit Putten (Gld.) wint, wat ze te danken heeft aan haar lengte en mooie achterhand.

  Foto: Henk Riswick
 • Daphne’s Tina van Jaap van Beukelen, kampioen vrouwelijk van 1 tot 2 jaar. Haar lengte is volgens de jury bijzonder goed. De verschillen zijn volgens de jury klein, maar Sonja 5 van Johan van de Ven kon in deze categorie nét niet aan haar tippen.

  Daphne’s Tina van Jaap van Beukelen, kampioen vrouwelijk van 1 tot 2 jaar. Haar lengte is volgens de jury bijzonder goed. De verschillen zijn volgens de jury klein, maar Sonja 5 van Johan van de Ven kon in deze categorie nét niet aan haar tippen.

  Foto: Henk Riswick
 • Tineke van de Oude Smits van Roel de Smit uit Amstelveen (N.-H.) won de rubriek vrouwelijk 3 tot 4 jaar. Ze strandde echter in de verkiezing voor algemeen kampioen.

  Tineke van de Oude Smits van Roel de Smit uit Amstelveen (N.-H.) won de rubriek vrouwelijk 3 tot 4 jaar. Ze strandde echter in de verkiezing voor algemeen kampioen.

  Foto: Henk Riswick
 • Stier Leander van Vredenburgh won in de rubriek met de beste afstammelingen van 1 stier. Hij liet concurrenten Tom van het Veerhuis en Ekimos van het Zwaluwnest achter zich. Links staat Leendert, kampioen mannelijk tot een jaar van Jan Wittingen.

  Stier Leander van Vredenburgh won in de rubriek met de beste afstammelingen van 1 stier. Hij liet concurrenten Tom van het Veerhuis en Ekimos van het Zwaluwnest achter zich. Links staat Leendert, kampioen mannelijk tot een jaar van Jan Wittingen.

  Foto: Henk Riswick
 • De bekroning van Leendert tot kampioen mannelijk tot een jaar.

  De bekroning van Leendert tot kampioen mannelijk tot een jaar.

  Foto: Henk Riswick
 • Het enige zoogstel dat beoordeeld is en dus gewonnen heeft: Van Volenbeek Elle 1 en dochter Elle 11 van Evert van Rozendaal.

  Het enige zoogstel dat beoordeeld is en dus gewonnen heeft: Van Volenbeek Elle 1 en dochter Elle 11 van Evert van Rozendaal.

  Foto: Henk Riswick
 • De dieren van Johan van de Ven uit Wijk en Aalburg waren volgens de jury de beste bedrijfsgroep. Vooral de uniforme uitstraling was een belangrijk punt. De dieren van Henk Dunnink uit Rouveen (Ov.) eindigde als tweede. De groep bestond eigenlijk uit zeven bedrijven maar vier waren afwezig.

  De dieren van Johan van de Ven uit Wijk en Aalburg waren volgens de jury de beste bedrijfsgroep. Vooral de uniforme uitstraling was een belangrijk punt. De dieren van Henk Dunnink uit Rouveen (Ov.) eindigde als tweede. De groep bestond eigenlijk uit zeven bedrijven maar vier waren afwezig.

  Foto: Henk Riswick

Rene Stevens

Of registreer je om te kunnen reageren.