Rundveehouderij

Foto & video

Stapelbaar tarwegistconcentraat

Steeds vaker is tarwegistconcentraat (TGC) eiwitbron in het rantsoen. Van Triest Veevoeders mengt het met pulpbrokken tot Grain Pro+, een stapelbaar product voor €60 per ton.

Foto

  • Van Triest mengt in een grote, open bunker het vloeibare TGC met bietenpulpbrokken in de verhouding 90/10. De pulpbrokken zuigen zich vol met TGC.
    Foto's: Jan Sibon, tekst: Anne-Marie van der Linde

  • Het mengsel van TGC en pulpbrokken levert een stapelbaar product op. De structuur van Grain Pro+ lijkt op die van bierbostel.

  • Voor de opslag van Grain Pro+ is geen dure tank meer nodig. Een sleufsilo is voldoende. Voor kwaliteitsbehoud is het goed de hoop af te dekken met plastic. Het mengsel vormt een dun laagje schimmel als het in contact komt met lucht.

  • Grain Pro+ heeft een drogestofgehalte van 38 procent met een pH tussen 3,5 en 4. Door een hoger aandeel penseiwit en suikers is het product eenvoudiger in te zetten in trage rantsoenen.

  • Veehouders die Grain Pro+ voeren, zijn goed te spreken over de voerbaarheid en de smakelijkheid ervan. Het product plakt aan het gras, waardoor het goed door het rantsoen mengt.
    Lees het hele verhaal over Grainpro+ in de editie rundveehouderij in Boerderij 030.

Of registreer je om te kunnen reageren.