Rundveehouderij

Foto & video 19569 x bekeken 21 reacties

Bedrijf met 1.200 koeien en lage kosten

Op dinsdag 6 november 2012 vindt het jaarlijkse Melkvee100plus Congres plaats. Het thema van deze editie is “De brug tussen theorie en praktijk: over lage kosten, toegevoegde waarde en automatisering”. U krijgt inzicht in cijfers, wordt bijgepraat door experts. Een ervan is Tjeerd Terpstra uit Duitsland. Hier alvast een impressie hoe hij zijn bedrijf met 1200 melkkoeien runt.

Melkvee100Plus

Laatste reacties

 • Bison

  The wave of the future!..1200 of meer koeien melken.
  Fabrieksfarming,...lopende band werken.
  Goeie manier om koeien te leren haten.
  Who wants the headache?

 • joannes

  Dat leren haten.....Maar ja daar huur je dan Poolse uitzendkrachten voor in. Die koeien praten toch niet terug!

 • Flyinghollander

  Hij heeft groot gelijk, mag zijn strategie wel.

 • B bob

  Deze man gaat lettelijk tot het bod en brengt het voortbestaan van de europese veehouderij weer een stukje sneller tot stand. Die Pool in het filmpje staat te grijnzen terwijl hij een flinke dosis medicatie toedient maar weet niet waar hij aan meewerkt .De Mens is soms een gruwelijk wezen.

 • B bob

  Waar ik bij bod een t had moeten gebruiken bedoel ik met voortbestaan juist ondergang . Ik wil ook graag een joker kopen .

 • mtsvanaaken

  bbob, Je bewijst maar weer eens met je gezwets dat je nergens ook maar iets verstand van hebt. Dat is gewoon een calcium/magnesium infuus.

 • ralphhonda

  B bob je hebt het over een flinke dosis medicatie was die pool aan het
  toedienen is en dat de mens daarom een gruwelijk wezen is. Die jongen dient echter alleen maar een onschuldige fles Calsium Magnesium toe, omdat deze pas afgekalfde koe waarschijnlijk gevoelig is voor melkziekte. Dit is trouwens geen antibiotica (dus blijf kalm in godsnaam!).
  Doet hij dat niet, dan is de kans groot dat deze koe het niet overleeft. Wat is nu eigenlijk gruwelijk? Het was je natuurijk wel opgevallen dat deze koe lekker in een eigen strohok ligt...

 • joannes

  Met de informatica, mechanisatie, dieet techniek, opleiding, management, enz,... is er geen maat aan schaalvergroting. Het voorbeeld is de retail! Een van de meest arbeidsintensieve sectoren. En zelfs daar groeit men naar nog groter! Dankzij ideeën, technieken, logistiek, noem maar op. Men vindt altijd dat onderscheidende verschil. Dat agrarische bedrijven zijn achtergebleven heeft te maken met de grondgebondenheid. De historie bepaalde hoeveel grond je had. In Oost Europa zijn die beperkingen minder aanwezig en daar ontwikkelen de bedrijven dus door naar de schaalgrootte die nu het beste beheersbaar is. Zodra er gespecialiseerd middenkader is opgeleid en bereid te werken voor deze bedrijven komen ze weer een stap verder. Wat er nu in Rusland gebeurd is een voorproefje van wat er mogelijk is.

 • W Geverink

  Zelf probeer ik ook alles zo simpel mogelijk te houden. Nederlanders hebben de zwakte dat ze het te mooi en te sierlijk willen doen. In Nederland kan dat want als de melkprijs even slecht is leen je wat geld bij de bank. Bij jou in Texas Bop zijn bijna alle nederlandse boeren die de afgelopen tien jaar gekomen zijn geen boer meer werd me door een texaanse melkveehouder verteld...

 • Flyinghollander

  W.Geverink daar heb je wel een punt. Houd het simpel, maar je gelooft toch niet echt dat hij in Texas leeft en kippjes heeft. Hij schrijft wel als een kip zonder... maar dat is ook alles.

 • joannes

  Bob houdt ons bezig en dat is ook zijn rol vermoed ik! Een animator om maar vooral reacties uit te lokken. Dat Texas verhaal is handig om snel wat te reageren net voor je echte werk en het in de middag weer op te pakken!

 • W Geverink

  Neuh Flying Hollander Er is niks wat er op wijst dat hij in Texas woont en van kippen heeft hij ook geen kaas gegeten. En als hij klaar is om iemand te vermoorden voor het toedienen van Calcium bevestigd dat hij ook van melkvee de ballen verstand heeft.

