Rundveehouderij

Foto & video 1123 x bekeken 2 reactieslaatste update:18 dec 2013

Mest als boxstrooisel is in opkomst

Mest als boxstrooisel is in opkomst. Afgelopen vrijdag werd in Putten de Key Dollar Dry Bed gedemonstreerd, een mestscheider die speciaal is ontwikkeld om boxstrooisel uit drijfmest te produceren. Edze Westra geeft tekst en uitleg.

Laatste reacties

  • Fleur de lille

    Het boxstrooisel wil je graag kiemarm krijgen. Hoe zit het met (resistente)bacterieën en resten van antibiotica in de natte fractie. Via welke weg wordt de natte fractie afgevoerd?

  • agratax2

    Fleur ed Lile. De natte fractie gaat net als drijfmest het land op en zal dan ook net als drijfmest alle opgeloste stoffen en bacteriën bevatten. De 'droge' fractie (organisch materiaal) wordt gecomposteerd, waarbij de temperatuur oploopt tot hoogten waarbij micro organismen gedood worden en tevens betekent dit verdamping van overtollig vocht. Waardoor de compost kiemvrij en droog is.

Of registreer je om te kunnen reageren.