Rundveehouderij

Foto & video

Blonde d ‘Aquitaine op NVM in Zwolle

Nederlandse dieren op hoog niveau, met maar weinig aanmerkingspunten

Foto

 • De Blonde d ‘Aquitaines werden dit jaar gekeurd door Henri Vaissierre en Jerome Corret uit Frankrijk. De heren waren het unaniem eens dat de Nederlandse Blonde op hoog niveau staat met maar weinig aanmerkingspunten.
  Foto's: Koos Groenewold en Hans Prinsen, tekst: Anne-Marie van der Linde

 • Hans Spekenbrink uit Hoge Hexel grossierde dit jaar met de prijzen bij het vrouwelijk vee. De kampioenstitel vrouwelijk 12-24 maanden ging naar Fiona Dumoulin (v. Tilbury). De reservetitel was voor stalgenoot Elvira Dumoulin (v. Tilbury). Fiona werd later op de dag uitgeroepen tot algemeen kampioen vrouwelijk.

 • Ook Hans Spekenbrink mocht zijn prijs uit handen van staatssecretaris Henk Bleker ontvangen.

 • Fientje Malo van marcel Gerritsen uit Malden wist als enige de hegomonie van Spekenbrink te doorbreken. Zij won de titel in de categorie vrouwelijk 6-12 maanden. Fientje won het op een goed bespierde rug, goede achterhand, prachtige uitstraling en veel fijnheid.

 • Reservekampioen vrouwelijk 6-12 maanden werd Gonnie (v. Dizier Dumoulin) van de fokkerscombinatie Dennis Boerland en Dick Ruessink. Een zeer goed ontwikkeld dier met veel raskwaliteit en uitstraling.

 • Ook dit jaar was Urielle Dumoulin van Spekenbrink niet te kloppen bij de koeien 36 maanden en ouder. Voor de achtste keer op rij streek de acht jaar oude koe de kampioenstitel op. Volgens de jury een koe met een perfect bekken en een fijne rastypische ruglijn. Wederom liet ze dochter Arielle achter zich.

 • Bij de stieren 12-36 maanden gingen beide titels naar Johan Betting in Emmen. GG Gigo (v. Astrix) bleef GG Fantom voor met een goede kruisbespiering, goede voorhand en een lange bil.

 • Bij de oudere stieren prolongeerde Roodheuvel Bolero van Dennis Boerland en Dick Ruessink zijn tite. Het was een close finish met Asterix van Johan Betting. De laatste stapte net iets minder goed rond. De jury was lyrisch over de kolos die later op de dag ook algemeen kampioen werd, een greep uit de lofuitingen: “een echte Blonde, moet inspiratie zijn voor iedereen, een droomstier”. Bolero werd ’s middags voor het stamboek gekeurd en kreeg 90 punten voor algemeen voorkomen.

 • Alle kampioenen op een rij. Van links naar rechts: Heuvelland Goldorak van Jef Flamand (mannelijk 6-12 maanden), GG Figo van Johan Betting (mannelijk 12-36 maanden), Roodheuvel Bolero van Boerland/Ruessink (mannelijk 36 maanden en ouder), Urielle Dumoulin van Hans Spekenbrink (vrouwelijk 36 maanden en ouder), Fiona Dumoulin van Spekenbrink (vrouwelijk 12-36 maaanden) en Fientje Malo van Marcel Gerritsen (6-12 maanden).

Of registreer je om te kunnen reageren.