Rundveehouderij

Foto & video

Keuring Enter Piemontese

Piemontese in Enter: kampioenen in de ring.

Foto

  • Bij de Piemontese is veel kwaliteit in de ring, maar er zijn wel erg weinig fokkers aanwezig. Discussie over de kleine opkomst laaide op. Ondanks dat presenteert het stamboek Piemonteses, die door het hoge niveau in kwaliteit lastig te plaatsen zijn voor de jury. Vaak wordt het verschil gemaakt in beengebruik of de verwachting voor de toekomst.
    Foto's: Henk Riswick, tekst: Monica van der Hall

  • Sven Aanstoot is twee jaar, samen met zijn vader en zijn Piemontese-kalfje doet hij mee aan de jeugdvoorbrengkampioenschappen. Hij wint de tweede prijs in de categorie onder acht jaar.

  • Stier Natalo, geboren op 28 januari 2011, is kampioen geworden bij de jonge stieren. Hij blinkt uit in mooie bespiering, lengte in de rug en een jeugdige uitstraling. Verwacht wordt dat hij nog veel groeipotentie heeft en daarmee met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Eigenaar van Natalo is J. van der Heijden in Dedemsvaart (Ov.).

  • Bij het vrouwelijk jongvee is Maaike 5 zowel kampioen bij de dieren jonger dan een jaar als Miss Toekomst. Familie Nijhof in Holten (Ov.) mag deze eer in ontvangst nemen. Maaike 5 blinkt uit in ontwikkeling en bespiering in de achterhand, vooral de broek.

  • Op kop bij de vrouwelijke koeien ouder dan drie jaar is Rina van Gerrit Markvoort in Holten. Naast de lengte en bespriering is Rina winnaar om haar beengebruik en zit ze goed in haar vel, letterlijk.

  • Deze twee jonge dieren genieten in het strobed van de zonnestralen die na dagen van regen een aangename verassing zijn in Enter. Toeschouwers lopen vlak langs hen, maar daar storen deze Piemonteses zich niet aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.