Rundveehouderij

Foto & video 1088 x bekeken

Fridie 43 kampioenskoe bij Piemonteses

Op de voorgrond krijgt Antonie van Gelder uit Hoge Hexel de prijs voor zijn kampioenskoe Fridie 43. Achter hem staat Jan Nijhof uit Holten met stier Bernard. Dat dier werd algemeen kampioen bij de Piemontese-stieren.

Foto

 • Hier loopt Antonie van Gelder uit Hoge Hexel (Ov.) met zijn kampioenskoe Fridie 43 (v: Jarno) door de ring. Het juryrapport was lovend: een zeer fraai dier met een goede ontwikkeling, een geweldige bespiering en mooie hoogte- en lengtematen. `Dit is gewoon een heel mooie allround koe. En ze is 100 procent eigen fok`, aldus een blije Van Gelder.

  Hier loopt Antonie van Gelder uit Hoge Hexel (Ov.) met zijn kampioenskoe Fridie 43 (v: Jarno) door de ring. Het juryrapport was lovend: een zeer fraai dier met een goede ontwikkeling, een geweldige bespiering en mooie hoogte- en lengtematen. `Dit is gewoon een heel mooie allround koe. En ze is 100 procent eigen fok`, aldus een blije Van Gelder.

  Foto: Koos Groenewold en Henk Riswick
 • Hier krijgt Van Gelder de prijs. Achter hem staat Jan Nijhof. Zijn stier Bernard (v: Mondo) werd algemeen kampioen bij de stieren. Zeer goed ontwikkeld en prachtige bespering, aldus de jury. Nijhof was er mee in zijn nopjes. `Ik had het stiekem een beetje verwacht. Dieze stier is zo gigantisch bespierd.

  Hier krijgt Van Gelder de prijs. Achter hem staat Jan Nijhof. Zijn stier Bernard (v: Mondo) werd algemeen kampioen bij de stieren. Zeer goed ontwikkeld en prachtige bespering, aldus de jury. Nijhof was er mee in zijn nopjes. `Ik had het stiekem een beetje verwacht. Dieze stier is zo gigantisch bespierd.

  Foto: Koos Groenewold en Henk Riswick
 • In de ochtend werd er volop gekeurd tijdens de 16 Piemontese-rubrieken. Zoals hier bij de jonge stieren.

  In de ochtend werd er volop gekeurd tijdens de 16 Piemontese-rubrieken. Zoals hier bij de jonge stieren.

  Foto: Koos Groenewold en Henk Riswick
 • En het publiek keek ademloos toe.

  En het publiek keek ademloos toe.

  Foto: Koos Groenewold en Henk Riswick
 • De Piemonteses lopen hun ronde door de ring. De jury keurt ze nauwkeurig.

  De Piemonteses lopen hun ronde door de ring. De jury keurt ze nauwkeurig.

  Foto: Koos Groenewold en Henk Riswick
 • De bedrijfsgroep van Antonie van Gelder werd jeugdig vertegenwoordigd.

  De bedrijfsgroep van Antonie van Gelder werd jeugdig vertegenwoordigd.

  Foto: Koos Groenewold en Henk Riswick
 • De latere algemeen kampioen bij de stieren: Bernard (v: Mondo) van Jan Nijhof uit Holten (Ov.'. Hier wint de stier alvast het kampioenschap bij de stieren tot 8 maanden oud.

  De latere algemeen kampioen bij de stieren: Bernard (v: Mondo) van Jan Nijhof uit Holten (Ov.'. Hier wint de stier alvast het kampioenschap bij de stieren tot 8 maanden oud.

