Rundveehouderij

Foto & video 1012 x bekeken 1 reactie

Kleine verschillen Blondes in Enter

De jaarlijkse keuring van het Blonde d’Aquitaine-stamboek in Enter (Ov.) was weer een lust voor het oog. Mooie dieren met hoge kwaliteit betraden het strijdperk.

Foto

 • Fredie van Dijk en Henk Tessemaker hadden dit jaar de eer om het deelnemersveld te keuren. Geen gemakkelijke klus, omdat de kwaliteit van de dieren dicht bij elkaar lag. Winnen gebeurde op details.

  Foto's: Henk Riswick, tekst: Anne-Marie van der Linde.

 • In de rubriek koeien 4 jaar en ouder ging de overwinning naar Arielle du Moulin van Jan Spekenbrink. Nummer 36 Viola J. E. van Jan Eggerink werd derde doordat haar bespiering iets minder was dan de nummer 1 en 2. Voor de rest is het een heel beste koe.

 • De rubriek zoogstellen werd gewonnen door koe Babylone en kalf Gannet van Henk Spaansen. Nummer 38, Daphne Je en Gerzon Je werd vijfde. De vaars had haar jonge leeftijd tegen op de rest van het deelnemersveld.

 • De kampioenskeuring vrouwelijk tot een jaar.

 • Reservekampioen tot een jaar én Miss Toekomst werd Floralie van Henk Stegeman uit Laren (Gld.). Floralie werd beschreven als een jeugdig dier met fijne bespiering.

 • Het aantal deelnemende stieren was beperkt. Nummer 51, Filemon-B van familie Busch uit Haaksbergen stond alleen in zijn rubriek. De stier is goed ontwikkeld met fraaie bespiering. Het is een mixtype met voldoende lengte, maar hij kon iets fijner. Ook nummer 54, Damier van Jan Oorspronk uit Apeldoorn, had geen concurrentie. De stier werd beschreven als iets hellend met aanleg voor bespiering en iets smal in het bekken.

 • Het kampioenschap 3 jaar en ouder werd een onderonsje voor de stal van Jan Spekenbrink. De strijd ging tussen moeder Urielle du Moulin (rechts) en dochter Arielle du Moulin (links).

 • Voor het eerst sinds de twee elkaar in de keuringsring treffen wint Arielle (links). Beide dieren zijn enorm ontwikkeld met beste bespiering. Arielle won het alleen omdat ze beter rondstapte. Had moeder vlotter rondgestapt, dan had ze haar dochter opnieuw achter zich gelaten.

 • De kampioenstitel Mannelijk tot 2 jaar werd behaald door Futur van Johan Betting uit Emmen. De stier van het mix-vleestype was zwaar met een best kruis, alleen vond de jury het dier iets minder fijn.

 • Roodheuvel Bolero van Dennis Boerland en Henk Ruessink probeerde zijn kampioenstitel Oudere Stieren van vorig jaar te prolongeren.

 • De gigantenstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Asterix van Johan Betting uit Emmen. De imposante stier won het op fijnheid en zijn voorbeeldige bekken. Asterix is Frans gefokt en via Denemarken in januari bij Betting op stal gekomen.

Eén reactie

 • no-profile-image

  it

  O wat ze we blij, niet voor de koeien, maar om de fokkerij?
  Arme dieren!

Of registreer je om te kunnen reageren.