Rundveehouderij

Foto & video 999 x bekeken

Polders onder water gezet

Leeuwarden – De waterschappen in Noord-Nederland zijn op meerdere plaatsen voorbereidingen aan het treffen om polders onder water te zetten.

Waterschap Noorderzijlvest heeft de waterberging Peizermade onder water gezet, ondergelopen grasland wordt drooggepompt. Foto Harry Tielman

Puttershoek – Akkerbouwer Dick Kruithof in Puttershoek beoordeelt spruiten of ze te oogsten zijn.
Morgen een jaar geleden brak brand uit bij Chemie-Pack in Moerdijk, waar zijn bedrijf tien kilometer vandaan ligt. ”Het duurde lang voor er duidelijkheid was of de spruiten wel of niet vervuild waren.” Uiteindelijk bleek van niet. Kruithof kreeg in juni 4.000 euro per hectare als schadevergoeding. Foto Rein Geleijnse

Alteveer - Melkveehouder Gerwin ten Seldam in het Groningse Alteveer laat door loonbedrijf Sandee sleuven frezen in zijn weiland om het regenwater gemakkelijker af te voeren. Er staat extreem veel water op het land. “Ik denk dubbel zoveel als vorig jaar”, aldus Ten Seldam. “Twee jaar terug besloten we voor het eerst om sleuven te frezen in het bietenland.” Nu worden ook in het mais- en grasland sleuven gefreesd om water snel af voeren in de omliggende sloten. De plas is inmiddels verdwenen. Foto Koos van de Spek

Deventer - Forfarmers laat noodgedwongen lossen in Deventer. Forfarmers kan door het instorten van een sluis in het Twentekanaal voorlopig bij drie fabrieken geen veevoergrondstoffen per schip laten aanvoeren vanuit Rotterdam of andere havens. Foto Ruud Ploeg

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.