  Foto: Koos Groenewold en Henk Riswick
 • Een zeer trotse Harrie Boomkamp uit Enter (Ov.) met zijn kampioensstier in de categorie 8 tot 12 maanden: Roberto (v: Parco). `Ik had dit nooit verwacht. Ik heb het jurycommentaar niet eens gehoord. In Enter werd deze stier nog derde, nu op de NVM eerste. Dat is genieten.`

  Een zeer trotse Harrie Boomkamp uit Enter (Ov.) met zijn kampioensstier in de categorie 8 tot 12 maanden: Roberto (v: Parco). `Ik had dit nooit verwacht. Ik heb het jurycommentaar niet eens gehoord. In Enter werd deze stier nog derde, nu op de NVM eerste. Dat is genieten.`

  Foto: Koos Groenewold en Henk Riswick
 • De jury prees de fraaie bespiering van de kampioenskoe in de categorie vrouwelijk vee tot acht maanden: Nancy (v: Cedro). Eigenaar Henk Seinen uit Balkbrug (Ov.) was er erg blij mee. `Ik ben maar een kleine hobbyfokker. Dan is het prachtig als je zo´n prijs pakt.`

  De jury prees de fraaie bespiering van de kampioenskoe in de categorie vrouwelijk vee tot acht maanden: Nancy (v: Cedro). Eigenaar Henk Seinen uit Balkbrug (Ov.) was er erg blij mee. `Ik ben maar een kleine hobbyfokker. Dan is het prachtig als je zo´n prijs pakt.`

  Foto: Koos Groenewold en Henk Riswick
 • In de categorie vrouwelijk 8 tot 12 maanden won Manon (v: Parco) van Ad van Vught uit Oisterwijk (N-Br.). De jury roemde de elegantie van het dier en de zeldzame fijnheid, ook qua beenwerk.

  In de categorie vrouwelijk 8 tot 12 maanden won Manon (v: Parco) van Ad van Vught uit Oisterwijk (N-Br.). De jury roemde de elegantie van het dier en de zeldzame fijnheid, ook qua beenwerk.

  Foto: Koos Groenewold en Henk Riswick
 • In de rubriek vrouwelijk 1 tot 2 jaar won Fridie 49 (v: Ostu) van Antonie van Gelder. De jury prees de goede ontwikkeling, de correcte bouw en de fijnheid van het dier.

  In de rubriek vrouwelijk 1 tot 2 jaar won Fridie 49 (v: Ostu) van Antonie van Gelder. De jury prees de goede ontwikkeling, de correcte bouw en de fijnheid van het dier.

  Foto: Koos Groenewold en Henk Riswick
 • Bij het vrouwelijk vee van 2 tot 3 jaar had van Gelder eveneens de kampioenskoe. Dat was Norma 29 (v: Natale). De goede ontwikkeling en de fraaie bespiering bevielen de jury het meest.

  Bij het vrouwelijk vee van 2 tot 3 jaar had van Gelder eveneens de kampioenskoe. Dat was Norma 29 (v: Natale). De goede ontwikkeling en de fraaie bespiering bevielen de jury het meest.

  Foto: Koos Groenewold en Henk Riswick
 • Ook de laatste kampioenen komen uit de stal van Van Gelder. Bij de jonge koeien ging de winst naar deze Lumaca 56 (v: Milord)

  Ook de laatste kampioenen komen uit de stal van Van Gelder. Bij de jonge koeien ging de winst naar deze Lumaca 56 (v: Milord)

  Foto: Koos Groenewold en Henk Riswick
 • En hier de latere algemeen kampioen: Fridie 43 (v: Jarno) van Van Gelder. Hier krijgt ze de prijs bij de oudere koeien.

  En hier de latere algemeen kampioen: Fridie 43 (v: Jarno) van Van Gelder. Hier krijgt ze de prijs bij de oudere koeien.

  Foto: Koos Groenewold en Henk Riswick
 • Alle Piemontese-kampioenen nog eens op een rij.

  Alle Piemontese-kampioenen nog eens op een rij.

  Foto: Koos Groenewold en Henk Riswick
 • Keurmeester Job Vlastuin was tevreden over de kwaliteit van de Piemonteses. Volgens hem was de top heel mooi rastypisch en waren de lengtes ook prima. Hij vond wel dat de dieren niet per se groter hoeven te worden. `Het hoeven geen kleerkasten te worden.`

  Keurmeester Job Vlastuin was tevreden over de kwaliteit van de Piemonteses. Volgens hem was de top heel mooi rastypisch en waren de lengtes ook prima. Hij vond wel dat de dieren niet per se groter hoeven te worden. `Het hoeven geen kleerkasten te worden.`

  Foto: Koos Groenewold en Henk Riswick

Of registreer je om te kunnen reageren.