Rundveehouderij

Foto & video

Charolais behoudt opgaande lijn kwaliteit

Het Charolaisstamboek kon op de NVM rekenen op een groter deelnemersaantal. De kleine rubrieken betekenden niet dat het Duitse jurylid Wilfried Jurgens het makkelijk had.

Foto

 • Ferdinant van de Helenahoeve (v. Newlook) van Peter van de Nieuwenhuijzen was de enige oudere stier op de keuring. Wilfried Jurgens beschreef hem als mooi bespierd met een goed karkas en beste benen.

  Ferdinant van de Helenahoeve (v. Newlook) van Peter van de Nieuwenhuijzen was de enige oudere stier op de keuring. Wilfried Jurgens beschreef hem als mooi bespierd met een goed karkas en beste benen.

  Foto: Koos Groenewold
 • De vier kalveren in de rubriek vrouwelijk tot een jaar maakten het elkaar moeilijk. Aan de rechterkant staat de rubriekswinnaar en uiteindelijke jeugdkampioen Hemily van de Helenahoeve. Haar beste benen gaven de doorslag.

  De vier kalveren in de rubriek vrouwelijk tot een jaar maakten het elkaar moeilijk. Aan de rechterkant staat de rubriekswinnaar en uiteindelijke jeugdkampioen Hemily van de Helenahoeve. Haar beste benen gaven de doorslag.

  Foto: Koos Groenewold
 • Peter van de Nieuwenhuijzen laat geen kans benut om zijn dieren op hun best voor te laten komen. Voordat de jury zijn oordeel velt, kamt Van de Nieuwenhuijzen de laatste haren goed.

  Peter van de Nieuwenhuijzen laat geen kans benut om zijn dieren op hun best voor te laten komen. Voordat de jury zijn oordeel velt, kamt Van de Nieuwenhuijzen de laatste haren goed.

  Foto: Koos Groenewold
 • Bij de koeien legde Jurgens veel aandacht bij de ontwikkeling en bespiering.

  Bij de koeien legde Jurgens veel aandacht bij de ontwikkeling en bespiering.

  Foto: Koos Groenewold
 • Hunter (v. Artois) van Dick Blaauboer uit Wijdewormer, werd jeugdkampioen mannelijk en versloeg later op de middag de twee jaar oudere Ferdinant van Peter van de Nieuwenhuizen in de strijd om de titel algemeen kampioen.

  Hunter (v. Artois) van Dick Blaauboer uit Wijdewormer, werd jeugdkampioen mannelijk en versloeg later op de middag de twee jaar oudere Ferdinant van Peter van de Nieuwenhuizen in de strijd om de titel algemeen kampioen.

  Foto: Koos Groenewold
 • Frederique van Hans Rietveld uit Leerdam streek de eer van kampioen oudere koeien en algemeen kampioen op. Jurgens omschreef haar als een zeer rastypisch dier dat veel toekomst in de fokkerij heeft.

  Frederique van Hans Rietveld uit Leerdam streek de eer van kampioen oudere koeien en algemeen kampioen op. Jurgens omschreef haar als een zeer rastypisch dier dat veel toekomst in de fokkerij heeft.

  Foto: Koos Groenewold
 • Frederique was zelf ook onder de indruk van haar onderscheiding.

  Frederique was zelf ook onder de indruk van haar onderscheiding.

  Foto: Koos Groenewold

Of registreer je om te kunnen reageren.