Rundveehouderij

Foto & video 20 reactieslaatste update:18 dec 2013

Melkveehouderij Nieuw-Zeeland zoekt Nederlanders

Nieuw-Zeeland is op zoek naar Nederlandse werknemers in de melkveehouderij. Het gaat om de hogere functies, melken hoeven ze er niet te doen. Het contract dat ze aangaan is voor twee jaar, maar daarna is het gemakkelijk om een definitieve verblijfsvergunning te krijgen. Boerderij vroeg Geert Hauers - consultant van het bemiddelingsbureau - naar het hoe en waarom.

Engel Lameijer

Laatste reacties

 • gerben5

  dure begeleiding, tiket heb je vanaf 1000 euro en visum is in een middag geregeld

 • Koeienman

  Geeft mij weinig vertrouwen. Word me allemaal iets te mooi voorgespiegeld.

 • Ton winnindoo

  Je moet gewoon de stap durven te wagen, waar een wil is is een weg. Zelf ben ik bijna 6 jaar geleden naar Australie vertrokken om aan de slag te gaan als farm/herd manager op een bedrijf met 800+ koeien. Was een grote stap maar is de moeite waard geweest, ik doe iedere dag wat ik wil doen, managen en je handen toch nog vuil krijgen. Daarnaast denk ik dat Australie beter is dan NieuwZeeland is qua kosten en de kansen om een eigen bedrijf te starten. Ondertussen ben ik ook voor mezelf begonnen in de akkerbouw en vleesvee wat ik goed naast mijn baan kan doen. Als er jonge Nederlanders zijn die het avontuur willen aangaan en werkervaring willen opdoen in het buitenland kunnen contact met mij opnemen, wij zijn altijd opzoek naar goed en enthousiast personeel.

 • mfanto

  als je gaat,geniet ervan.wedden dat je naar huis gaat met niets lol feest!!!! daar ga je voor en misschien de ervaring ook een beetje

 • jamiemf

  ik zouw hier zo naar toe willen prachtig als je die kans krijgt ik zit nu in mijn examen en ben bijna 16 jaar ik werk al wat jaren op een melkvee bedrijf en ben uit alemarkten thuis dit lijkt mijn egt super kik.

 • p.j.j.vd.meer

  het lijkt mij een wassen neus. Als je wilt ga dan gewoon.

 • dutch kiwi

  je kunt ook zonder die meneer naar NZ komen om te werken. Ben benieuwd welke bank dat is. Er zijn meerdere manieren om op een farm een job te krijgen. Ga er wel vanuit dat je dus wel koeien melkt en je handen vuil maakt. De herdmanagers die wij kennen melken ook koeien (en daar is niks verkeerd mee) Alleen farm managers op een zeg 900 tot 1000+ koeien die melken zelf niet alleen soms om in te vallen, maar die hebben andere taken/zorgen. Er is al jaren een tekort aan farm werkers, niets nieuws. Jongens zowel als meisjes kunnen hier op farms terecht. Het is wel vroeg opstaan. Filipijnen verdienen hier net zoveel als NZ- ders of Nederlanders afhankelijk van hun positie. Als deel van je salaris is vaak ook je accomodatie op de farm. Je huisraad moet je zelf meestal aanschaffen. Voor seizoens jobs bijv. tijdens de kalvertijd (july-augustus-september) dan kan je soms kost en inwoning als deel van je salaris krijgen. Ideaal voor de jeugd die een werk-trek vakantie willen doen.

 • newzealander

  goed gezegd kees , deze meneer verdiend wel veel .

 • denker123

  Nog beter is 10% minder melken dan blijft de melkprijs overeind,dan dat gesleep met personeel.

