Rundveehouderij

Foto & video 6 reacties

Pijnbestrijding bij mastitis

De pijn en de weefselschade bij mastitis wordt vaak onderschat. Voor een betere genezing en welzijn van de koe is niet alleen een behandeling met antibiotica belangrijk, maar ook pijnbestrijding.

100 Seconden Dierenarts

Laatste reacties

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • willem jan

  pijnbestrijding bij mastitis doen wij al jaren
  ook als een koe niet schoon word na het kalfen is erg pijnlijk voor de koe
  pijnbestrijding vind ik bijna nog belangrijker dan antibiotica

 • B bob

  Deze reactie zal ook wel verwijderd worden door de beheerder !
  Je mag jezelf immers niet op Boerderij.nl niet negatief uitlaten als het om een reclameuiting gaat van de gezamelijke dierenartsen . Ik weet alleen dat je beter kan mastitis voorkomen door de natuurlijke weerstand te versterken met pre/pro biotica en hygiene .

 • Bison

  Als een koe aan het vuil blijft staan kun je er beter maar van af blijven, dat vuil komt er met een paar dagen vanzelf af.
  een pill erop en vuil aftrekken doet meer slecht dan goed(ervaring)
  Het mastitis kwartier 10 x of meer per dag leeg trekken helpt ook de genezing vlugger.
  (geen tijd meer voor deze dagen denk ik)

 • B bob

  Inderdaad Bison , gewoon de dierenarts erbij halen is bedrijfstechnisch verantwoord en het grootschalige antibioticamisbruik is verzonnen door Wakker Dier. Als ik enkele lezers moet geloven ten minste :-)

 • leo,s vriend

  Bob,volledig eens dat je mastitis en andere aandoeningen moet proberen te voorkomen. Maar als zo,n dier dan toch ziek is en pijn heeft is het asociaal om geen pijnbestrijding toe te passen.Wij gebruiken voor onszelf toch ook pijnbestrijding???
  Bison,vuil er aftrekken is het stomste wat je kan doen,je beschadigd de baarmoeder behoorlijk met nog grotere problemen als gevolg.
  Maar als die nageboorte er na 3 dagen nog niet af is lijd zo,n dier veel pijn en vreet nauwelijks meer door de rottende nageboorte en door het nauwelijks vreten verzwakt zo,n dier zienderogen.Dan is zo,n pil (onder hygienische omstandigheden ingebracht) een perfect middel om ontstekingen te voorkomen

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.