1

100 Seconden Dierenarts

De 100 Seconden Dierenarts gaat in op actuele gezondheidsvraagstukken. In korte video’s lichten dierenartsen Ruben Tolboom en Marrina Schuttert binnen 100 seconden een gezondheidsvraag toe en geven handige tips.
Terug naar dossier
Rundveehouderij

Foto & video 3 reacties

Uierontsteking

Ontsteking van de melkklieren levert veel ongemak op voor koe en veehouder. Het wordt meestal veroorzaakt door bacteriën. Snelle, gerichte actie geeft het beste herstel.

100 Seconden Dierenarts

Laatste reacties

  • Kristof Van Hoye

    vreemd dat hier geen reactie op komt.

  • politiek

    Het praten , discusieren , schrijven over antibioticagebruik behoort men niet openlijk te doen binnen de sector veehouderij. Vragen tijdens vergaderingen ( ZLTO ) worden desnoods in de pauze of na afloop vergadering behandeld. Inderdaad dit zou veel opener en transparanter moeten in ieders belang. Burger en boer en uiteraard het dier zelf. kip,koe,varken, enz.

  • B bob

    Terwijl de Natuurlijke weerstand bij het vee steeds verder verzwakt door het ingrijpen met zware antibiotia/medicatie kuren is het zo kinderlijk eenvoudig om al van kalfs af aan de Darmflora/immuunsysteem te versterken met Pre/pro biotica. Ik werk daar al geruime tijd mee en ook kruidenmengsels bestel ik veel vanuit Europa (Microbioticum ) Voorkomen is eenvoudiger dan de farmacheutisch industrie aan een riant miljardenwinst helpen .

Of registreer je om te kunnen reageren.