Rundveehouderij

Foto & video

Blonde d’Aquitaine op NVM in Zwolle

Fraaie rasuitstraling maakt de jury enthousiast

Foto

 • De fokkerij van Blonde d’Aquitaines heeft een stevige positie verworven in de Nederlandse vleesveewereld. Bij de Nationale Vleesvee Manifestatie (NVM) waren meer dan 100 Blonde d’Aquitaine runderen aanwezig. En daarmee vormden de Blonde-fokkers de grootste groep inzenders.

  De fokkerij van Blonde d’Aquitaines heeft een stevige positie verworven in de Nederlandse vleesveewereld. Bij de Nationale Vleesvee Manifestatie (NVM) waren meer dan 100 Blonde d’Aquitaine runderen aanwezig. En daarmee vormden de Blonde-fokkers de grootste groep inzenders.

  Foto: Henk Riswick
 • Frankrijk is de bakermat van de Blonde d’Aquitaine fokkerij. Daarom waren er ook dit jaar weer twee Franse keurmeesters, Marc Cazals en Cyprien Alcouffe om de Blondes te keuren. Volgens Cazals en Alcouffe vindt de top in de Nederlandse Blonde-fokkerij goed aansluiting bij de Franse topfokkerij.
Op de foto jurylid Marc Cazals met aan zijn zijde Marie-José Bouman-Broeders die de beoordelingen vanuit het Frans vertaalde voor het Nederlandstalige publiek.

  Frankrijk is de bakermat van de Blonde d’Aquitaine fokkerij. Daarom waren er ook dit jaar weer twee Franse keurmeesters, Marc Cazals en Cyprien Alcouffe om de Blondes te keuren. Volgens Cazals en Alcouffe vindt de top in de Nederlandse Blonde-fokkerij goed aansluiting bij de Franse topfokkerij. Op de foto jurylid Marc Cazals met aan zijn zijde Marie-José Bouman-Broeders die de beoordelingen vanuit het Frans vertaalde voor het Nederlandstalige publiek.

  Foto: Henk Riswick
 • Met stier Heron (v: Asterix) won Johan Betting uit Emmen de rubriek mannelijk 10-12 maand. Later won Betting met een andere Asterix-zoon het kampioenschap bij de stieren ouder dan drie jaar.

  Met stier Heron (v: Asterix) won Johan Betting uit Emmen de rubriek mannelijk 10-12 maand. Later won Betting met een andere Asterix-zoon het kampioenschap bij de stieren ouder dan drie jaar.

  Foto: Henk Riswick
 • Jurylid Marc Cazals beoordeelt de vrouwelijke Blondes tussen de 10 en 12 maanden. Hij wijst later Henrieke van Corneel van Mierlo uit Bergeijk aan als winnaar in deze beste rubriek.

  Jurylid Marc Cazals beoordeelt de vrouwelijke Blondes tussen de 10 en 12 maanden. Hij wijst later Henrieke van Corneel van Mierlo uit Bergeijk aan als winnaar in deze beste rubriek.

  Foto: Henk Riswick
 • Koe Aurora (v: Orion) met kalf Imposant (v: Titan) van Ed en Marjan Neerincx maakte veel indruk op de Franse juryleden. Ze omschrijven haar als een exceptionele koe met een zeer goede ontwikkeling, veel fijnheid en een goed bekken. Aurora wordt uiteindelijk aangewezen als de algemeen kampioen vrouwelijk.

  Koe Aurora (v: Orion) met kalf Imposant (v: Titan) van Ed en Marjan Neerincx maakte veel indruk op de Franse juryleden. Ze omschrijven haar als een exceptionele koe met een zeer goede ontwikkeling, veel fijnheid en een goed bekken. Aurora wordt uiteindelijk aangewezen als de algemeen kampioen vrouwelijk.

  Foto: Henk Riswick
 • De driejarige GG Figo (v: Asterix) van Johan Betting werd kampioen bij de stieren van drie jaar en ouder. Het is een harmonieuze fijne stier, concludeert jurylid Cyprien Alcouffe. Alleen de kop van Figo beoordeelt hij als minder rastypisch.

  De driejarige GG Figo (v: Asterix) van Johan Betting werd kampioen bij de stieren van drie jaar en ouder. Het is een harmonieuze fijne stier, concludeert jurylid Cyprien Alcouffe. Alleen de kop van Figo beoordeelt hij als minder rastypisch.

  Foto: Henk Riswick
 • Bij de vrouwelijke dieren sleepte fokker Hans Spekenbrink uit Hoge Hexel veel eerste prijzen in de wacht. Met Hella du Moulin (v: Berlioz) wint Spekenbrink de rubriek vrouwelijk 18-24 maand. Hella heeft prima beenwerk, een goede staartinplant, een goede raskwaliteit en zal uitgroeien tot een groot dier.

  Bij de vrouwelijke dieren sleepte fokker Hans Spekenbrink uit Hoge Hexel veel eerste prijzen in de wacht. Met Hella du Moulin (v: Berlioz) wint Spekenbrink de rubriek vrouwelijk 18-24 maand. Hella heeft prima beenwerk, een goede staartinplant, een goede raskwaliteit en zal uitgroeien tot een groot dier.

