Rundveehouderij

Foto & video

Belgisch Witblauw op NVM in Zwolle

Jury kiest voor de toekomst.

Foto

 • De jury bij de Belgisch Witblauwen kiest duidelijk voor jong talent. De bijna 10 maanden oude stier Damocles van Bart Hogeveen uit Dreumel (Gld.). werd algemeen mannelijk kampioen.

  De jury bij de Belgisch Witblauwen kiest duidelijk voor jong talent. De bijna 10 maanden oude stier Damocles van Bart Hogeveen uit Dreumel (Gld.). werd algemeen mannelijk kampioen.

  Foto: Henk Riswick
 • De ruim 7 maanden oude Vanesse van de Gouden Polder van Erik van de Pol uit Waterlandkerkje (Z.) werd dat in de vrouwelijke categorie. De jury noemt de supermooie rug en het beste beenwerk. Daarbij krijgt het vaarskalf iets meer lof dan het stierkalf. De benen zijn belangrijk en dat is net iets beter bij Vanessa. Deze foto is van Vanessa tijdens de rubriekskeuring van vrouwelijk jongvee jonger dan 8 maanden.

  De ruim 7 maanden oude Vanesse van de Gouden Polder van Erik van de Pol uit Waterlandkerkje (Z.) werd dat in de vrouwelijke categorie. De jury noemt de supermooie rug en het beste beenwerk. Daarbij krijgt het vaarskalf iets meer lof dan het stierkalf. De benen zijn belangrijk en dat is net iets beter bij Vanessa. Deze foto is van Vanessa tijdens de rubriekskeuring van vrouwelijk jongvee jonger dan 8 maanden.

  Foto: Henk Riswick
 • Het Belgisch Witblauwe ras wordt naast de ring voor de Verbeterd Roodbonte dieren gekeurd. Als zijnde echte dikbildieren hebben de rassen overeenkomsten, maar zo naast elkaar vallen de verschillen ook op. In totaal doen er ongeveer 60 dieren mee. Hier nog een keer Vanessa van de andere kant.

  Het Belgisch Witblauwe ras wordt naast de ring voor de Verbeterd Roodbonte dieren gekeurd. Als zijnde echte dikbildieren hebben de rassen overeenkomsten, maar zo naast elkaar vallen de verschillen ook op. In totaal doen er ongeveer 60 dieren mee. Hier nog een keer Vanessa van de andere kant.

  Foto: Henk Riswick
 • Bij de rubriek mannelijk tot 12 maanden was Damocles al eerder op de dag de winnaar. Naast hem Albert van A Soede.

  Bij de rubriek mannelijk tot 12 maanden was Damocles al eerder op de dag de winnaar. Naast hem Albert van A Soede.

  Foto: Henk Riswick
 • Van de Brinkerweg Flower van Jan Huiskamp uit Ermst is eerste in de rubriek vrouwelijk van 8 tot 20 maanden.

  Van de Brinkerweg Flower van Jan Huiskamp uit Ermst is eerste in de rubriek vrouwelijk van 8 tot 20 maanden.

  Foto: Henk Riswick
 • De billen, daar draait het volgens de jury allemaal om. Bij de oudere koeien dieren krijgt daarom winnaar Savita van de Gouden Polder veel lof. “Dat zijn de beste billen die ik vandaag gezien heb”, aldus de jury.

  De billen, daar draait het volgens de jury allemaal om. Bij de oudere koeien dieren krijgt daarom winnaar Savita van de Gouden Polder veel lof. “Dat zijn de beste billen die ik vandaag gezien heb”, aldus de jury.

  Foto: Henk Riswick
 • In de wachtruimte wordt de kwaliteit nog eens onder elkaar bekeken.

  In de wachtruimte wordt de kwaliteit nog eens onder elkaar bekeken.

  Foto: Henk Riswick
 • En ook het kleine spul moet geduldig wachten.

  En ook het kleine spul moet geduldig wachten.

  Foto: Koos Groenewold
 • Stier Frero van Boszicht van Hendrik van Mierlo is kampioen oudere stieren. De jury benadrukt vooral zijn ontwikkeling. Hij is ook, samen Van de Biezen Hetty 11, door Peter Lutke Veldhuis tevens tot dier met de beste slachteigenschappen benoemd. “Beide zijn formidabel dieren met een ideale vlees/been-verhouding.”

  Stier Frero van Boszicht van Hendrik van Mierlo is kampioen oudere stieren. De jury benadrukt vooral zijn ontwikkeling. Hij is ook, samen Van de Biezen Hetty 11, door Peter Lutke Veldhuis tevens tot dier met de beste slachteigenschappen benoemd. “Beide zijn formidabel dieren met een ideale vlees/been-verhouding.”

  Foto: Henk Riswick
 • Van de Beizen Hetty 11 (hier tweede van links) is eerste in de rubriek vrouwelijk 8 tot 20 maanden.

  Van de Beizen Hetty 11 (hier tweede van links) is eerste in de rubriek vrouwelijk 8 tot 20 maanden.

  Foto: Henk Riswick
 • Hetty nog een keer apart. Ondanks dat de jury lovend is over haar correcte beenwerk legt ze bij de verkiezing tot algemeen vrouwelijk kampioen af tegen haar jongere rasgenoot.

  Hetty nog een keer apart. Ondanks dat de jury lovend is over haar correcte beenwerk legt ze bij de verkiezing tot algemeen vrouwelijk kampioen af tegen haar jongere rasgenoot.

  Foto: Henk Riswick
 • Alle Belgisch Witblauwe kampioenen op een rij. Vooraan de twee jonge kampioenen.

  Alle Belgisch Witblauwe kampioenen op een rij. Vooraan de twee jonge kampioenen.

  Foto: Henk Riswick

Rene Stevens

Of registreer je om te kunnen reageren.