Rundveehouderij

Foto & video

Keuring Enter

Toekomstige topfokkers in de ring

Foto

 • Deze jongens hebben flink geoefend voor de keuring in Enter. Ze hebben prijzen gewonnen in de klasse onder 8 jaar, omdat hun koe het best luistert. Hugo (7 ) is eerste en Sven (2 ) is tweede.
  Foto's: Henk Riswick, tekst: Monica van der Hall.

 • De hele dag zorgt de hele familie goed voor de dieren die op de keuring worden geshowd.

 • Heel veel mensen zijn komen kijken. Dat maakt het extra spannend voor de deelnemers en hun dieren. Maar iedereen kan goed met de stress omgaan. Dat zegt de jury ook tijdens het uitdelen van de prijzen.

 • De drie rassen, Blonde d’Aquitaine, Verbeterd Roodbont en Piemontese, zijn op de jeugdvoorbreng wedstrijd door elkaar gemengd.

 • Hier komen de prijzen aan! Voor iedere winnaar is er een beker en lint.

 • Heidi (3 ) en haar broertje Jarco (1 ) zijn trots op naamgenootje Heidi, reservekampioen in de vrouwelijk klasse, 6-13 maanden.

 • De juryleden zijn hele belangrijke mensen op de keuring, commissaris van de Koningin mevrouw Bijleveld, locoburgemeester van de gemeente Wierden mevrouw Broeze en voorzitter van de Federatie van Vleesveestamboeken Willem Dijkstra. Zij beoordelen iedereen die meedoet aan het jeugd-voorbrengkampioenschap.

 • Blonde-vaarskalf Gerrie heeft een duwtje nodig om netjes mee te lopen. Gerrie is nog maar een halfjaar oud en nu al bijna groter dan haar begeleiders.

 • De tweede plaats bij jeugdvoorbrengen vanaf acht jaar is een gedeelde plaats voor: Stan Nieuwenhuis ( 8), Corné Rozendaal (10), zijn broertje Ewan Rozendaal (8), Lars Seinen (9) en Tim Schellens (8). De jury vind dat deze jongens allemaal evengoed hebben laten zien hoe je een kalf moet rondleiden. Het is zo moeilijk om te kiezen dat ze allemaal de tweede prijs winnen!

 • Hugo Boerland (7) is kampioen voorbrengen jeugd. Samen met zijn Blonde d ‘Aquitaine heeft hij laten zien dat ze een goed duo zijn. Hij is met minder dan 25 kilo de baas over zijn veel grotere kalf. Dat is een grote beker waard!

 • Sven Aanstoot (2) leidt samen met papa zijn Piemontese-kalfje. Hij wint de tweede prijs.

 • Bij de jeugd vanaf acht jaar wint Gerbrig Bouma de eerste prijs. Gerbrig moest heel veel jongens verslaan, maar het is haar gelukt! Met het roodbonte kalf van haar tante laat zij de jury zien dat ze de beste is. De jury vind dat Gerbrig dit kalf netjes en mooi door de ring laat lopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.