 • newzealander

  denkert 123 er is afzet genoeg voor zuivel producten china is een grote mark voor zuivel , deze man mist het doel en wil er zelf rijk van worden , hier is werk genoeg . en dat kost niet zo veel ,en een work visa is zo geregeld elke farmer hier weet wel hoe het werkt om nederlanders hier heen te krijgen . gewoon op het www gaan en naar een baan in nz zoeken anders op www.fencepost.co.nz . daar staan genoeg op

 • newzealander

  denkert 123 er is afzet genoeg voor zuivel producten china is een grote mark voor zuivel , deze man mist het doel en wil er zelf rijk van worden , hier is werk genoeg . en dat kost niet zo veel ,en een work visa is zo geregeld elke farmer hier weet wel hoe het werkt om nederlanders hier heen te krijgen . gewoon op het www gaan en naar een baan in nz zoeken anders op www.fencepost.co.nz . daar staan genoeg op

 • vraagteken

  Ik ben via een advertentie in de boerderij jaren geleden in NZ terecht gekomen mooie ervaring gehad daarna via huizingharvest een aantal keren in het buitenland geweest je leert op een ander bedrijf meer dan op je eigen.

 • dutch kiwi

  google FRENZ en kijk daar eens. Die organisatie is bekend in de farming industry in NZ. Een locale farmer werkt er al jaren mee. Soms hangen er advertenties voor farmjobs in backpackers op de noticeboard. En zoals newzealander zegt de fencepost website is de plek voor dairyfarm jobs. Ik weet niet of je zelf er een advertentie op kunt zetten.

 • W Geverink

  Via stichting uitwisseling kun je ook koeien melken in Nieuw Zeeland. Voordeel is dat er geen lening van 15000 hoeft worden aangegaan om een land te verkennen. De beloning is minimaal 12 dollar per uur.

 • W Geverink

  Via stichting uitwisseling kun je ook koeien melken in Nieuw Zeeland. Voordeel is dat er geen lening van 15000 hoeft worden aangegaan om een land te verkennen. De beloning is minimaal 12 dollar per uur.

 • agratax1

  Greverink je hebt gelijk dat via de stichting werken over de grenzen mogelijk is. Laten we wel zijn doet een potentiële opvolger dit en besluit hij te blijven. Begrijpelijk in zo 'n mooi land, dan wordt het opvolgingsprobleem in Nederland nog groter. Hoe we het ook wenden of keren mondiaal is er een te kort aan jonge boeren. Dit moet dus leiden tot een totaal andere organisatie van de voedselproductie dan eeuwen lang geweest is. In mijn stoutste dromen hebik wel eens beelden gehad van AH of Unilever productie locaties. Toen ter niet aan de orde, want privé boeren produceren goedkoper, maar als ze er niet zijn zal het anders moeten.

 • newzealander

  ga gewoon een nederlandse farmer hier een mail sturen , vaak is er wel werk .
  Zo kan je het opstarten , dan papieren aan vragen bij immigratie en in vullen , klaar . zo hebben wij het ook ge daan in 2000 en na farmwerker - contractmelker - sharemelker te hebben gedaan hebben we nu een eigen melkveehouderij en dat in 8 jaar tijd en het is nog mogelijk met hard werken

 • jacob25

  Voor een uitstekende ervaring en ook werk in de melkveehouderij kun je ook via Marvin Farm services aan de gang. www.marvinfarms.co.nz heb dit zelf in 2001 gedaan uitstekende ervaring op 8 verschilende bedrijven gewerkt van klafseizoen tot waaarnemen als de boer op vakantie is.

 • W Geverink

  Beste Han. Als het boeren in Nederland zo geweldig is zal opvolging geen probleem zijn. Feit is dat de toekomst er niet al te rooskleurig uitziet. Als in ieder geval wat van de ondernemers de biezen pakken schept dat ruimte voor de boeren die blijven.

 • Patrick8

  is er iemand die mij ka helpen met werk in australie of nieuw zeeland.... ik las een bericht van ton winnindoo ... hopelijk hebben jullie ook nog mensen nog..

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.