Rundveehouderij

Foto & video

IJs maken als volwaardige tweede tak

Melkveehouder Ronald Pelgrom heeft aan zijn ambachtelijk ijsbereidingsbedrijf een volwaardige tweede bedrijfstak.

Ronald Pelgrom melkt 65 koeien en houdt 40 stuks jongvee. Bij het bedrijf in Hummelo (Gld.) hoort 57 hectare. In 1997 begon Pelgrom met een ambachtelijk ijsbereidingsbedrijf als tweede tak. Het maken van ijs groeide langzaam uit tot een volwaardige tweede bedrijfstak. Met ijsboerderij 'De Steenoven' zorgt Pelgrom niet alleen voor waardevermeerdering van zijn melk. De ijsboerderij is voor hem ook belangrijk in het kader van persoonlijke ontwikkeling. 'Ik wil commercieel bezig zijn. Het speelveld van de melkveehouderij is beperkt. In deze tak kan ik mezelf verder ontwikkelen', vertelt de ondernemer.

Of registreer je om te kunnen reageren.