Rundveehouderij

Foto & video 3120 x bekeken laatste update:19 dec 2012

Terugblik op Congres Melkvee100plus

Op 6 november jl. vond het zesde Melkvee100Plus Congres plaats in De Meern. Thema van deze editie was ‘De brug tussen theorie en praktijk: over lage kosten, toegevoegde waarde en automatisering’.

Foto

 • Voordat het programma van het zesde Melkvee100plus Congres in De Meern van start gaat, praten melkveehouders onder het genot van een kopje koffie of thee even met elkaar bij.

  Voordat het programma van het zesde Melkvee100plus Congres in De Meern van start gaat, praten melkveehouders onder het genot van een kopje koffie of thee even met elkaar bij.

  Foto: Koos Groenewold
 • Dagvoorzitter Jeen Akkerman heet de melkveehouders welkom en trapt het plenaire programma af. Diverse sprekers vertellen over thema's als kostenbeheersing en automatisering. 's Middags staat een excursie naar het melkveebedrijf van gebroeders Overbeek op het programma.

  Dagvoorzitter Jeen Akkerman heet de melkveehouders welkom en trapt het plenaire programma af. Diverse sprekers vertellen over thema's als kostenbeheersing en automatisering. 's Middags staat een excursie naar het melkveebedrijf van gebroeders Overbeek op het programma.

  Foto: Koos Groenewold
 • Tijdens de busrit naar de gebroeders Overbeek in Benschop (U.) wordt een overheerlijk lunchpakket genuttigd.

  Tijdens de busrit naar de gebroeders Overbeek in Benschop (U.) wordt een overheerlijk lunchpakket genuttigd.

  Foto: Koos Groenewold
 • Vijf bussen vol met melkveehouders komen aan op het bedrijf van gebroeders Overbeek. De melk van de ruim 150 koeien wordt op dit bedrijf verkaast. Het bedrijf is vergaand geautomatiseerd.

  Vijf bussen vol met melkveehouders komen aan op het bedrijf van gebroeders Overbeek. De melk van de ruim 150 koeien wordt op dit bedrijf verkaast. Het bedrijf is vergaand geautomatiseerd.

  Foto: Koos Groenewold
 • Onderverdeeld in vijf groepen worden de melkveehouders op het bedrijf rondgeleid. Per locatie staat een medewerker van de gebroeders Overbeek de groep te woord.

  Onderverdeeld in vijf groepen worden de melkveehouders op het bedrijf rondgeleid. Per locatie staat een medewerker van de gebroeders Overbeek de groep te woord.

  Foto: Koos Groenewold
 • Het automatisch voeren is nog relatief nieuw in Nederland. Daarom kan dit onderdeel rekenen op grote belangstelling van de aanwezige melkveehouders.

  Het automatisch voeren is nog relatief nieuw in Nederland. Daarom kan dit onderdeel rekenen op grote belangstelling van de aanwezige melkveehouders.

  Foto: Koos Groenewold
 • Bij de gebroeders Overbeek gebeurt ook het kuilen automatisch.

  Bij de gebroeders Overbeek gebeurt ook het kuilen automatisch.

  Foto: Koos Groenewold
 • Terug in De Meern geeft Jan Peter van Doorn zijn visie op het imago van Nederlandse zuivel.

  Terug in De Meern geeft Jan Peter van Doorn zijn visie op het imago van Nederlandse zuivel.

  Foto: Koos Groenewold
 • Aalt Dijkhuizen is columnist van het magazine Melkvee100Plus. Tijdens het Congres sprak hij zijn column uit.

  Aalt Dijkhuizen is columnist van het magazine Melkvee100Plus. Tijdens het Congres sprak hij zijn column uit.

  Foto: Koos Groenewold
 • Na afloop van het middagprogramma staat een heerlijk dinerbuffet klaar. Omstreeks 19.00 uur gaan de laatste melkveehouders met een goody-emmer naar huis

  Na afloop van het middagprogramma staat een heerlijk dinerbuffet klaar. Omstreeks 19.00 uur gaan de laatste melkveehouders met een goody-emmer naar huis

  Foto: Koos Groenewold

Prisca van der Wal

Of registreer je om te kunnen reageren.