Rundveehouderij

Foto & video 1361 x bekeken

Snel veel prei oogsten voordat de vorst begint

Mierlo - Medewerkers van biologisch tuinbouwbedrijf De Braok uit Mierlo oogsten prei in houten bakken.

Normaal oogst de teler in rekken, maar maandag was de laatste dag dat Van Lierop kon oogsten voordat de vorst alles stillegt. “Rechtop in de houten bakken is de prei beter te koelen.” De teler zet de prei via Nautilus af naar speciaalzaken, supermarkt en snijderij. Foto Bert Jansen

Dusseldorf - Tijdens een autopsie in Krefeld wordt een lam getest op het Schmallenberg-virus. Er worden circa tien tot twintig dieren per dag getest. Foto ANP

Bleckede - Een pasgeboren lammetjes wordt schoongemaakt door de moeder in de Duitse plaats Bleckede. Volgens het landbouwdepartement in Hannover hebben in verband met het Schmallenberg-virus 27 bedrijven te maken met dode of misvormde lammeren. Foto ANP

Dodewaard – Fruitteler Herman de Vree rijdt afgewerkte champignonmest (champost) uit over een perenperceel. De mest beschermt jonge bomen tegen de vorst, maar de goedkope natuurlijke meststof heeft vooral voordelen voor de bodemstructuur, zegt De Vree. ”We vullen bijna het hele fosfaatquotum met champost.” Belangrijke grondstof voor de champignonteelt is paardenmest. Foto VidiPhoto

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.