Rundveehouderij

Foto & video 8175 x bekeken laatste update:21 nov 2012

Aansluitarm als publiekstrekker EuroTier

De EuroTier in Hannover is dinsdag 13 november begonnen en is dit jaar groter dan ooit. Er staan 2.445 stands uit 51 verschillende landen.

Foto

 • De eerste dag van EuroTier is goed bezocht. In Hal 27 is alle nieuws op gebied van melktechniek te vinden.

  De eerste dag van EuroTier is goed bezocht. In Hal 27 is alle nieuws op gebied van melktechniek te vinden.

 • Een van de grote publiekstrekkers is de DairyProQ, de automatische aansluitarm van GEA Farm Technologies. Het systeem komt waarschijnlijk pas in de tweede helft van 2014 op de markt.

  Een van de grote publiekstrekkers is de DairyProQ, de automatische aansluitarm van GEA Farm Technologies. Het systeem komt waarschijnlijk pas in de tweede helft van 2014 op de markt.

 • DeLaval presenteert een standalone robotarm die koeien na het melken sprayt. Hij is bedoeld voor buitenmelkers en wordt in 2013 in Duitsland en Amerika geïntroduceerd. In 2014 volgt de rest van Europa, waaronder dus ook Nederland.

  DeLaval presenteert een standalone robotarm die koeien na het melken sprayt. Hij is bedoeld voor buitenmelkers en wordt in 2013 in Duitsland en Amerika geïntroduceerd. In 2014 volgt de rest van Europa, waaronder dus ook Nederland.

 • Ook voor de kalveropfok automatisering. De kalverdrinkautomaat is er al, maar nu brengt Förster ook een automatisch systeem voor de jongste kalveren die nog apart gehuisvest zijn in iglo’s of eenlingboxen. Het systeem voert maximaal 32 kalveren tot acht keer per dag.

  Ook voor de kalveropfok automatisering. De kalverdrinkautomaat is er al, maar nu brengt Förster ook een automatisch systeem voor de jongste kalveren die nog apart gehuisvest zijn in iglo’s of eenlingboxen. Het systeem voert maximaal 32 kalveren tot acht keer per dag.

 • Voor de Nederlandse melkveehouder is de weidewagen geen interessant nieuws meer. Maar boeren in Litouwen, Oost-Europa en de Alpenlanden kunnen de weidewagen nog goed inzetten. Duur is deze Litouwse versie niet. Een 2 x 4 open tandem kost ruwweg €8.000.

  Voor de Nederlandse melkveehouder is de weidewagen geen interessant nieuws meer. Maar boeren in Litouwen, Oost-Europa en de Alpenlanden kunnen de weidewagen nog goed inzetten. Duur is deze Litouwse versie niet. Een 2 x 4 open tandem kost ruwweg €8.000.

 • Aan koeborstels geen gebrek op de beurs. Vrijwel elke stalinrichter heeft meerdere types hangen.

  Aan koeborstels geen gebrek op de beurs. Vrijwel elke stalinrichter heeft meerdere types hangen.

 • Prinzing toont de blauwe PriBot-mestrobot in vernieuwde vorm. De robot is aan de voorkant aangepast. In Nederland verkoopt Beerepoot Agri de robot. Hij kost €12.700, excl. btw.

  Prinzing toont de blauwe PriBot-mestrobot in vernieuwde vorm. De robot is aan de voorkant aangepast. In Nederland verkoopt Beerepoot Agri de robot. Hij kost €12.700, excl. btw.

 • MK:N toont een nieuwe wasinstallatie voor klauwen. De volautomatische sproeiers reinigen de klauwen van voren met een krachtige straal. Deze spoelinstallatie kost circa €15.000 excl. btw en wordt ook in Nederland geleverd. De installatie is geschikt voor bedrijven vanaf 100 koeien. Veehouders besparen hiermee 4 cent per koe per dag aan desinfectiemiddel.

  MK:N toont een nieuwe wasinstallatie voor klauwen. De volautomatische sproeiers reinigen de klauwen van voren met een krachtige straal. Deze spoelinstallatie kost circa €15.000 excl. btw en wordt ook in Nederland geleverd. De installatie is geschikt voor bedrijven vanaf 100 koeien. Veehouders besparen hiermee 4 cent per koe per dag aan desinfectiemiddel.

 • Het Zweedse Movingfloor biedt meerdere zelfreinigende stalsystemen met een beweegbare vloer. Een groepshok voor vijf kalveren is al tien jaar in Scandinavië op de markt. De rubbermat schuift dagelijks een halve meter naar voren, waardoor het strooisel er aan de voorkant afvalt. Aan de achterkant wordt het strooisel automatisch aangevuld. Deze unit kost €5.000 excl. btw.

  Het Zweedse Movingfloor biedt meerdere zelfreinigende stalsystemen met een beweegbare vloer. Een groepshok voor vijf kalveren is al tien jaar in Scandinavië op de markt. De rubbermat schuift dagelijks een halve meter naar voren, waardoor het strooisel er aan de voorkant afvalt. Aan de achterkant wordt het strooisel automatisch aangevuld. Deze unit kost €5.000 excl. btw.

 • Cow Welfare behaalde de World News Item 2012 met het flexibele voerhek. Dit voerhek is van hetzelfde materiaal als de flexibele boxafscheiding en is 30 graden naar voren kantelbaar. Het voerhek is in stukken van 6 meter verkrijgbaar en kost €100 per vreetplaats.

  Cow Welfare behaalde de World News Item 2012 met het flexibele voerhek. Dit voerhek is van hetzelfde materiaal als de flexibele boxafscheiding en is 30 graden naar voren kantelbaar. Het voerhek is in stukken van 6 meter verkrijgbaar en kost €100 per vreetplaats.

Of registreer je om te kunnen reageren.