  Foto: Henk Riswick
 • Ook Elvira du Moulin (v: Tilburgy) bezorgde fokker Spekenbrink een prijs. Zij werd winnaar in de rubriek vrouwelijke dieren van vier jaar en ouder.

  Ook Elvira du Moulin (v: Tilburgy) bezorgde fokker Spekenbrink een prijs. Zij werd winnaar in de rubriek vrouwelijke dieren van vier jaar en ouder.

  Foto: Henk Riswick
 • Voor stamboekvoorzitter Ed Neerincx en echtgenote Marjan was het een goede dag. Naast succes bij de individuele keuring en de aanwijzing van koe Aurora tot kampioen vrouwelijk, beoordeelt de jury ook de bedrijfsgroep van Neerincx als het best en het meest homogeen.

  Voor stamboekvoorzitter Ed Neerincx en echtgenote Marjan was het een goede dag. Naast succes bij de individuele keuring en de aanwijzing van koe Aurora tot kampioen vrouwelijk, beoordeelt de jury ook de bedrijfsgroep van Neerincx als het best en het meest homogeen.

  Foto: Henk Riswick
 • Fredie van Dijk-Hendriks uit Voorst, bestuurslid van het Blonde d’Aquitaine stamboek, viel niet alleen met haar koe Feline in de prijzen. Ook zelf kwam ze in de schijnwerpers te staan. Burgemeester Hans Alberse van gemeente Oude IJsselstreek was naar Zwolle gereisd om Fredie te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding valt Fredie van Dijk ten deel voor haar jarenlange inspanningen binnen het Blonde d’Aquitaine-stamboek. Ook is ze als vrijwilliger actief in de paardenfokkerij en –sport.

  Fredie van Dijk-Hendriks uit Voorst, bestuurslid van het Blonde d’Aquitaine stamboek, viel niet alleen met haar koe Feline in de prijzen. Ook zelf kwam ze in de schijnwerpers te staan. Burgemeester Hans Alberse van gemeente Oude IJsselstreek was naar Zwolle gereisd om Fredie te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding valt Fredie van Dijk ten deel voor haar jarenlange inspanningen binnen het Blonde d’Aquitaine-stamboek. Ook is ze als vrijwilliger actief in de paardenfokkerij en –sport.

  Foto: Henk Riswick
 • Johan Schipper uit Hoogwoud (N.-H.) is nog niet zo lang actief binnen het Blonde d’Aquitaine-stamboek, maar liet in Zwolle al mooie fokresultaten zien. Met Han (v: Armstrong Je) won Schipper het kampioenschap bij de stieren van 1 – 3 jaar.

  Johan Schipper uit Hoogwoud (N.-H.) is nog niet zo lang actief binnen het Blonde d’Aquitaine-stamboek, maar liet in Zwolle al mooie fokresultaten zien. Met Han (v: Armstrong Je) won Schipper het kampioenschap bij de stieren van 1 – 3 jaar.

  Foto: Henk Riswick
 • De stier met de beste slachteigenschappen. Peter Lutke Veldhuis van Vleesvee Integratie Twente die bij alle rassen op dit kenmerk beoordeelde, koos voor de bijna driejarige Roodheuvel Gijsbert (v: Ultra) van Dick Ruessink in Toldijk (Gld.).

  De stier met de beste slachteigenschappen. Peter Lutke Veldhuis van Vleesvee Integratie Twente die bij alle rassen op dit kenmerk beoordeelde, koos voor de bijna driejarige Roodheuvel Gijsbert (v: Ultra) van Dick Ruessink in Toldijk (Gld.).

  Foto: Henk Riswick
 • De Zuid-Limburgse Blonde-fokker Jef Flamand deed goede zaken op de NVM in Zwolle. De jury wees Flamand’s 9 maanden oude stier Heuvelland-Icon (v: Chamaco) uiteindelijk aan tot Algemeen kampioen mannelijk. De juryleden prezen de goede ontwikkeling van Icon in combinatie met de fraaie rasuitstraling, de mooie ruglijn, en een prima staartaanzet. Flamand kreeg van de juryleden het advies om zijn stier de Algemeen kampioen vrouwelijk (koe Aurora van Neerincx) te laten dekken omdat ze veel van de combinatie verwachten.

  De Zuid-Limburgse Blonde-fokker Jef Flamand deed goede zaken op de NVM in Zwolle. De jury wees Flamand’s 9 maanden oude stier Heuvelland-Icon (v: Chamaco) uiteindelijk aan tot Algemeen kampioen mannelijk. De juryleden prezen de goede ontwikkeling van Icon in combinatie met de fraaie rasuitstraling, de mooie ruglijn, en een prima staartaanzet. Flamand kreeg van de juryleden het advies om zijn stier de Algemeen kampioen vrouwelijk (koe Aurora van Neerincx) te laten dekken omdat ze veel van de combinatie verwachten.

  Foto: Henk Riswick

Of registreer je om te kunnen reageren.