 • Noordam2

  B bob is gewoon een burgelijk mannetje met als hobby het uitlokken van discussies. Goed dat er zulke mannetjes of vrouwtjes zijn anders wordt het zo saai
  overigens een bedrijf van Tjeerd waar je de toekomst mee aankan
  ik ben bang dat nederlandse bedrijven de boot missen, niet omdat er geen kennis is maar omdat burgers zonder enig besef van realiteit en kennis van zaken de politiek beheersen.
  mensen die liever hun hand ophouden bij de overheid zolang het nog kan
  zorgelijk

 • Bison

  Die grote bedrijven hebben toch geen zak meer met 'boeren' te maken.
  En dat voordeel van lagere kosten is ook maar tijdelijk als je het verleden een indicatie is.
  De farm melkprijs zal wel naar beneden bijgesteld worden als er weer een paar centen tussen zit.
  Het enigste wat eruit voortkomt is steeds minder kans voor de individueel om ook voor zichzelf te gaan boeren.
  Het word voor hun aan de lopende band gewoon knechie spelen en ja knikken,...oh,en vergeet niet om precies op tijd te komen anders breekt de pleuris uit.LOL

 • Harmen

  How about consumers get to understand that if they want a sustainable product on their plate they need to pay for that. There are no shortcuts ! Technology has the advanatage that it can deliver top quality products and increase animal wellbeing and within that create a good lifestyle for the investor (in this case the farmer)

 • Bison

  Harmen,in WWll wisten de mensen wel voedsel te waarderen en er voor te willen betalen.Ze hadden HONGER.
  Tegenwoordig zijn de consumenten verwend en zo gewend aan dat goedkope voer dat ze de helft zo in de vullesbak flikkeren.
  Daar zijn de boeren dus ook schuldig aan om te veel te produceren wat de prijs omlaag drijft

 • B bob

  Correct Bison ! De industrieele voeding is tevens volledig vrij van weerstand/gezondheid verhogende bouwstoffen waardoor de bevolking massaal aan verarmingsziekten lijd . Een geweldige ontwikkeling voor de Chemisch lucifer bedrijven

 • B bob

  Verarmingsziekten is overgens een woord dat pas in 2013 in de dikke van dalen komt LOL Bij de beschrijving zal uitgelegd worden dat deze ziekten vooral zijn toegenome in omvang door de verwerkte laagwaardige supermarkttroep en dat de beste manier om te voorkomen dat je vloegtijdig dood gaat het eten van Biologische (kunstmest/landbouwgif/gmo vrije) voeding is

 • gerardus1

  Ik snap die man niet om 1200 koeien te melken .Ik zelf zie veel elende om mij heen met al die grote bedrijven tot zelf 15000 koeien . ik zelf vind die grote
  bedrijven erg zielig en waarom zo groot ?
  Zij kunnen niet meer eten dan wij en zij zijn degenen die alles kapot maken (overproductie ) ik vind die grote bedrijven moeten zich diep en diep schamen wat zij allemaal aanrichten .Zelf denken zij, dat ze grote kerels zijn maar niets is waar , Al dat gelul van hoe grote hoe makelijker maar dat is alleen maar onzin .Trouwers als je zo'n bedrijf wilt bezoeken is eigelijk ,zonder afspraak te maken, niet mogelijk.Is dat wat we willen.

 • Bison

  Ego en bragging rights is wat drijft these gasten gvkooten801.

 • huisvader

  Europese gemeenschap vrij vervoer van goederen en diensten , Mecklenburg Vorpommern gebied met de grootste werkeloosheid van Duitsland , waarom dan toch alleen Polen in het werk ? . Snap het wel goedkoper werken harder vaak gemotiveerder . Toch vind ik dat je als ondernemer ook een maatschappelijke functie hebt , je ook wat terug mag doen voor de maatschappij en omgeving .
  Deze omgeving heeft het ook mede mogelijk gemaakt dat deze laat daar geen misverstand over bestaan deze goede nuchtere ondernemer zich heeft kunnen ontplooien. Ondernemen is ook gunnen onderaan de streep , Polen kosten minder maar geven in de omgeving ook niets uit zo verdwijnt het geld uit de locale economie , jammer . Toch heb ik zwaar respect voor wat hij heeft opgebouwd .

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.