Rundveehouderij

Foto & video 3568 x bekeken

Roodbont op HHH in Zwolle

Hendrik Jan Arendsen Raedt verovert met Blitz-dochter Marjan 26 het algemeen kampioenschap roodbont. Nico Bons wint de vaarzentitel en familie Hermanussen gaat met de seniorentitel en de prijs voor beste bedrijfsgroep naar huis.

Foto

 • De eerste rubriek met de jongste vaarzen staat op de definitieve volgorde. Jurylid Jan Steegink geeft iedere veehouder uitleg waarom zijn koe op die positie staat. Ringmeester Gerard Spanjer houdt alles nauwlettend in de gaten.

  De eerste rubriek met de jongste vaarzen staat op de definitieve volgorde. Jurylid Jan Steegink geeft iedere veehouder uitleg waarom zijn koe op die positie staat. Ringmeester Gerard Spanjer houdt alles nauwlettend in de gaten.

  Foto: Henk Riswick
 • De vaarzenkampioenen zijn bekend. De roodbonte vaarzen zijn van uitstekend niveau, met aanhoudend goede rubrieken. Rechts kampioen Aaltje 94 van Nico Bons uit Ottoland (Z.-H.), links reservekampioen JU Lonia 154 van Johan Uenk uit Nijbroek (Gld.).

  De vaarzenkampioenen zijn bekend. De roodbonte vaarzen zijn van uitstekend niveau, met aanhoudend goede rubrieken. Rechts kampioen Aaltje 94 van Nico Bons uit Ottoland (Z.-H.), links reservekampioen JU Lonia 154 van Johan Uenk uit Nijbroek (Gld.).

  Foto: Henk Riswick
 • De kop van de eerste rubriek in de middenklasse die Steegink omschrijft als ‘puur genieten’. Hier bezet Marjan 26 (Blitz) van Hendrik Jan Arendsen Raedt uit Barchem (Gld.) de 1A-plek. Later wordt ze midden- en algemeen kampioen.

  De kop van de eerste rubriek in de middenklasse die Steegink omschrijft als ‘puur genieten’. Hier bezet Marjan 26 (Blitz) van Hendrik Jan Arendsen Raedt uit Barchem (Gld.) de 1A-plek. Later wordt ze midden- en algemeen kampioen.

  Foto: Henk Riswick
 • Barendonk Emma 92 (Classic) van familie Hermanussen uit Beers (N.-Br.) toont haar macht. Naast een 1A-prijs krijgt ze even later het reservekampioenschapslint om haar nek.

  Barendonk Emma 92 (Classic) van familie Hermanussen uit Beers (N.-Br.) toont haar macht. Naast een 1A-prijs krijgt ze even later het reservekampioenschapslint om haar nek.

  Foto: Henk Riswick
 • Weer een titel voor Wilma 208, één van Classic-zusjes van familie Hermanussen. Na het reservekampioenschap bij roodbont oud op de NRM pakt ze nu de titel op de HHH. Voor het algemeen kampioenschap komt ze net iets te kort.

  Weer een titel voor Wilma 208, één van Classic-zusjes van familie Hermanussen. Na het reservekampioenschap bij roodbont oud op de NRM pakt ze nu de titel op de HHH. Voor het algemeen kampioenschap komt ze net iets te kort.

  Foto: Henk Riswick
 • Classic-geweld ten top. Links J&G Trilux 18 (in 2010 algemeen kampioen op de NRM en nu reservekampioen) van Jan en Gerrie Hoegen uit Garderen (Gld.), rechts Wilma 208.

  Classic-geweld ten top. Links J&G Trilux 18 (in 2010 algemeen kampioen op de NRM en nu reservekampioen) van Jan en Gerrie Hoegen uit Garderen (Gld.), rechts Wilma 208.

  Foto: Henk Riswick
 • De bedrijfsgroepen spelen een steeds belangrijkere rol op de HHH. De animo was groot met negentien drietallen. De oude, bewezen koeien van Stef Goossens uit Beers (N.-Br.) maken een geweldige indruk en winnen de eerste rubriek.

  De bedrijfsgroepen spelen een steeds belangrijkere rol op de HHH. De animo was groot met negentien drietallen. De oude, bewezen koeien van Stef Goossens uit Beers (N.-Br.) maken een geweldige indruk en winnen de eerste rubriek.

  Foto: Henk Riswick
 • Naast de koeien moet Goossens ook zijn kleindochter in het gareel houden die trots met het bedrijfsnaambordje voor de drie koeien loopt.

  Naast de koeien moet Goossens ook zijn kleindochter in het gareel houden die trots met het bedrijfsnaambordje voor de drie koeien loopt.

  Foto: Henk Riswick
 • Maatschap Pinkert uit Markelo (Ov.) maakt juist indruk met drie jonge vaarzen. Door een mooie uniformiteit en veel kwaliteit pakt zij ook een rubriekswinst.

  Maatschap Pinkert uit Markelo (Ov.) maakt juist indruk met drie jonge vaarzen. Door een mooie uniformiteit en veel kwaliteit pakt zij ook een rubriekswinst.

  Foto: Henk Riswick
 • Familie Hermanussen zet uiteindelijk de beste bedrijfsgroep neer. Met haar succesvolle Classics, waaronder twee volle zussen, pakt ze de titel beste bedrijfsgroep. Dat lukte ook in 2010 al.

  Familie Hermanussen zet uiteindelijk de beste bedrijfsgroep neer. Met haar succesvolle Classics, waaronder twee volle zussen, pakt ze de titel beste bedrijfsgroep. Dat lukte ook in 2010 al.

  Foto: Henk Riswick

Of registreer je om te kunnen reageren.